Všimne si lekár mimomaternicové tehotenstvo na ultrazvuku?
Baby včera som bola na pohotovosti nakoľko som mala bolesti v podbrušku tiahlo sa mi do do krížov, ja tieto bolesti pociťujem od začiatku čo som zistila že som tehotná akože aj predtým len som myslela že to dostanem keď mi to meškalo. A keď som sa spýtala lekára či je všetko v poriadku povedal že on nevie či je lebo vidí že som tehotná len je to maličké a mám sa objednať ku svojmu lekárovi, čo už tiež bude len čakám kým mi môj odošle kartu k lekárovi ku ktorému chcem ísť. Len sa mi tieto bolesti nezdali tak som chcela vedieť či nejde náhodou o mimomaternicove, ale to by mi snáď povedal hneď či ? Nepovedal by mi keď mi robil ultrazvuk že ste tehotná, to vidia lekári že to vajíčko neni tam kde by malo ?
Ak to videl tak by ti povedal, že to nieje v maternici.
@nika11103 mala by som byt v 6 týždni
No tak ja na tvojom mieste by som išla k tvojmu doktorovi buď terajšiemu alebo tomu , čo ti má odoslať kartu . Ak si už s nimi dohodnutá , tvoj tá vyradí teraz ku koncu mesiaca a k prvému by si mala byt už u tvojho nového vedená papierovo , že nemáš kartu uňho ešte predsa nemôže byt problém , ide o tehotenstvo , nie o zadrety necht na malíčku . Určite chod , aj keď neviem , či ešte stíhaš dnes . Budeš sa celé sviatky zožierať ? Lekári začnú normálne ordinovať až v utorok ak sa nemýlim
Ale teraz keď si znovu čítam tvoj príspevok si myslím že ti to povedal tak pre to , že ešte nebola akcia srdca . Ja som vlastne mala to iste , bola som 5+3 na prvej kontrole , ale srdiečko ešte nebilo , tak dr povedal , že som tehotná ale ešte je “to” maličké a objednal má tuším za dva týždne a to už bola nádherná akcia srdiečka . Tiež inak nepoužil vôbec slova ako “akcia srdca” , to len ja už som mala vopred z internetu naštudované 😀 držím moc palce podľa mna je všetko ok
@nika11103 práveže stíham dnes pracujú do 20:00 to by aj priateľ prišiel z práce mohol by ísť somnou len sa bojím že ma odbijú že ma objednajú až ked príde karta. Lebo aj ked som si bola pre papier k ním čo som odniesla môjmu gynekológovi tak sa sestrička pýtala na poslednú ms a povedala že nooo to mame času až do pólky apríla som na ňu vyvalila oči že si sa mám dovtedy potom zožierať či je všetko v pohode a tam kde ma byť. Ale asi ked videl tehotenstvo tak možno je všetko tam kde má no uvidíme snáď všetko dobre dopadne lebo dnes z tých lekárov musíme ťahať jak z chlpatej deky, ale ďakujem krásne za vašu odpoved a podporu 🫶🏻
Ak by to bolo mimomaternicove tak by ta pichalo v jednom boku
@simona109 v boku ma nepicha len po stranách ma tak ťahá pichá pri vaječníkoch raz jedna strana raz druha neni to nič čo by sa nedalo vydržať ale cítim to hlavne keď chodíme a silnejšie našlapujem
To si skor myslim ze sa ti len roztahuje maternica. Uz budes citit stale nejake tlaky, pichanie a podobne🙂
Mne pri mimomaternicovom nebolo v 6tt vidno nic ani v maternici ani vo vajickovode ani nikde. Zacala som spinit a stale ma pichalo v boku. Z pohotovosti ma poslali domov ze mam prist za par dni a potom uz to nasli vo vajcovode a rychlo ma brali na salu.
To by si mala strašne bolesti a krvácanie silne.
Ano ultrazvuk už zachytí bábätko . Dokonca od 6.týzdňa sa to volá Ramzi method na určenie pohlavia. Ale neviem či je to uplne pravdivé.
A čo sa týka bolesti môže to byť normál (lebo aj mňa pichalo hneď a aj teraz dnes začalo a v knihe som čítala že môže to byt spoločne so zvacsovanim maternice ).. ale keď ťa to nenormálne bolí, tak môže to byť nieco oveľa serióznejšie.

A v ktorom presne týždni a dni si ?