icon

Vychádzky počas PN v tehotenstve. Ako ste to mali?

sonika1901
23. mar 2011

Ahojte dievčence.CHcem sa vas spytať,čo ste alebo ste boli na PN počas tehotenstva,ako ste to mali s vychadzkami?ja ich mam obmedzene od 10-12 hod a od 14-16hod a zda sa mi to malo,ved teraz ked ide jar,to mam byť doma zavreta?nedaju sa dať neobmedzene?počula som,že niektore dievčata to tak maju.

kikuska_nr
19. dec 2011

@lili_mia ved ale mne dal lekar neobmedzene vychadzky, tak mozem behat kolko chcem, nie?

lili_mia
19. dec 2011

@kikuska_ja rozumiem, ale to je také .. neviem do akej miery to lekár môže urobiť, že či náhodou ti dal neobmedzene práve preto, že kontrola ku tehotným nechodí .. v podstate už máš viac ako 10dní, takže na kontrolu už chodia zo sociálnej poist. ... a zas, prečo si na PN? a zároveň chceš behať neobmedzene .. na PN si zrejme preto, aby si sa nehýbala až tak toľko ako keby si chodila do práce, prípadne, aby si nenachladla .. jednoducho ide o princíp.. ideš na PN aby si neochorela a ty si s kľudom pôjdeš na guľovačku a tam chytíš zápal priedušiek .. je to extrém, čo spomínam, ale stále sú tu dobroprajní ľudia, ktorí ked si niečo také všimnú, s radosťou to oznámia .. čiže neobmedzené vychádzky by som skôr brala ako možnosť, že ked ti treba ísť von, tak pôjdeš tak ako ti vyjde čas a nieže celý deň budeš v obchoďáku .. takto to myslím .. pokiaľ povedzme budeš u rodičov vysedávať a nie doma, tak ok

lili_mia
19. dec 2011

@kikuska_nr príspevok vyššie je pre teba, prepísala som koniec niku 😵

kikuska_nr
21. dec 2011

@lili_mia jasne, ja viem, ze to myslis v dobrom. Len teraz pred Vianocami sa celkom hodi pobehat po obchodoch doobeda, nie vecer po praci, ked su tam vsetci. A na PN som sa dala vypisat najma kvoli praci, na konci roka sa kazdy nahana, tlaci do toho, aby si este dohnali cisla, stres, vsetko...Ale kazdy den mi volaju, ci nedobehnem toto spravit, toto dokoncit...co mam robit, ked to za mna nikto neurobi a 3 tyzdne to nepocka? Ale uz som si povedala, ze tento rok ma tam uz nedostanu, budu musiet vydrzat! 😀

desiik
4. jan 2012

@martina2001 Ahoj ja som tehotná a mám od lekára neobmedzene vychádzky tak ked mi je lepšie idem si von alebo ak mám priateľa v práci tak si musím isť nakúpiť sama 🙂

desiik
4. jan 2012

@sonika1901 dajú sa dať neobmedzene vychádzky ale je potrebné sa dohodnúť z lekárom

melinduska
5. jan 2012

@desiik nerobil ti lekár problémy? Mne dal 2 hodky doobeda a 2 poobede a musím sa priznať už mi z toho švitorí. Normál si mu povedala , že chceš celý deň? Tieto vychádzky sú také nedomyslené aj tak chodím po všelijakých vyšetreniach a nie som vtedy doma a neviem si predstaviť, že by akurát prišla kontrola a musela by som zháňať znova papiere od Dr. kde som bola lebo je vždy všade toľko ľudí , že až. 😠

kozsarovak
5. jan 2012

Ahojte, ja som 6.mes. tehotenstva na PN. Som celý týždeň sama, ani nemám kamarátov, kt. by ma navštevovali, len švagrincov, kt len na sviatky boli a svokru, ju navštevujem sem tam. a ešte jednu susedku. Kvôli dieťati musím byť v klude, lebo som nedobre spávala, bola vyčerpaná. Vychádzky mám od 9-11 a 15-17 hod. Snažím sa dodržiavať, ale gynekológ vravel, keby prišli na kontrolu, tak mi dá ospravedlnenku. Poradte mi čo robíte doma, ako zamestnáte myšlienky? Skúšala so aj čítať. Držím vám všetkým palce.

tina7729
5. jan 2012

@kozsarovak ja to mam podobne. sedim za netom a pisem si aspon s vami 🙂 alebo pozeram telku,citam si nieco,upratujem 🙂 a mam psika tak aspon ten ma trosku rozveseli 🙂

kozsarovak
5. jan 2012

Ja som mala trpazlíka králika, ale ako som sa dozvedela, že som tehotná, manžel a mama ma presvedčili, že je lepšie dať preč. Tak som ho mala rada, tak mi bolo ľúto ho dať preč. Psa nechcel mať manžel, ale ja by som chcela mať, dúfam že dieťa ho presvedčí keď bude chcieť mať.

lili_mia
5. jan 2012

@kozsarovak vyšívať? ja momentálne nie som tehu, ale do práce nemôžem, tak vyšívam, vonku je riadna zima a hrabe mi z toho ako som celé dni sama doma, tých pár hodín večer mi nepomáha

desiik
6. jan 2012

ano dala ja som mu povedala, že či by mi mohol dať neobmedzene vychádzky, že ked mi je zle som doma ale ked mi je lepšie tak sa občas idem prejsť a on na to že jasne dám a mam to napísane aj na pnke . Fakt to je iba o dohode a tiež som tehotná v 26t. a mám problémy a bola som aj v nemocnici. Je to super ked to takto mám ... 🙂

desiik
6. jan 2012

@melinduska ano dala ja som mu povedala, že či by mi mohol dať neobmedzene vychádzky, že ked mi je zle som doma ale ked mi je lepšie tak sa občas idem prejsť a on na to že jasne dám a mam to napísane aj na pnke . Fakt to je iba o dohode a tiež som tehotná v 26t. a mám problémy a bola som aj v nemocnici. Je to super ked to takto mám ...

loulou
27. jan 2012

Ahojte tak čo sa týka vychádzok počas PN dnes som dostala od 2 zamestnankýň SP 2 protichodné odpovede. Tak som sa rozhodla zavolať na infolinku SP, nakoľko mám viac odpovedí o tomto probléme ktorý rieši dosť budúcich mamičiek. Ja som od gynekologičky vypísaná na PN z dôvodu nevyhovujúceho pracovného prostredia, bez možnosti zmeny od môjho zamestnávateľa. A teraz tá odpoveď od pracovníčky infolinky SP. Štandardné hodiny (10-12 a 14-16) nie sú povinné, všetko je v kompetencii ošetrujúceho lekára, ktorý rozhoduje podľa povahy ochorenia a môže udeliť hodiny tak ako uzná za vhodné alebo ako sa s ním dohodnete, je možnosť aj celodenných vychádzok. Tak snáď som trocha pomohla 🙂

babatko77
29. feb 2012

ahojte baby tak ja sa snad zblaznim uz dva mesiace som na PN lebo som na rizikovom obvodna mi nechce ani zmenit vychadzky mam ich uplne sibnuto ze od 10-12 a od 14-16 a ked jej vysvetlujem ze ja v noci zle spavam tak vyspavam doobeda a ze vychadzku nevyuzijem tak to je dovidenia priatel robi do 16:00 takze nemozme ist ani spolu na prechadzku zo psami no uplna katastrofa. Dokonca na stranke soc poistovne som nasla institut neobmedzenych vychadzok kde pisu ze je to na dr ako ti vychadzky da a uzna zavhodne tiez mam kopec kamaratiek ktore mali aspon vtedy kedy chceli. Mame chatu kusok od Ba tak rada by som tam chodila cez vikend oddychovat a nie byt vaznom vo vlastnom byte........!!!!!!!!!!!!!!!! poradte co mam robit dakujem

fide
12. mar 2012

Ahojte ja mam vychádzky ráno od 7-9 a poobede od 15-17. Ked som si žiadala aby mi ranne vychádzky posunula o hodinku neskor povedala ze nemoze lebo ze si to tak u nej urcila socialka aby potom od 9-15 mohli chodiť na kontroly...ona to vraj ma plosne u vsetkych pacientok..... moja otázka ale na vas ktoré s tym uz mate nejake skusenosti je : Čo mi može socialka ked ma nenajde mimo vyhadzok doma ? teda aky problem nastava???dakujem pekne za odpoved...

martinkatinka
12. mar 2012

@babatko77 záleží aj od doagnozy, že čo ti tam doky napísal, aj podla toho možeš dostat vychádzky...ale čas si možeš určit ty, lebo napríklad mňa sa doky pýtal, že ako mi to vyhovuje
@fide to je kravina, že to majú plošne, ja som si mohla čas vybrať a čo ti možu? Maximálne odobrať za ten mesiac PN, to znamená, že ti neprídu peniažky

coldrex24
12. mar 2012

Ja som bola PN pri oboch tehotenstvách, vychádzky mi MUDr. napísala, ako som chcela...No mne neprišla kontrola ani raz!!! 🙂 A to pri prvom som bola doma od 3.mesiaca a pri druhom od 5. mesiaca 😉 Tak neviem, či som mala len šťastie alebo tehotné nekontrolujú 🙂

fide
12. mar 2012

@coldrex24 Tak teraz zrejme kontroluju aj tehotne lebo ma na to aj dr. upozornovala koli tomu dobrovolnemu nemocenskemu poisteniu co sa rusil starý System a ze zrazu od zaciatku februara je kopec ludi na PN no ale co cakali sak clovek chce nejakym sposobom svoje peniazky naspat.....a este ked ma na to nárok...
@martinkatinka moja svokra chodi k tej istej dr ako ja a tiez mi vravela ze nie je problem ze aby som si vypýtala ranne vychádzky neskor .. ze ona bola na PN u nej a nie je problem .... no a mne povedala ine ... no ale inak dr je to fantasticka tak neverím ze keby mohla ze mi neda vychadzky tak ako chcem....

jarjanulka
12. mar 2012

Ahojte 🙂 tak pridám aj ja moju skúsenosť s kontrolami počas PN.
Tak mňa prekvapila kontrola zo sociálky už 15-ty deň od nástupu na PN (a to si neplatím ani DNP). Dokonca som ani v tom čase nebola doma, len sme našli po návrate od lekára domov papier, ktorý mi dokonca ani nedali do poštovej schránky ale nechali vraj len zastrčený v dverách.
A keďže ten deň bolo riadne veterno, oznam o kontrole sociálky našiel našťastie manžel odfúknutý v záhradke.... Neviem si ani predstaviť, čo by bolo za vysvetľovania na úrade, kebyže papier nenájdeme a o kontrole by som v podstate ani nevedela...
A nakoniec, keď sme šli odniesť potvrdenie na sociálku, že som v čase kontroly bola u lekára, tak chceli dokonca ešte aj presne čas, kedy som bola na vyšetrení 🙂

babatko77
13. mar 2012

no koceny tak s tymy vychadzkami som uz zistila udava ich osetrujuci lekar cize gynekolog obvodna vam len vedie pnku mne to gyndos posunul tie vychadzky ja som to dala obvodnej a ona mi to v pnke prepisala ale nenahlasila to socialke takze oni zevraj ked ma nenajdu doma jej volaju ona sa pozrie do karty a povie im cas y vychadzok

maju nam opravovat vodu na byte zaciatkom aprila tak som jej hovorila ze pojdem na tyzden k sestre na stredne slovensko a povedala mi to iste ze si to napise do karty tu adresu a ked budu volat ona im to povie zevraj vzdy ked ta nenajdu doma tak volaju najprv obvodnej takze takto nejako to asi fungiruje . aj ked kamoskam napisali zmenu vychadzok aj obvodne dr ale to ta musia mat velmi radi hehe 🙂

fantagiro31
13. mar 2012

@jarjanulka takto je silná káva, veď ty si mohla byť PN stale a oni by zrušili PN peniaze a ani by si nevedela. Čo nevideli schránku? To si išla najprv k doktorovi, že si mala kontrolu a on ty to potvrdil a pisal presný čas?

jarjanulka
13. mar 2012

@fantagiro31 o schránke vedeli, máme ju hneď pri bránke, zdôvodnili to asi tak, že zastrčiť papier do dverí sa im zdalo rozumnejšie, že vraj si ho skôr všimneš 🙂
Ja som im ako potvrdenie o lekárskom vyšetrení ukázala len tehotenskú knižku, kde som mala záznam od lekára o vyšetrení aj s jeho podpisom a pečiatkou, keďže lekár mal od nasledujúceho dňa dovolenku... s frflaním mi to uznali aj bez presného času, keď sme sa začali sťažovať na ich postup o oznamovaní kontroly 🙂

kozsarovak
13. mar 2012

Mne gynekológ vravel, že rizikovo tehotných neveľmi kontrolujú a keby prišli , mi dá ospravedlnenku. Spýtaj sa svojho lekára, či ti vie ospravedlniť aspoň v čase, keď ordinuje.

fantagiro31
14. mar 2012

@jarjanulka ja si myslím, že oni to robia naschvál , ja neverím že niekto je až taký sprostní, že si myslí, že vo dverách je to lepšie, keď hocikto ide okolo a môže to zobrať.Ja mám tiež schránku veďla dveri, normalne mi lepí, či to tiež neurobili. Dom na Pn auž mesiac a stale mi neprišli ani peniaze, ani vyrozumenie.Keby nahodou ma nenašli doma, tak sa už môžem hneď dať vypisat a je vybavené? Myslíte, že sa to dá?

fantagiro31
14. mar 2012

@kozsarovak ale tam to asi bude ombedzené, že napriklad nebudem doma o 15,00 a niekedy mne dlho trvá kým s mesta do dediny prídem

kozsarovak
14. mar 2012

Ja som sa pohybovala len vrámci mesta. Rodina mi býva 50 km ďalej, manžel chodí do Košíc na týždňovky robiť a sama som to zvládla. Raz za mesiac mi prišli rodičia na návštevu a sestra tiež.

janulienka77
5. sep 2012

@kikuska_nr a ku komu chodis ak sa mozem spytat?ja som od zajtra PN.

kikuska_nr
6. sep 2012

@janulienka77 k Dr. Hlavackovi na Klokocke. Ale povedal mi to aj iny lekar, ktory ho raz zastupoval. Ze k tehotnej mu nikdy kontrola neprisla. Ved zas nebudes behat po vonku cely den, ked si PN...len obcas treba ist minimalne do obchodu, no nie? 😉

rubka1985
6. sep 2012

Ahojte mamini na som na PN od utorka koli tomu ze som chytila horucky a doki ma hned dal na rizikove s diagnozou O20 ani by mi nevadilo ze este 3 tyzdne nebudem mat vobec vychadzky a potom iba 2x dodna kebyze som nemala o mesiac svadbu a nepotrebovala este dake veci vybavit ☹ preto vas chcem poprosit o pomoc ci radu ako to riesit a ci sa da dako vybavit vynimka vychadzok na moj svadobny den? Vopred vam dakujem