Vychádzky počas PN v tehotenstve. Ako ste to mali?
Ahojte dievčence.CHcem sa vas spytať,čo ste alebo ste boli na PN počas tehotenstva,ako ste to mali s vychadzkami?ja ich mam obmedzene od 10-12 hod a od 14-16hod a zda sa mi to malo,ved teraz ked ide jar,to mam byť doma zavreta?nedaju sa dať neobmedzene?počula som,že niektore dievčata to tak maju.
@janulienka77
tym by som si nebola taka ista ... kamoska na rizikovom mala pocas jedneho tyzdna az 2 prepadovky zo socialky ... prave preto, ze sa prevalilo na socialke, ze tehotne nedodrziavaju PNkovy rezim ... a to je fakt ...
@babatko77
nerozumiem, čo má s rizikovým tehotenstvom a s tým spojenou PN, na ktorú podotýkam vypisuje gynekolog, obvodný lekár??? toho to nemá čo zaujímať ... papiere aj tak má uložené v kartotéke gynekolog a nie obvodák ... obvodák ma papiere len vtedy ak PN vypíše on, inak ho to nemá čo zaujímať ... a hodiny vychádzok si určuješ sama, akurát to musí byť tak, aby dve hodiny padli na doobedie a dve na poobedie ...
ahojte baby ja čakám tiež dvojičky a ja som vôbec nechcela ist na PN, ale lekár mi to nariadil
pritom vôbec nie som ten typ, ktorému býva zle a ani som sa nestažovala a nemala som ani komplikácie tak nechápen načo aj peniažky by sa mi zišli, tá Pn je smiešna
mna z toho doma sedenia ide porazit, čas sa mi vlečie , určite radsej by som chodila do práce, nechapem ako niekto kto nemá problémy ja spokojny na Pn, nehovorím o ženách, ktoré majú niejaké zdravotné problémy ale mne sa to zdá prehnané hneď to brať ako chorobu
@sonika1901 baby, keby som chcela ist na PN 1.12.2013 budem na konci 22TT, mam stresujucu prácu a dlho to v nej asi uz nevdrzim... ☹ ďakujem
myslim si ze by sa ten zakon mal trochu zmenit. vo svojom okoli sa neustale stretavam s vetou ktora mi uz nesmierne lezie na nervy: "tehotenstvo nie je choroba". ale pokial ide o PNku koli rizikovemu tehotenstvu tak sa socialka stavia k tehotenstvu ako k chorobe. pritom tehotne zeny potrebuju pohyb. rizikom pre tehotnu zenu je stres a fyzicka zataz... prechadzka len prospieva dietatu aj mamicke... navyse slak by ma trafil keby som sa musela obmedzovat a stale pozerat na hodinky a byt nervozna ci stiham prist domov do konca povolenej vychadzky....
@lucinkab ja to mam rovnako. isla si nakoniec na tu PNku? dovolenku si brat nechcem, je to pre mna principialna zalezitost. moj sef mi nadrbal tooklko roboty ze neverim a furt sa ma pyta ze kedy to vlastne idem na tu matersku a ze ci na nej zostanem tak dlho ako naposledy (pri Laurite som bola doma nejake 2-3 mesiace iba a pak som robil z domu uz a moj chlap isiel na matersku namiesto mna, lenze pri dvoch detoch sa to neda ani zdaleka .. vysmiala som ho.) doktorka mi uz pred 3mi mesiacmi hovorila ze ma vypise a ze mam byt doma a oddychovat lebo ze ona ma pozna a ze ja mam vrtulu v zadku. stresy v praci uz nezvladam. hlavne som uz nastavena na ine tematicke okruhy ako cisla a business takze hlava nestiha 🙂 viete co myslim.
v pondelok ma caka poradna v 30tt. som pevne rozhodnuta ze chcem byt uz doma (a viem ze MUDr Vacokova to len oceni ;) ) ale mam dilemu s tymi vychadzkami. byvam v BA a mamcu mam v PN takze mi docela vadi ze az do materskej (20.2.) budem zavreta v byte v BA so svokrom a jeho hysterickym psom. a tiez ako vela bab tu pisalo aj ja som typ ze neobsedim.. chcem sa ist prechadzat a nemat press-stres z toho ze mam este tolko a tolko casu aby som sa stihla odsvrdlat domov a zbozne cakat na kontrolu. pf!
aj ja som bola na pn pocas tehotenstva, vydryala som len 2 tyzdne, nastastie ma v robote preradili na pracu, kde som len oddychovala. Ale na pn som sa isla zblaznit. Stale sama zavreta v 2 izbaku v meste kde nikoho nepoznam. Ale teraz ked si na to spominam, banujem, ze zom vtedy nezacala sit, alebo hackovat, alebo nieco take. Teraz by som aj sila, aj hackovala, ale s babom je to uz tazsie 🙂 Tak len chcem poradit, ze ked nemas vychadzky, pokus sa niecim zabavit. 🙂 trosku od veci, ale neva
Mam doma 19mesacne dietato takze oddychovat doma pri hackovani nehrozi... to sa da ked cakas prve dietko. Ja potrebujem ist aj s malou na ihrisko kde si k nej sadnem a len tak si fucim. Hm..
no ja som bola dneska na poradni (30tt) a odmietla ma dat na pn. dala mi nastup na matersku 8tt pred terminom porodu ale. vraj na zvysok dovtedy si mam vziat dovolenku. mno. silno uz potrebujem byt doma kokso!
Ahojte baby, viete mi poradit? Som studentka denneho studia 3.rocnik, predtym som pracovala 5 rokov.Gynekolog ma chce vypisat na pn, dostanem nieco alebo sa musim nahlasit na urad pprace alebo ako to funguje? Vie mi niektora poradit, budem moc vdacna 🙂
tehotenstvo nie je choroba, preto PN nie je potrebná
Ahojte.chcem sa spytat.som na zaciatku tehu.bude to nase prve babatko.vo firme pracujem od 6.mesiaca 2014 predtym som bola pn a predtym zas robila.byva mi neskutocne zle.ja viem ze to tak byva ale ja ozaj nevladzem.navyse robim 12tky a byvam strasne unavena.ked mam volno prespim cely den.robotu nemam narocnu.len psychicky.dost sa tu nanervacim.moja priemerna hruba mzda je cca 700 eur.neviete ako by to bolo keby idem na pn?kolko by som cca dostala a kolkoby som potom mala matersku?dakujem
Kocky je pravda,ze uz vraj nie je mozne ist na rizikove tehotenstvo?Akurat mi to lekarka povedala po dvoch abortoch,ze to uz neni,ze sa to riesi len PN,ja som SZCO nik mi nebude nic vyplacat akurat sa asi pocas PN neplati zdravotne???dik
@smoulinka1505 ako tehotná nemôžeš zo zákona robiť dlhšie ako 8h a po 22h, doniesla by som papier od doktora ale pri tvojom peknom plate by som ešte aspoň čo to odrobila, aby ti vyšla materská... Tiež mi bývalo veľmi zle a v tých horúčavách v lete... A to robím v bare a byvala som aj do rána...
Uprav si to v práci, alebo chod iba dočasne na PN, bolo by ti dlho doma
@smoulinka1505 prepáč, videla som 8TT a to je ešte z marca 🙂 už máš asi aj odrodene, že? 🙂
Ja teda ešte PN nie som, ale chcem sa spýtať... Ako je to s PN keď mám dve deti doma a potrebujem s nimi do školy, k doktorovi a pod
ja som bola na rizikovom, davala som si pozor iba po poobednej druhej vychadzke. ak by prisli dovtedy, viem, ze obvodacka, ci gynekolog by mi dali potvrdenie, ze som bola u nich. podvecer a vikend je to horsie... ale nikto mne ani kamoske neprisiel. ale klasicke pn chodili aj cez vikend a vecer....
Ahojte, ja sa napr. Dam PN niekedy po lete z toho dovodu ze cely den stojim na nohach a zdviham aj veci ktore by mi mohli uskodit, takze nie vzdy zena sa da PN kvoli tomu ze ma rizikove tehu, ale ja sa dam preto, pretoze mam kvazi rizikovu pracu.. Dufam ale ze dostanem neobmedzene vychadzky.
Chcem sa opitat som mesiac po operacii kolena som v 6 tt koleno stale boli a pracu mam namahavu myslite za ma posle na ryzikove?
@lucia.kl a v akom case si mala kontrolu?
@kukalokuka tuším niečo po dvanástej
Ahojte baby..neviem, či zrovna moja otázka patrí sem, ale skúsim 🙂 Som na úplnom začiatku tehotenstva - 4tt. V pondelok ma čaká odber krvi na potvrdenie a sono. Keďže pracujem vo farmaceutickom priemysle pri výrobe liekov, prichádzam do styku veru s kadečím. Vyrábajú sa u nás hormonálne lieky, opiáty, lieky na depresie atď. Moje najbližšie kolegyne mi dali chrobáka do hlavy...mám vraj pouvažovať o tom, že by som sa dala na PN, keďže dennodenne prichádzam do styky s tým, čo som písala vyššie + na paleťákoch prevážam ťažké palety, stres...moja otázka znie..ak by mi pn odporúčila aj moja dr, je možnosť, že by mi mohla dať celodenné vychádzky?? alebo sa mám pripraviť na 2x2 hodinové?? ďakujem za Vaše rady
@aleskandra ja som bola teraz Pn a dali mi neobmedzene vychadzky. Vela sa o tom pise, diskutuje..neviem keby to je zakazane moj dr by mi to asi nenapisal 🙂
@aleskandra zalezi od lekara ja som pn od 3.1. a budem az do materskej a neobmedzene mi dat nechcel lebo ze by ju neovhajil. Mam 4 hodiny za den umoznil mi ich vsak dat spolu. Poznam vsak aj take baby ktore su na pn a nemaju vychadzky ziadne a pritom na pn su n kvoli zamestnaniu
Ahojte chcela by som poradiť som 3mesiaci teh a robím kucharku ale skôr ma to psychický ničí
Ako fyzický nervy v kybli a to ešte musim tahat 12 a sobotu 14hod ináč ma zevraj vyhodi tak sa chcem opýtať chcela by som ist na pn ale mam aj živnosť na upratovanie tak neviem co mam robiť chcela by som len čisto upratovať ale tým ze som zamestnaná nemusim si platiť odvody za živnosť a pn tam sú vychádzky určené poradte mi daluje

@kikuska_nr dakujem, dnes mi to povedala aj sestricka, ze kludne mozem ist na prechadzky kedy chcem 😉 ze kontroly nechodia.