Vykonávajú ešte niekde potraty?
Môžem sa spýtať potrat sa už nikde nerobí? Je to zakázané aj keď žena nemôže si nechať to dieťa?
Bola som ráno a sestrička ma objednala na piatok som jej povedala ze to nechcem a povedala ze to potom poviem doktorovi. Tak snáď sa to bude dat. A není tu niekto kto to už absolvoval? Co sú tie predoperačné vyšetrenia proste postup ako to bude. Ďakujem
@sonulka777 predoperačné vyšetrenia - zvyčajne to býva interné predoperačné (odber krvi, poprípade niečo iné, neviem co všetko si naordinuju) a anestéziológicke vyšetrenie, aby určili spôsob anestezy a pod. Výkon trvá 5,max 10min. Budeš uspata, nebudeš nič cítiť, možno niečo máličko hej. Ráno prídeš na gyn ambulanciu a poobede sa ide domov
@nykkushka diky moc
@lenkakravcova ak ludia majú sa právo vyjadrovať všeobecné k rôznym zakonom tak prečo nie na túto tému...
@nykkushka k tebe ešte ako k kolaborantovy...teba by som fakt nechcel vidieť robiť napr v zachranke veď keby si stretla daakeho samovraha na smene tak ty mu povieš nič je my to jedno skoč, skôr namiesto slova neskačte.
@simsalabim kebyže aspoň napišeš že plod a žena su dva životy ktoré su rovnocenné a treba chrániť oba ale takto jak spekulant čo ma rád zadné vratka...
@jozef11111111 ďakujem za tvoj názor na mňa, pre mňa je úplne bezpredmetný, ale chápem, že si mal potrebu ho vyjadriť 😊 Pekný utorok prajem 😘
@jozef11111111 preco by som to mala napisat, ked si to zjavne nemyslim? Do toho 12. tyzdna su urcite prava zeny vacsie. Ale kludne by som pristala aj na znizenie tejto hranice - dajme tomu do 10. tyzdna. Len treba spristupnit potratovu tabletku a odstranit nezmyselne povinne cakanie. A mimochodom, ani v ociach zakona nie je plod rovnocenny so zenou. Nemoze napriklad dedit. Ci ano?

@any_soj od schopnosti prezit mimo matkinho tela, kludne aj s pomocou mediciny. Ale nechap ma zle - ochrany je hodna aj ta tehotna zena a z mojho pohladu viac ako plod do 12.tyzdna. Este raz zopakujem - potrat ma byt poslednou volbou, ak uz si zena nevie poradit. Ale interrupcia MUSI byt dostupna. Nemozme stavat plod nad nu. Je to iba plod. V idealnom svete by kazde tehotenstvo bolo ziadane, kazde dieta milovane, kazda zena cenena doma i v zamestnani. Alebo by sme nezelane dieta vedeli transplantovat do tela zeny, ktora ho chce. Ale takto to nie je. Ukoncit tehotenstvo v 6-7.tyzdni, ked plod je velkosti jablcneho semienka a cloveka pripomina iba tazko, povazujem za mensie zlo pre vsetkych zucastnenych. Ale nikoho s inym nazorom do potratu nenutim! Ja sama som ho nikdy nepodstupila, no zelam si, aby tato sloboda bola zachovana pre mna i pre moje dcery a pre vsetky zeny.