icon

Vypíše gynda na rizikovú PN?

30. júl 2022

Ahojte, som na začiatku 3. mesiaca. Od 5. týždňa krvácam,mala som hematóm, takže nariadený kľudový režim. Po troch týždňoch sa mi vytvoril ďalší hematóm (ešte väčší ako ten prvý), takže zase ležím. Musím povedať, že tie 3 týždne som naozaj poctivo ležala, nič som nedvíhala, neupratovala, maximálne som si pripravila nejaké ľahké jedlo. Občas som išla k rodičom, ktorí bývajú 3 minúty od nás a aj tak sa mi vytvorili spontánne komplikácie. Som učiteľka v špeciálnej škole na prvom stupni a mám veľmi náročnú triedu. Tento rok som sa už z nej skoro psychicky zrútila a skoro som vyhorela. Povedala som si, že buď konečne otehotniem alebo dám výpoveď, lebo to už viac nezvládnem. Aby ste rozumeli- polka triedy sú autisti rôzneho stupňa, druhá polovica ADHD, ktorí chytajú každých 5 minút nervy, záchvaty zlosti. Jeden je na mňa agresívny, keď ho to chytí, tak ma začne kopať (často aj do brucha) alebo sa do mňa pustí päsťami, je mu to jedno. Jediný spôsob čo som s ním mohla urobiť bolo to, že som ho schmatla za ruky a vyvliekla na chodbu, ale to si už teraz v tehotenstve nemôžem dovoliť takto s ním denne bojovať. Keď si pomyslím, že by som mala v septembri nastúpiť, tak mám obrovský kŕč nervov v žalúdku. Viem, že psychicky by som sa nedokázala udržať v pokoji, lebo v triede je denno denne krik, plač,stále musím niečo hasiť, lebo tie deti sú na seba alergické. Nikto tam nechce učiť, aj asistenti utekajú preč... Bojím sa, že sa mi tam opäť naštartujú hematómy alebo nejaké iné problémy, preto by som chcela ísť od septembra na rizikovú Pnku. Som dosť úzkostný typ a udržať si psychickú pohodu je pre mňa veľakrát dosť náročné. Nikdy som nezneužívala systém, nedávala som sa zbytočne vypisovať na Pnky, som typ poctivka, ale tentokrát hľadám únikovú cestu. Myslíte, že keď mám od začiatku problémy, tak je šanca, že ma doktorka vypíše na rizikovú Pnku? Mal niekto takúto situáciu, že kvôli hematómom zostal do konca tehotenstva doma?

Strana
z2
autor
30. júl 2022

@palicka @ropucha6 dakujem, snazim sa o to zo vsetkych sil ❤

macilaci
30. júl 2022

Nič v zlom baby 🫶ale mať vašich gynekológov tak ich mením hneď. Je jej zle, už teraz má problémy. Viem, tehotenstvo nie je choroba. Alle!. Ú 90%prebehne bez problémov. Tíško závidím. 😔. Ja som to brala tiež tak, však čo nie som irva tehotná. V 5 mesiaci hospitalizovana, po 3 týždňoch urobená cerklaz, mesiac doma. V 7 mesiaci zase nemocka. Rodila som vo 8 mesiaci, spontánne, dvojičky. 6 hodín po pôrode rozvinutý Hellp syndrom. Mala som 24 hodín aby som to prežila, už s liekmi čo mi boli protekcne pichnute.Nikomu to neprajem. Tie komplikácie po pôrode ani nespomínam. Ja hovorím, daj sa vypísať keď nie gynda tak obvodná.

matkahelka
30. júl 2022

pri takejto praci ti vypise gynekolog pn aj bez toho krvacia. prekvapene citam, ze typ prace nie je dovodom na pn, tak ja neviem, ale aj tu na mk su dve zdravotne sestry, ktore isli na pn takmer hned po potvrdeni tehotenstva a to len z titulu svojej prace. ja som nemala ziadnu diagnozu, len som v 3.trimestri uz bola taka neskutocne unavena, ze aj ked som pracovala z domu, nedokazala som sa sustredit a zaspavala som na notebookom. a presne toto som povedala gynekologovi, zasmial sa a vypisal mi pn. aku pracu by mi zamestnavatel asi tak pridelil, ked som nedokazala mat 2 hodiny otvorene oci, co ma v jednom kuse tahalo do spania.

lucia851
30. júl 2022

Povedz gynde všetko a určite ťa vypíše.Ja som robila v nemocnici ako sanitárka a od 3 mesiaca som zostala na pnke mi dal gynekológ

taktotedanie
31. júl 2022

Uz davno si mala byt na rizikovej pn!
Pracujem v zdravotnictve a pri potvrdeni tehotenstva som okamzite nastupila na rizikovu pn, jeden den som bola v praci druhy den som sla k dr a na dalsi den som uz do prave nenastupila

autor
31. júl 2022

@taktotedanie to je zaujimave, ale ak si citala tie komentare predtym, tak nie kazdy lekar hned vypise na Pn pokial nie je dovod....Ja som to uprimne doteraz velmi neriesila, lebo ako som pisala som ucitelka a hematom sa mi vytvoril v den vysvedcenia a odvtedy som nebola v praci. Kedze bol koniec skolskeho roka a ja som uz mala vypisanu dovolenku na dva mesiace, tak som to neriesila. U svojej gyndy som ako tehotna este nebola, lebo sme boli na inseminacii a tam nas riesili prve dva mesiace. Tam mi este povedali, ze oni ma nemozu vypisat na PNku a kedze isli prazdniny, tak som si povedala, ze to netreba riesit, ze to cez leto aj prejde. Lenze teraz sa mi vytvoril dalsi hematom, takze tak jednoduche to nebude a obe lekarky, ktore ma vypisuju na PN mam na dovolenkach, takze mozem len cakat. Ale nech si hovori kto chce co chce, budem trvat, aby ma vypisala. Po 4 rokoch sa nam konecne podarilo cakat dieta, aj to nie prirodzenym sposobom, v rodine mam rizikove tehotenstva a ja som tiez zacala blbo, takze radsej budem doma zavreta, ale v pokoji 🙂

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
autor
31. júl 2022

@bilberryday ja som v CAR skoncila minuly pondelok. to bola moja posledna navsteva s tym, ze sa mam o 2-3 tyzdne objednat u svojej lekarky...Lenze medzitym v piatok vecer som zacala krvacat, tak smer pohotovost, v stredu tiez a moja gynekologicka na dovolenke.

Strana
z2