Vyskoký cukor a návšteva diabetologičky
Ahojte baby mala niektorá vysoký cukor a musí chodiť každé 2tyzdne na kontroly diabetičke???? Dakujem za odpovede ....
@werumka dakujem za radu si zlata 🙂 no musím byt na diéte žiadne sladkosti nič🙂 ale vydržím musím
@kinguska200 mne tiez zistili cukrovku v juli, chodim kazde 2 tyzdne, cukor meriam raz denne. Zistila som, ze mi ho najviac zvysuje biela muka. Ale zas ja som nikdy nejak nebola na skadke, takze to mi nevadi... A davam pozor aj na mnozstvo ovocia, ktore zjem. A mozem povedat, ze po upraveni hladiny cukru v krvi sa citim omnoho lepsie
Ja tiez mam,meriam 4x denne a kazde dva tt k dia chodim. Ak dodrzis dietu je to ok.
@kinguska200 Můžeš kouknout sem:
O dietě obecně:
http://tehotenskacukrovka.cz/dieta
Ukázka, co jíst:
http://tehotenskacukrovka.cz/ukazky-z-jidelnick...
Vzorový jídelníček: http://www.tehotenskacukrovka.cz/sites/default/...
Tabulka sacharidů: http://tehotenskacukrovka.cz/tabulka-sacharidu
Důležité je nehladovět, pokud se budeš řídit tímto jídelním rozpisem, bude to v pořádku. Chce to zkoušet různá jídla, každému sedí něco jiného 😉
mne tiez zaciatkom jula diagnostikovali tehu cukrovku, prvy mesiac krasne zaberala dieta, v 32t sa mi vsak zacal cukor dvihat a teraz picham inzulin. nieje to vsak nic strasne. u mna je najhorsia muka, dokonca aj celozrnna, ale napriklad ovocia mozem zjest kolko chcem a cukor je stale v norme.. takisto je to o mensich porciach, s cim ja osobne som mala problem, lebo som zvyknuta jest 3x denne viac.. treba si poctivo merat cukor, aby si vedela, ako reaguje tvoje telo, kazdemu fakt totiz dviha cukor nieco ine.. a takisto pozor, kludne teraz mozes mat cukor ukazkovy z viacerych potravin a po 30t tie iste potraviny ti budu cukor dvihat (moj pripad). drzim palce!
Ahojte, dievcata. Len sa drzte, drzte dietu a merajte. Po 32tt zacina placenta tvorit hormon, ktory zvysuje glykemie, takze aj pri rovnakej strave sa dvihaju glykemie same. Treba stale merat - pred jedlom a 2 hod po jedle a upravovat davky inzulinu. Ved diabetolog by vam mal poradit. Drzte sa, tych par tyzdnov "odriekania" stoji za zdrave dietatko :o)
@guizui na lacno som bola vysoka od 24tt vtedy som dostala na noc strednedlhy inzulin, aby ma stiahol do rana.
Avsak od 28tt po kazdom jedle som letela tak pridali kratky inzulin pred jedlom.
U mna sa nevedia rozhodnut ci spontanne alebo cisarsky. Gyn sa riadi co pise diabetolog. Zatial merania aj inzulin funguju. Len uz ma strasili s hospitalizaciou. Tebe co povedali?
@n0mi hospitalizacia nastastie nehrozi, lebo moj tlak sa drzi v norme - ten som totiz riesila pred cukrovkou, potom sa to vymenilo 🙂 ani cisarsky nehrozi, ze pekne prirodzene, ale teda vyvolaju v 38t.. jedine sa bojim, ze sa to napriek vyvolavacke nerozbehne.. trosku ma vsak prekvapilo, ze doteraz sa vsetci lekari spravali, ze ved gestacny diabetes je casty a vsetko je ok, odkedy picham inzulin, tak su ovela pozornejsi.. minule si aj primara zavolali, aby vyjadril nazor.. ja len dufam, ze ako ukoncim 35t, ten cukor sa umudri tiez.. zacinaju mi rozne chute, na kolac, na rezen so zemiakmi a pod, pricom 7t som sa ukazkovo drzala, teraz veru zhresim.. ale zase som vdacna cukrovke, od zaciatku tehu som pribrala len 0,7kg.. (avsak je ma dost, takze ma z coho ubudat..)
@guizui moj cukor je nizky stale. Len sa vyjadrili ze ked mam inzulin, tak som radena ako tazky cukrovkar :D a ze je bezna hospitalizacia. Zatial ine komplikacie okrem cukrovky nemam a ani nebudem :D ja som iba na +6. Chute som sa naucila krotit i ked velakrat, ked vidim naokolo co jedia a ja nesmiem. Tak aj zavidim 😹😹😹
@n0mi tazky cukrovkar? kokos by som sa asi zlozila, keby mi to takto povedali... lebo moja dia sa od zaciatku stavala k inzulinu, ze ved to nic nieje, ale vidim ze gyn a internistka su viac zalarmovane.. ale ze hospitalizacia len kvoli cukrovke, vsak ked je dobre kompenzovana inzulinom... neviem teda, ale u nas v skupine Oktobroviek boli baby co maju cukrovku, a len dietu, aj im skacu hodnoty a lekar im napr inzulin nedal... ja nechapem ako to moze byt takto nejednotne.. co sa tyka cisarskeho, tusim to zavisi velmi aj od porodnice, lebo pocula som vela x ze cukrokari (cize s inzulinom) chodia na cisarsky, ale moja porodnica je zase velmi pre prirodzeny porod, takze pokial sa nejaka komplikacia nepritrafi, tak idu do prirodzeneho..
@guizui tak ma nazval gyn. Pricom dia pozrel do hodnot , ze vsetko ok ste v norme co jete kedy sa pytal. Vedla u sestricky boli dochodci s cukrom 12/18 a ja sa pohybujem okolo 6/7 po jedle,cize uplne ok. Kde sa chystas rodit? Ale co lekar to iny nazor. Moja obvodna hned,ze to nie je dobre,ze vobec mam tehu cukrovku. Ale mne sa zda,ze je to 109x lepsie s inzulin. Mozem sa najest a som ok.
@guizui moj krpec velkostne uplne sedi na dany tyzden. Co pomeral aj gyn vravel,ze liecba funguje,ze je to ok. Ale tiez nepovedal naisto ci vyvolaju alebo co bude. Jedine co je iste, pri cukrovke sa prenasat nesmie. :D takze som si tym ista ze to bude v novembri len bohvie kedy 😹😹😹 ja som to podchytila dostatocne vcas ca trvala na inzuline 🙂
@n0mi tak to je super ze velkostne sedi 🙂 mne povedali, ze je vacsia skor kvoli genetike nez cukrovke, avsak vidim ze ju vzdy strasne dlho meraju.. ale opat v skupine su baby bez cukrocky co maju babatko vacsie aj o 3-4 tyzdne a lekari to vobec neriesia.. myslim, ze aj u teba to bude ten 38t, ze pri inzuline je to standard.. ved od 37t je babo donosene, tak aspon budeme o 2 tyzdne menej fucat a cakat, ze kedy to pride 🙂
@guizui uprimne ja som s tym aj ratala ze to nebude na termin. Ten mam v strede novembra. Cakala som ze tyzden dva vopred kvoli cukrovke.
🙂
Zasa kazde babo sa vyvija individualne a neviem ako lekar ovplyvni ze telo je dopredu o 3tyzdne a hlava nie alebo opacne. Lieky pochybujem ze na to su.
Proste aj tak to babo vsetko dobehne, ma casu dost. 🙂 dobre vies ze ani tie hmotnostne merania nie su super presne :D odchylka byva 300-500g skoro :D zalezi od pristroja a lekara. :P

@kinguska200 Pokud máš tehotenskou cukrovku, tak až do porodu k diabetoligovi docházet budeš. Mezi 30. a 35. týdnem cukr v krvi u diabeticek stoupá a musí se to hlídat. Nemusis se ničeho bát, jedná se o úpravu jídelníčku a monitoring glykémie 😉