icon

Výsledky triple testu ukázali riziko 1:50 na rázštep

xmirax
16. nov 2011

Ahojte, viem že sa toho na tejto stránke už o podobných problémoch dosť veľa popísalo ale nedalo mi to a rozhodla som sa aj ja napísať o svojom probléme, som tu pomerne nová. Včera som sa dozvedela výsledky z triple testov, vyšlo mi riziko 1:50 na rázštep, som z toho hotová, dnes som už aj bola na genetike a tam ma doktorka poslala na sono, kde mi povedali že zatiaľ je to všetko OK. Genetička mi poradila aby som každopádne absolvovala kvalitný morfol. ultrazvuk v 20tt a ak by sa tam náhodou objavila nejaká vada tak aby som ešte do 21tt stihla amnio., z ktorej mám mimochodom dosť veľký strach. Teraz som v 18tt. Objednala som sa už aj k dr. Čunderlákovi do BA ale ten je najlepšie robiť v 20tt. Nemáte s niečím podobným niektorá skúsenosť, absolvovali ste pri takomto výsledku z triple testov automaticky aj amnio alebo postačí aj kvalitný ultrazvuk... neviem čo by bolo najlepšie, či počkať na výsledky zo sona a potom sa poprípade objednať ešte na amnio pre pokoj na duši...
Budem každému vďačná ak sa so mnou podelíte so svojimi skúsenosťami 🙂

Strana
z3
1vivien1
26. mar 2019

Aj mne vyšli tie "tripple" testy zle. Riziko rázštepu viac ako 1 z 2. Moja gynekologička ma automaticky chcela vyslovene dotlačiť do amiocentézy. Odmietla som ju s tým, že sa chcem tom ešte poradiť s iným odborníkom. Hneď sme utekali na 3D sono do Martina ku p. Dr. Grochalovi - ten potvrdil, že je náš drobček ÚPLNE V PORIADKU, ZDRAVÝ. Zbytočný trojdňový stres a slzavé údolie. Baby nevešatje hlavu, keď vám vyjde v týchto testoch vysoká pravdepodobnosť niečoho, kým Vám to nepotvrdia iní odborníci. Ušetríte si kopec nervov!

basinkacmuk
5. nov 2019

Ahoj chcem sa podeliť tiež svami, včera mi prišli krvné testy. Dr povedal ze je tam zvisene riziko na rázštep nervovej trubice ale spravil mi ultrazvuk on nevidel nič také ze je to v poriadku ale poslal ma na Ultr. do Martina pre istotu neviem co si mam myslieť bojím sa

majusqa7
7. júl 2020

Ahojte budúce mamičky, chcem sa s vami podeliť o našu skúsenosť. Testy mi ukázali riziko rázštepu 1:50. Nasledovali dva týždne obáv či je v poriadku, boli sme na sono v martine a super prístup hned nám povedal že by tie testy zrušil lebo sú veľmi nepresné a mamičky len vystrašia. Bábatko pozrel všetko nam popísal a nič nenašiel. Už pri druhom babatku si testy určite nedám, stači kvalitné sono 🙂 A kyselina listová je velmi dobrá prevencia 🙂

Strana
z3