Vysoká teplota a antibiotiká v tehotenstve
Ahojte mamicky, som v 17 tt. Potrebujem radu. Od vcera tj od soboty mam vysoke teploty. Precitala som toho vela aky mate nazor na antibiotika v tehotenstve? Dakujem
Presne, ak mas teploty nad 38, sla by som bud svojmu gyn., alebo na gyn. prijem. Pre babo to nie je Ok. Ja som tiez brala atb, ale nebojim sa. Proste na to nemyslim, ze by to mohlo babo nejako ovplyvniť, zvlast po 3. mesiaci tehu je to vraj uz Ok. A hlavne, lekar by si nedovolil nasadit atb, keby to malo mat nejaky dopad na babo. Takze nestresovat sa a pekne sa preliecit. Mozno by stacil aj len paralen.
Mozes paralen ale tusim len jeden za deň.Tiey som mala podobny problem ale v s 7 mesiaci a lekár mi predpísal ATB co sa moze koli babetku.Tu nevymyslime nic musis ist k lekárovi 🙂
Dnes uz som bez paralenu. Vcera sa to bohuzial nedalo. Taka chora som este veru nebola. A ked som si nedala paralen od teploty tak od silnych bolesti. Ale dnes je uz lepsie. Aj bez teploty zatial.
@mbtly som rada, ze ti je lepsie a chcem sa spytat, ci si bola po atb pri obvodnom lekarovi? Na mna nieco lezie, mam zvysenubteplotu a moja lekarka je 50 km odtialro a naposledy mi povedala, ze nevie, co mi moze dat, ked mam rizikove tehotenstvo...a pravdupovediac nechcecsa mi tam sediet cele doobeda, aby som nechytila este daco horsie.
@laura1804 ja som bola na pohotovosti lebo ma boleli krize a podbrusko. Hned brali moc a krv. Potom urologia a odtial gynekologia. Babatka boli a verim teda ze aj su v poriadku, urologia tiez ok. Len krv vysla zle. Crp 25.6 a aj ostatne hodnoty zle, tak mi dali atb zinnat a ze mize aj paralen. Bez toho by som to asi nezvladla. Take som mala bolesti. Sama si radsej neordinuj nic a zbehni si na pohotovost, tam mas prednost ako tehotna. Dokonca ani u tvojej lekarky by si nemala cakat ked si tehotna. Ja tiez necakam. Jej zavolaj a opytaj sa.
Ja som v 5. mesiaci tehotenstva schytala chripku skomplikovanu zapalom dutin...3 dni teploty cca 39'C, potom upchate dutiny a kasel cca 2 tyzdne....popritom som chodila aj do prace (okrem dni s horuckou teda)...nic prijemne, teploty som krotila paralenom, 1 cez den, 1 vecer a 1 na noc...dokopy som zobrala asi 10....potom mi predpisala lekarka len lokalne atb bioparox, do nosa som si davala olynth, na kasel ked to uz boli zle solmucol....na orl mi potom predpisali na dutiny aj atb, myslim ze amoxicilin....ale nebrala som ich...nastastie to postupne odoznelo aj samo....ale som jednoznacne radsej za liecbu aj ked liekmi ako tyrat vlastne telo aj plod...

ak si toho prečítala vela, tak vies, ze su ATB pre pre tehotné a dojciace zeny
Radsej ATB ako riesit nejaky ťažkú chorobu s komplikovaným priebehom, ktory moze ohroziť aj dieta aj matku