icon

Vysoký pulz v tehotenstve

denisadidova
23. okt 2025

Ahojte dievčatá, je tu niektorá, ktorá je tehotná a má vysoký pulz a nechce sa jej znížiť? Mám 130 a je to nepríjemné. V nemocnici som bola na pohotovosti, ale nezistili mi nič. Robili mi EKG aj krv, ale na ten tlkot srdca nič nevyšli ani. Vie mi niektorá mamička poradiť? Či tiež máte v prvom trimestri takýto problém?

anonym_bed905
23. okt 2025

neužívala si lieky pred tehu ktoré si prestala užívať? napr. psych. lieky

denisadidova
autor
23. okt 2025
@anonym_bed905

neužívala si lieky pred tehu ktoré si prestala užívať? napr. psych. lieky

@anonym_bed905 ano mam problemi zos stresom ale to že ja ich neuživam často prejde mi aj mesiace ale uživala som antibiotika ktore mi bolo predpisane dva druhi nevedela som že som tehotna

nevenka
23. okt 2025

Zvyseny pulz je v tehotenstve vcelku normalny, ale ty uz mas dost. To merias v klude?

denisadidova
autor
23. okt 2025
@nevenka

Zvyseny pulz je v tehotenstve vcelku normalny, ale ty uz mas dost. To merias v klude?

@nevenka ano ajked ležim sedim tak ho mam zvišeni

anonym_c2cf20
23. okt 2025
@denisadidova

@anonym_bed905 ano mam problemi zos stresom ale to že ja ich neuživam často prejde mi aj mesiace ale uživala som antibiotika ktore mi bolo predpisane dva druhi nevedela som že som tehotna

@denisadidova takže máš úzkosti? pociťuješ aj niečo iné okrem zvýšeného tepu?

malamimi6
23. okt 2025

@denisadidova ja som mávala v poslednom tehotenstve pulz aj 142. Môj gynekológ povedal, že je to normálne. V nemocnici zas, že normálne je len do 120.
Skús zamestnať hlavu, veľa sa rozprávaj s partnerom, kamoškou, sestrou, mamou .. 🙂

denisadidova
autor
23. okt 2025
@malamimi6

@denisadidova ja som mávala v poslednom tehotenstve pulz aj 142. Môj gynekológ povedal, že je to normálne. V nemocnici zas, že normálne je len do 120.
Skús zamestnať hlavu, veľa sa rozprávaj s partnerom, kamoškou, sestrou, mamou .. 🙂

@malamimi6 no aj ja mavam visoki puls kedže ekg ani krvne testy nič nezistili a nevedia sčoho to je tak si mislim že jeto tehotenstvom alebo stresom

denisadidova
autor
23. okt 2025
@anonym_c2cf20

@denisadidova takže máš úzkosti? pociťuješ aj niečo iné okrem zvýšeného tepu?

@anonym_c2cf20 no ani nie iba občas zacitim taki jepni strach alebo uskot v srdci ale to pride zničoho nič

anavixy
24. okt 2025

Ak mas za sebou interne vysetrenie, tlak, ekg a bolo v poriadku, tak je to sposobene tehotenstvom (v tehotenstve je to celkom bezne) a nemas sa preco znepokojovat. Pokial sa to zhorsuje lebo mas uzkosti alebo mas uzkosti z vysokeho tepu, tak ries uzkosti s psychiatrom, tep moc neporiesis teraz ani nemas preco, upravi sa po tehotenstve.

galganka
24. okt 2025

A čo železo? Ja som mala v kľude aj 150, dr. nechápala, že sa spolu v kľude rozprávame. Jediné, čo mi zistili, bolo nízke železo. Po nasadení nejakého, na kontrole ukážkový pulz a to som do ordinácie dobehla, lebo sa nám akurát pokazilo auto a zmeškala som bus. 🤷‍♀️

denisadidova
autor
24. okt 2025
@galganka

A čo železo? Ja som mala v kľude aj 150, dr. nechápala, že sa spolu v kľude rozprávame. Jediné, čo mi zistili, bolo nízke železo. Po nasadení nejakého, na kontrole ukážkový pulz a to som do ordinácie dobehla, lebo sa nám akurát pokazilo auto a zmeškala som bus. 🤷‍♀️

@galganka mne nezistili nič a ani nemoža zistit sčoho mam taki visoki puls vieš mne stoho pride velmi zle a ktomu sa aj zlaknem jemi ešte horšie čo už si hovorim už nič už sa miniečo stane važneho

denisadidova
autor
24. okt 2025
@anavixy

Ak mas za sebou interne vysetrenie, tlak, ekg a bolo v poriadku, tak je to sposobene tehotenstvom (v tehotenstve je to celkom bezne) a nemas sa preco znepokojovat. Pokial sa to zhorsuje lebo mas uzkosti alebo mas uzkosti z vysokeho tepu, tak ries uzkosti s psychiatrom, tep moc neporiesis teraz ani nemas preco, upravi sa po tehotenstve.

@anavixy no lenže oni to ignoruja tu v anglocku maju na všetko čas a mne fakt velmi zle riešim to ale tuje to velmi taško sa dostat k lekarovi neviem ako dalej snažim sa nato nemisliet ale moj mozok stale misli na ten puls a ešte ktomu sa prida aj zavrati a uskost ktora nechce prejs