Vysoký tlak v tehotenstve
Zdravím mamičky, chcela by som vedieť vaše skúsenosti.
Aktuálne som v 39tt, včera v poradni som mala nameraný tlak 133/98, od 32tt užívam dopegyt 3x denne a aj magnerot 3x denne. No každým týždňom sa mi tlak zvyšuje... Pridružili sa aj opuchy jemné. Niekedy sú prítomné a niekedy nie, dr. Ma chce vidieť aj v piatok, pokiaľ to bude znova tak, tak ma chce nechať už v nemocnici. Od včera mám užívať dopegyt 4x denne, doma sú tlaky aspoň tie spodné pod 90. Už mám hrdlo dlhé na 1,5cm a otvorená na špičku... Chcela by som sa vás opýtať či ste mali niektorá takéto "problémy" a aký bol postup ďalej? Vyvolavali vám pôrod alebo vám robili sekciu? Pekný deň vám prajem
Ja som brala od 35-36tt v 2 tehotenstvach Dopegyt aj 6x denne, magnezia na kila. Tlak na poradni v 39 tt., 150/110, pobalit a vyvolavacka. Bola som na 3 cm, to bolo moje 3.tehotenstvo, pustili vodu a do 45 minut bol maly na svete a dalsie tehotenstvo som vydrzala len do 38 tt., bez debaty vyvolavacka, mala som na poradni 160/115, ale to uz aj stres, doma bol dobry v lahu, ked som sa nenamahala. A to som nemala ZIADNE OPUCHY A ZIADNU BIELKOVINU, v tomto pripade mi robili oxytocinovy test pri prijme, ci ja aj mala zvladneme prirodzeny porod, lebo u mna by bola skoda rodit sekciou (kedze rodim rychlo), test dopadol dobre, tak dali viac oxy, pustili vodu a tiez to slo celkom dobre, na to, ze to bol 38.tyzden. Inak prve dve deti som prenasala. Takze porodila som prirodzene, len teda skor.
A po poslednom porode mi uz Dopegyt vobec nezaberal, to je stare nemoderne liecivo, navyse sposobuje depresie, v kuse som revala, po tyzdni doma mi muz volal zachranku, uz som mala cez 185/125 aj na Dopegyte. Predpisali mi Amlopin a neskor vymenili za Betaloc kvoli hypertyreoze, ktora sa mi znova nastartovala. Na tych inych liekoch uz tlak dobre.
Ak si uz aj otvorena, tak uz moj doktor by vyvolaval. Lebo poznam aj pripady, kedy to nedopadlo dobre. Mal z toho velky stres. Dieta je uz donosene, tak radsej von. Lebo sa hocikedy moze priskrtit provod kyslika k babatku a bude zle. Drzim palce, nech to dobre dopadne.

Budu to pozorovat a vyvolaju porod podla mna, keby to ide moc hore, tak sekciu. Ale ja som s horsim tlakom rodila prirodzene, len vyvolali. 39tt, tam neni na co cakat, pekne to vyvolat a sup dieta von. Tebe budu tiez potom kontrolovat tlak, mal by do 1-3 dni zacat klesat