icon

Z PN na inú Pá,da sa to?

majuska4401
11. sep 2018

Ahojte potrebujem radu chcem sa opytat ci neviete ako to fungujje momentalne som na Pn z dovodu toho ze mi nepredlzili rocnu zmluvu v praci a pn mam u obvodnej lekarky, budem marodovat mesiac ale teraz som zistila ze som tehu,robila som si test , u gynekologa som este nebola . Da sa marodka presunut na gynekologictvo od obvodnej? Alebo marodovat stymi krizami az do materskej?Marodku prerusit nemozem lebo uz aj tak dostanem vypoved.vdaka za rady

ssima28
13. sep 2018

Ahojte kočky mám rovnaký problém išla som na PN s krizami v ochrannej lehote a už je to asi 4 mesiac ale zatiaľ som mala len obstreky, lieky a injekcie od bolesti chcela som aby mi spravili rtg ale posudzovali môj starý rtg z 2016roku (asi to ortopedovi stačilo) poslal ma na rehabilitacie tam som chodila na masáže, teplo a elektroliecbu a nakoniec telocvik kedy mi pritom začala trpnut práva strana tela ( ruka, noha) a znova obstreky a injekcie, lieky a potom vtipkovanie lekára ako pôjdem do práce cez zubačku (za teneš zuby a ideš) prosila som ich rtg alebo magnet ale nič poslal ma neurologovi ten mi nič nezistil že mi majú spraviť magnet koli platnickam a tak mu to napísal do mojej karty ale Dr. Stále nič až konečne po 3mesiaci marodovania a bolesti ma poslal na magnet no 2dni pred tým ma hospitalizovali na gyn. Keď som ráno zistila že som tehotná a vlastne v nemocnici mi to potvrdili a magnet neodporucili pretože ma prijali ako hroziaci potrat vraj pri mojom teraz rizikovom tehu až po pôrode... A teraz moja obvodná mi chce zrušiť pn pretože podľa nej mi už nemá ako pomôcť keďže som tehu... Bolesti krížov a ruky mám stále no lieky brat už nemôžem a podla mojej obvodnej som schopná práce ako sa to dá riešiť prosím??? Nemáte stým skúsenosti? Ďakujem

anve
13. sep 2018

@ssima28 kedze pises,ze mas rizikove tehu tak marodku si len presunies u svojho gynekologa a pokracujes dalej v marodke...len napr.moj gynekolog dava marodku az od 12tt..musis sa s tym tvojim dohodnut...ale nemal by to byt problem

ssima28
13. sep 2018

@anve ďakujem áno mam rizikové lebo v decembri som potratila presne s týmito príznakmi koli ktorým ma prednedávnom hospitalizovali... Moja Dr mi predpísala progesteron ktorý užívam a vraj pn nieje problém práve naopak čož som jej povedala že nepotrebujem keďže pn som ale dnes som ostala zaskočená reakciou mojej doktorky že mi nemá ako pomôcť a len ukončiť pn... Som zvedavá čo mi povie zajtra... Ďakujem za odpoveď

majuska4401
autor
14. sep 2018

@ssima28 no ano lebo ona ta nemoze drzat na pnke len na zaklade toho ze si tehotna od toho je uz tvoj gynekolog aj ja si chcem presunut ku gyndovi tak snad mi nezanikne nemocenske ale ked pisu ze sa to da tak uvidime 🙂

zdenka67
14. sep 2018

pokojne mozes ist, mne sama obvodna povedala, ze ani nebude vypisovat novu PN, len sa mam dohodnut s gyn a oni to rovno dopisu, diagnozu a ta PNka bude plynut dalej

ssima28
14. sep 2018

@majuska4401 ale môže keďže mi nedoliecila kríže bolesti a trpnutie mám stále a o to sú horšie keď nemôžem žiadne lieky... Dnes som bola soc.poistovni a pani posudkova lekárka mi povedala že sa to tak robí že to že som otehotnela neznamená že sa môj prvotný problém kvôli ktorému som práce neschopná vyliečil... Mne robí neustále problém len obvodná lekárka aj to som riešila s posudkovou... Keď ti ju ona zruší tak sa ti skráti aj pn-ka o koľko mi presne povedať nevedela, sama mi to povedala na socialke... Ak máš dobrú obvodnú tak ti stým robiť problémy nebude

evittam
15. sep 2018

@ssima28 Co sa jej skráti?

veronice
15. sep 2018

@ssima28 tiez by.ma.zaujimalo co sa skrati. Ja som.bola od decembra 2017 pn s platnickou. Medzitym som otehotnela, 1.6.som nastupila do prace a 14.6.skoncila na pohotovosti (9tt - krvacanie) a sla som opat na pn. Nic sa mi neskratilo akurat sa mi zdvihol denny vymeriavaci zaklad nakolko som mala v roku 2017 vyssiu mzdu ako v 2016. Takze neviem co sa krati, nema sa co kratit...a ssimi, keby so mnou lekar noc nerobil tak si hladam druheho....mna tie krize boleli uplne hrozne a prve co ma poslala bolo CT, na tom nebol vidiet dobre nalez a magnet potom potvrdil prasknutu platnicku....nedaj sa odbit, hlavne ked mas aj trpnutia, to uz ti moze ta platnicka pelne tlacit na nervy. Ja som si necitila lavu nohu z toho.... pozor na to....tiez som nasledne behala od fyzioterapeuta k elektroliecbam a magnetom no krasna zabava na pol roka...drzim palce. A s tou pn sa tiez nedaj odbit. Ja by som sla ku gynde, vysvetlila co je vo veci a musi to dako ist...ved to je len byrokracia...

ssima28
15. sep 2018

@veronice kráti sa suma keď skončíš jednu pn a hneď ideš na druhú keď si na úrade práce... Nie zamestnaná o to sa tu jedna lebo ak by som bola zamestnaná tak by som takéto problémy nemala... Aj to hovorila že ak by som nebola tehotná a išla by som na PN hneď ja neviem z niečím iným tak už by som peniaze nedostala a podotýkam jedna sa o nezamestnané a evidované na úrade práce... A áno ja by som od nej odišla ale musela by mi zrušiť pn a novú pn by som dostala u inej tak ako vravím nedostala by som peniaze už vôbec... Všetko som to obehala lebo keby som vedela že je taká priblbla ta obvodná nikdy sa k nej nenahlasim... Teraz keď som tehotná a na riziku nemôžem nikam na žiadne vyšetrenia ani elektroliečby či telocvik a žiadne lieky ani injekcie proste podľa obvodnej mi nemá teraz ako pomôcť a to som si vypočula od nej keď zistila že som tehotná že ako si to predstavujem a ako to že neužívam antiku a že som nezodpovedna... Ako keby som mala 15 rokov tak som si zakusla do jazyka len preto aby mi nezrusila tu pnku... Ale teším sa ako jej to potom všetko vytmavím keď bude po všetkom

ssima28
15. sep 2018

@evittam vraj sa kráti suma tej pn-ky... Ale toto sa týka nezamestnanych a vedených na úrade práce... Jednalo sa o to že som otehotnela počas PN tak preto by mi ju dali inak ak by mi zrušila vo štvrtok pn a v piatok by som išla na PN s inou diagnózou tak už mi peniaze nevyplatia... Také majú oni zákony...

evittam
15. sep 2018

@ssima28 Kto su to oni?! Pokial si PN tak ta UPSVaR nezaregistruje ako nezamestnanu. Dalsia vec-pokial si nebola tehotna počas trvania PP a skoncis PN tak uz nie si v 8mesacnej OL cize ziadny narok na PN.

ssima28
15. sep 2018

@evittam sociálna poisťovňa... Asi máš zlé info... Oni ta registrujú na úrade práce ale keďže si pn tak nechodíš tam ale registrovaná si ako nezamestnaná.... Čítaj prosím ta všetky príspevky čo som písala, pretože ak si v ochrannej lehote to znamená do 7 dní od ukončenia pracovného pomeru ti nárok na nemocenské stále patrí... Do 7dni... Neviem ako to máš ty ale takto to funguje...

evittam
15. sep 2018

@ssima28 Ja nemam zle info ja ovladam problematiku. Pocas PN sa na UPSVaR s tebou nikto baviť nebude. Registrovať sa mozes az po PN. Pokial si teda PN uz počas trvania PP. Pokial PP skoncil a ty si sa registrovala a potom si isla na PN tak musis nosit na UPSVaR potvrdenie,ze PN trvá. To je vsetko. Ty skus lepšie citat co pisem. Ano ak si nebola tehotna v čase trvania PP tak nie si v žiadnej OL pokial si isla na PN do 7dni od skončenia PP, ak by si jednu PN skoncila tak už nemáš nárok na ďalšiu platenú-to nie je krátenie to je fakt. Ak by si však bola tehotna v čase trvania PP si v 8mesacnej OL t.j.ak by si ukoncila jednu PN mozes ist na dalsiu kedykolvek do nástupu na MD. Ale to už sa opakujem.

ssima28
16. sep 2018

@evittam som reg. Na úrade a žiadne potvrdenia že pn trvá nenosím iba raz tú čo som začala si pani prefotila a povedala že ak mi skončí pn mam sa zastaviť... To je všetko co odomna na úrade chceli... Pozri ja sa tu hádať nechcem ani mi o to nešlo napísala som ako to mam ja to je všetko

evittam
16. sep 2018

@ssima28 Tak to zalezi aj od tetusky co tam sedi. Niektoré prehanaju niektoré nie. Ostatné plati ako som napísala, co sa naroku na PN tyka a spol. Tiez sa nehadam uvádzam fakty a nie ako to niekto ma.

ssima28
16. sep 2018

@evittam tu mi dala tá pani papier do ruky lebo koli hospit. Sa mi nedalo skôr jej dodať pn čiže som snou len volala že som od 6.6 na pn a papier pn ktorý si ona hneď od fotila som jej priniesla 19.6 a ta pani mi vytlačila tento papier tak potom je to tak asi všade nemyslíš? Či si to ona napísala a vytlačila len koli mne?

evittam
16. sep 2018

Niekde sa robia tetusky dôležité 😉

ssima28
16. sep 2018

@evittam tak asi hej lebo dokonca je som PN od 6.6 a reg.na úrade od 7.6 až keď im man.zaniesol papiere z prace lebo mne sa nedalo tak ma registrovala normálne bez problémov a žiadnych somarin o dakom dokladovani či pn stále prebieha...

evittam
16. sep 2018

@ssima28 Ja som bola PN od 14.12., PP koncil 31.12., bola som PN az do 31.3.,registrovat az od 1.4.

asocial
16. sep 2018

@majuska4401 spravne chapem, ze ty si sa hodila na PNku len kvoli tomu, ze ti konci zmluva? teda tak to uvazdas... hmm... asi som jedina, co sa pozastavuje nad zneuzivanim systemu..

evittam
16. sep 2018

@asocial Ach jaj zase moralistka? Ty by si čo spravila ako tehotna, nepredĺžili by ti zmluvu,nikto ta nezamestna? Sedela by si doma bez penazi? Btw.tento system ako zneužíva nas-to uz si sa pozastavila? Beriem ked to ľudia robia neustále a účelovo. Ale nie raz za roky čo odvadzali nemale odvody a dane. Dôchodok neuvidíme tak preco nedostat aspon zlomok spat.😉

asocial
16. sep 2018

@evittam ked sla na PNku, este NEVEDELA ani NETUSILA, ze je tehotna.)

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
16. sep 2018

@teegreen S kym?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
17. sep 2018

@teegreen Prečo?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
18. sep 2018

@teegreen Jasne pise,ze jej tu zmluvu nepredlzili....
Ja som si napr.MD aj RD uzila.😉

teegreen
Odpoveď bola odstránená
evittam
18. sep 2018

@teegreen Neviem nepoznam ju takze niečo podobné nemozem napísať....