Zablokovaná chrbtica verzus nesprávne okuliare a závraty

jessinocka
17. mar 2014

Ahojte, stretli ste sa uz s tym, ze by zablokovana chrbtica alebo nespravne okuliare vyvolavali zavraty?

grettka
17. mar 2014

jasne, aj jednu aj druhe. Okuliare mozes mat aj spravne dioptrie, len zle zabrusene a hned je problem na svete. Jedny take mi trcia v policke.

pilinka1
17. mar 2014

Ano...presne ako povedala grettka...staci ak tie okuliare nie su spravne vycentrovane...

jessinocka
autor
17. mar 2014

@grettka dakujem za info 🙂 uz mesiac beham po kardiologoch kvoli zavratom a zaver rovnaky, srdce uplne OK, ze podla posledneho dr to bude najskor chrbtica alebo zle okuliare. Chrbtica ma neboli, citim ze je stuhnuta, ale nie vyslovene zaseknuta a okuliare nosim uz dva roky, ale mam pocit ze sa mi zhorsil zrak a nestacia. Okrem toho mam na jednom oku 2 dioptrie a na druhom nula, cize je to samo o sebe dost velky rozdiel. Chrbticu mi skontroluje fyzioterapeut? Som z toho na nervy ako nahle v klude lezim, tak hned citim zavrate, ale je pravda, ze vzdy lezim na boku s ohnutou chrbticou a aj cez den sa hrbim.

jul11
17. mar 2014

@jessinocka este by som skusila vystrenie krvi a mozno aj endokrinologiu.

jessinocka
autor
17. mar 2014

@jul11 jj, v stredu mam poradnu, tak ho poprosim, nech mi skontroluje krv - stitnu zlazu

grettka
17. mar 2014

ako dlho nosis okuliare? Takyto rozdiel v dioptriach a ked su aj zle nastavene mozu sposobit zavraty. Skus si to dat premerat, nielen oci, ale aj samotne okuliare, ci su dobre zabrusene. Plus tie ostatne vysetrenia. A nemas nahodou aj nizky tlak?

jessinocka
autor
17. mar 2014

Uz asi 2 roky, mozno aj dlhsie...od vtedy som ani nebola na kontrole. Tlak mam OK, cez den do 120/70, rano okolo 105/60, ale neviem ci by mohol v noci klesnut az tak, ze mi je zle. Zeleza mam dost, takze tym to nebude.

jul11
17. mar 2014

@jessinocka endokrinologia-inak standardne robia toto vysetrenie v prvom trimestri,tak asi nic nenasli vtedy,lebo by ti povedali. Inak presne,nizky tlak sposobuje zavraty,nedostatok tekutin a aj tie okuliare. Pripadne moze uz babatko aj niekde tlacit smerom ku chrbtici

grettka
17. mar 2014

no, ten ranny tlak je dost nizky, mas tie zavraty len rano alebo aj pocas dna?
A priklanam sa k nazoru, ze babo rastie a chrbtica viac trpi.

ichbinich
17. mar 2014

Odporucala by som oci dat vysetrit objektivne, teda po nakvapkani. Manzelovi tak pri subjektivnom vysetreni (kde sa iba citaju pismena) namerali dioptrie jedna radost, a on chudak trpel, kym prisiel na to (u ineho lekara), ze to ma absolutne zle.
A zavrate mozu byt aj z chrbtice, aj z tych okuliarov. Chrbticu by som si dala vysetrit nie u fyzioterapeuta, ale u lekara.

jessinocka
autor
17. mar 2014

@grettka vzdy v noci, ked sa zobudim, ze idem na WC a potom to zacne alebo rano. Doobeda mi je takmer OK a poobede sa citim uz uplne OK.

grettka
17. mar 2014

v noci mavam aj ja niekedy, treba pomaly vstavat z postele, posadit sa, chvilku posediet a vstavat pomaly. Pripadne mat pri posteli aj pohar s vodou.

januliku
17. mar 2014

@jessinocka Môže byť aj nízky tlak, alebo zlý očný tlak. A nebude to tehotenstvom ? Netlačí ti bábo na niečo ?

jessinocka
autor
17. mar 2014

@januliku je mozne, ze to je aj tehotenstvom, placentu mam vpredu, tak nema co chranit organy pred kopancami 🙂 akurat chcem vylucit vsetky vaznejsie pripady...najskor si myslim, ze to bude chrbticou, trochu som chcela teraz doma pocvicit a zistila som, ze ju mam celu stuhnutu ani nezdvihnem ruku nad hlavu bez bolesti.
@grettka jj, to robim aj ja, mne aj v noci pri tom zavrati pomoze zmenit polohu alebo sa posadit.

grettka
17. mar 2014

@jessinocka mozno nejaka speci tehotenska rehabilitacia alebo opatrne cvicenie na uvolnenie chrbtice by pomohlo. Hlavne nech si ty v pohode a babo v poriadku 😉

jessinocka
autor
18. mar 2014

@grettka jj, zajtra idem aj k obvodnej, tak sa vypytam na nejake rehabilitacie, len dufam, ze natrafim na skuseneho fyzioterapeuta, aby viac neublizil ako pomohol. Babo je dufam OK stale ma kopka, tak aspon po tejto stranke je to OK 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre