Zamlčaný potrat - ďalšie vyšetrenia
Ahojte, v 9tt mi zistili zamlčaný potrat a teda musela som ísť na zákrok - čistenie maternice. Som z toho dosť sklamaná a smutná a najhoršie je, že mi k tomu lekári ani veľmi nič nepovedali... iba z diskusií čítam, aký by to malo mať priebeh... Včera (deň po zákroku) som mala veľké bolesti, nemohla som ani poriadne chodiť. Neviem, či je to normálne, alebo som už mala ísť do nemocnice. Dnes je to už lepšie, ale stále veľmi nemôžem chodiť. Mali ste niektorá s týmto skúsenosť?
ďalej by som sa chcela spýtať, či mám právo hneď po prvom zamlčanom potrate na ďalšie detailnejšie vyšetrenia. Čítala som, že tie sa robia až po druhom, alebo treťom raze, čo mi príde úplne nepredstaviteľné, aby som si tým musela prejsť znova... Preto by som chcela byť pripravená a naliehať na lekárku nech mi spraví ďalšie testy a nech tento pokus neberieme, len ako blbú náhodu. Ak to aj neprepláca poisťovňa, ja si to chcem uhradiť aj sama, aby som predišla tejto skúsenosti opäť. Skutočne si nedokážem predstaviť, že tým prejdem znova a potom sa zistí, že sa mi napríklad zle zráža krv, dajú mi lieky a až potom bude všetko v poriadku... ďakujem Vám za všetky odpovede!
Je to tak ako pises, aj ja som mala potrat, pred 11 rokmi a uz vtedy to brali ako beznu zalezitost, tiez mi nikto nic nepovedal, len mam kamarata gynekologa tak som za nim isla a vravel mi,ze az po viacerych potratoch sa robia testy a ze ked sa to stane v takomto rannom stadiu vacsinou je problem ze to bol chory plod. Cize mu nieco bolo a telo sa stym takto vysporiadalo. No az v tretom tehu ma poslali na hematologiu a tam mi zistili, ze mam mnozstvo markerov na potrat a velke predispozicie na porazku a zle zrazanie krvi. Takze minimalne toto by som na tvojom mieste absolvovala. Je tazke byt tehu po potrate, ja som prve tri mesiace v jednom kuse chodila na zachod sledovat ci nekrvacam. Ale nastastie mam tri zdrave deti a viac sa to nezopakovalo.
vyšetrenia tu na sk? to len ak si sama zaplatíš.... máme skúsenosti v rodine , ale nie v oblasti gyn...
Na hematologiu sa mozes vypytat. Mne zistili tiez zle zrazanie krvi, musela som si pichat injekcie v tehotenstve. Napriek tomu som sa vsak aj tak nevyhla dalsim dvom potratom 😕
Ale mozno to skusit nebrat tak tragicky. Viem ze to boli, clovek sa tesi na babatko, no pozitivne myslenie je silna vec. Nakoniec mam po 3 MA dve zdrave deti. Az ked som prestala mysliet na to, ze mozem potratit, sa to podarilo. Drzim palce!
Mna poslali po dvoch potratoch aj to na moju ziadost a po zmene gynekoloicky, tych problemov sa zrazu zobrazilo hojoj no na pricinu ti aj tak predpokladam nepridu, musel by to byt velmi vazny geneticky defekt. Skor teda ako preventivne opatrenie, ale rozhodne najdolezitejsie je upratat si psychiku, tie vysetrenia ta aj tak
Len drzia v napati kym na nich cakas, kym pridu vysledky, kym ta poslu zase dalej, stale sa v tom budes hlavou vrtat.... ja som uz dokonca 24tt a len teraz mi dorobili posledne hemat geneticke testy, ak by som na nich mala cakat uz som na praskoch ;) hlavne si poriesit myslienky, si cerstvo po, to este potrva kym sa posunies dalej ale najdolezitejsia je ta hlava ♥️
0potratila som cca pred rokom.... ja som si pytala listok aspon na hematku od gyna.... a tam sa nasiel problem so zrazanim krvi.... hematolozka odporucila endokrino a alergo.... endokrino ok alergo tiez... ale neskor som sa cez alergo dostala aj na reproimuno a tam sa tiez cosi naslo..... teraz som znova tehu... brala som rok anopyrin a teraz som presla na fraxiparin... a som zvedava, ako to cele dopadne :/
Ahoj,bolesti tyzden po zakroku su normalne.bude to zo dna na den lepsie a lepsie,treba kludovy rezim.uplne chapem ako sa citis a ze nemienis cakat na druhy potrat aby ta poslali na vysetrenia.Vsetkym som si presla,dva krat zamlknuty potrat,v rovnakom tyzdni,rovnaky priebeh.prvy raz bol sok,druhy krat som si uz vydupala vysetrenia.pobehala som vsetko,zaplatila som si aj reproimunologiu v nitre.Vsetky vysledky som mala negativne.tym chcem povedat ze v drvivej vacsine potratov naozaj nie je fiziologicky problem v zene.precitaj si trosku o tom kolko percent tehotenstiev sa udrzi a zistis,ze 50%tehotenstiev skonci bud menstruaciou,alebo vo velmi rannom stadiu,alebo v prvom trimestri.proste priroda,selekvia najsilnejsich,zdravych.Teraz uz pisem velmi pragmaticky ale ver mi,minuly rok bol aj pre mna extremne tazky a potratit dva krat za pol roka neprajem nikomu.Najlepsie co mozes urobit je zahojit telo,dusu a sup na to po 2-3 mesiacoch znova.prveho pol roka po potrate je zena mimoriadne nachylna na tehotenstvo a ver mi ze ked pride vsetko preboli.nezatazuj sa vysetreniami,nemyslim ze je ta yo dovod.Ak napriek tomu trvas na svojom tak by som ti odporucila zatial aspon hematologiu a mozno endokrinologiu.
ja mám za sebou dva zamlčané potraty a množstvo neúspešných pokusov otehotnieť. Nakoniec mi zistili príčinu na reprodukčnej imunológii. Mám protilátky proti spermiám aj proti plodu...takže aj tam môže byť pes zakopaný. Na reprodukčnú imunológiu ťa môže poslať gynekologička...ale nechcem zbytočne strašiť. Zamlčané potraty sú bežná vec, ako mi povedali v nemocnici (asi aby ma potešili...)
Ahojte Baby, dakujem pekne za všetky odpovede 🙂 ja skusim u lekárky minimálne ísť na tu hematologiu....
Ja som potratila(MA) na Vianoce.V nemocnici na vyčistili inak ja som nemala žiadne bolesti. Po fyzickej stránke som sa cítila fit ako keby mi nič nebolo horšie to bolo po psychickej.... Asi to každá pozná ako sa vtedy človek cíti. Tiež mi lekár k tomu nič nepovedal proste sa to stáva a nárok na vyšetrenia máme až po viacerých potratov....Teraz sa snažíme o bábätko 3 mesiace a zatiaľ nič 😔 Držím Vám všetkým palčeky aby vám všetko dopadlo dobre aby ste mali zdravé detičky a bezproblémové tehulkovanie 😘
@natalipor Mne včera robili čistenie,žiaľ v stredu som zašla ku gyn. kvlli hnedému výtoku a povedal zamlčaný potrat zrazu som zažila šok... a potom duševný svet sa mi akoby zrútil,slzy sa liali...zrejme nemusím opisovať ☹. na ďalší deň mi bolo hrozne zle nevládala som chodiť,točila sa mi hlava a mala som akoby kontrakcie spustilo sa akési krvácanie z kusami,záchranka ma odviezla do nemocky,kde na príjme mi zmerali tepltou a tá sa už nepáčila doktorke mala som 37,9 tak ma do hodky po odberoch a potrebných vyšetreniach hneď vyčistili a vraj mám niečo zo zrážanlivosťou veľmi som pri operácii vraj krvácala dali mi injekciu aby som veľmi nekrvácala.Nechápem,môj gy. povedala,že zrejme niečo z genetikou nejaká vada,že sa to nedá tak skoro ešte zistiť ☹ . A zas som vynosila dvoch synov a nemala som zo zrážanlivosťou nič medzi nimi som potratila 3x prvé dve v 5tt a tretie v 6tt samé sa to vyčistilo a bolo ok,tak si skôr myslím,že u nás je problém u dievčatiek z nejakou genetickou odchylkou,kvôli čomu sa neudržia a odumrú :-/.A čo sa týka bolestí v podbruší sem,tam pri otrase ako chodení po schodou či autom pri nerovnej ceste a taksito bežať nemôžem vtedy bolí ináč nie 🙂.
Prajem vám moc aby sa vám zadarilo žienky a hlavne udražali a zdravé bábätká sa vám narodili ja to momentálne odkladám pre istotu na 5rokov,plánujem si po vyliečení nejaké teliesko si dať zaviesť strach a ten bôľ na duši mi nedovoľujú skúsiť zas...:-/ som rada momentálne že mám synov a potrebujem odych a čas...A možno ani potom sa už nato neodhodlám,uvidím,je to isto iné keď niektorá dieťatko nemáte a túžite poňom jasné spravte čo môžete aby ste zistili príčinu a najmä predišli tomu utrpeniu.

Nvm odkial si ale v BA si vies vsetky vysetrenia sama poriesit bez svojej gynekologicky aj bez toho aby si mala druhy ci treti potrat