Zápal močových ciest počas tehotenstva

zuzkababy
5. feb 2015

Mamicky potrebujem rada,kamoska je tehotna a ma zapal mocovych ciest?co je na to najlepsie,co pomaha?

pieces
5. feb 2015

brusnice znacky swiss, ja som ich pocas tehotenstva brala 2x a zabrali

chokma
5. feb 2015

Ist k dr. Ak je to uz zapal, treba aj lieky, napr. Zinnat sa moze. Ale moze aj babo tlacit na mechur, takze je dobte ak to posudi dr.

lucineckalu
5. feb 2015

ja som to mala minuly tyzden, brala som brusinky a pila (stale pijem) urologicky caj a caj na mocove cesty... mozes pit hocijake tekutiny (nie kavu) a mala by si pit co najviac... lekarka mi vravela, ze aj 3-4 l/den... tak smelo dotoho 🙂

zuzkababy
autor
5. feb 2015

@chokma on jej praveze povedal ze ziadne lieky

mnamko
5. feb 2015

ja som brala v 14tt lieky,doktor mi povedal na pohotovosti,že radšej lieky ako mať v tele zápal a babatku to neublíži

duun
5. feb 2015

S urologickým čajom by som bola VELMI opatrna. Pomáha, ale sú v ňom niektoré bylinky, čo škodia v tehu - možno v niektorých nie - poradiť sa vo viacerých lekárňach. Baktérie nenávidia kyslé prostredie, mne v tehu pomohlo piť neriedenú citrónovú šťavu (C vitamínom sa nepredávkujete, čo je naviac, to sa vylúči), bolo to hnusné a na žalúdok mi to nepridalo, ale baktérie podochli, potvory hnusné.

s_mt
5. feb 2015

Dobry je brusnicovy sirup Uroval,je to vhodne aj pre tehotne a kojace zeny. Je sice drahsi,okolo 10 eur,ale dobry.. Urologicky caj by som radsej nepila,byt nou..

emma_932
5. feb 2015

100% brusnicova stava, dostanes ju v predajniach so zdravou vyzivou. Potom este citricidal, ale aspon 60%-ny.

anicka621
5. feb 2015

@zuzkababy ja som zase mala menší skrytý zápal ani som o tom nevedela.Len ma v jeden večer trocha začalo pichať brucho tak radšej som šla na pohotovsť a dozvedela som sa toto,že prebiehal menší skrytý zápal a dostala som antibiotika Amoksiklav,kt.viac zaberaju do 24hod.a našťastie zabrali 🙂Takže ja by som odporučala ísť radšej k doktorovi.A tak ako písali vyššie dievčatá ja som sa kvôli tomu začala aj otvárať.Takže najlepšie je ísť k doktorovi podľa mňa aby neublížila bábätku 🙂

devonrex
5. feb 2015

Zijem v zahranici, tak neviem ako to je na Slovensku, ale mne gynekolog predpisuje kazdy mesiac vysetrenie mocu. Prave z dovodu ze infekcia mocovych ciest moze viest k predcasnemu porodu. Pred mesiacom som mala silne bolesti brucha, z dovodu silneho zapalu mocovych ciest, boli pritomne bakterie a krv v moci. Okamzite nasadene antibiotika. Skratil sa mi krcok maternice a mala som kontrakcie, musela som lezat a brat vaginalne progesteron. Po 10 dnoch sa krcok predlzil o 1cm a mohla som sa vratit do prace.
Nastastie vsetko dobre dopadlo, radim rozhodne nepodcenovat infekciu mocovych ciest. Brusinky pomozu skor ako prevencia, ale akutny stav nevyliecia.

jana_eyre
5. feb 2015

ja som mala zapal mocovych ciest takmer na konci prveho tehotenstva - dostala som antibiotika, pretoze zapal mocovych ciest moze velmi ohrozit babo, urologicky caj sa pit pocas tehotenstva neodoporuca, pretoze obsahuje bylinky, ktore nie su vhodne.. brusnice su dobre pri prevencii, ale urcite nie ako liecivo..

maca283
6. feb 2015

@zuzkababy Odporucam brusnicu plus prirodný produkt www.just.sk Zarucujem sa že ti pomoze Maca

tarinka18
6. feb 2015

Zalezi aj od toho ci su teploty.Ja som mala vysoke takze som si tyzden polezala v nemocnici a samozrejme antibiotika.

sendy182
6. feb 2015

@zuzkababy pitný režim najlepšie veľa vody....nič kyslé ...korenené,....spať v ponožkách a tielku....ja som užívala tabletky Furantoin na predpis...pomohli....ak niečo nech zájde za urológom....vezme čistý moč urobí usg a možno bude vedieť kde je problém

betka22betka
22. mar 2015

@zuzkababy pomáha nápoj Brusnica plus, z firmy JUST , viac info na www.just.sk. Ja som si objednala 2 balenia, ale už po 1. balení sa mi stav veľmi zlepšil. Takže mám v zásobe 1 balenie, keby niekto mal záujem. Pošlem aj poštou.

karolinato
14. jún 2018

Ahojte. Chcela by som sa opytat ci mozem swiss brusnice pouzivat aj pravidelne. Pred tehotenstvom som ich brala pravidelne kym mi to nepreslo...mavam casto problemy s vytokom. dakujem krasne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre