Zápal v moči v tehotenstve + mykóza
ahojte. potrebujem poradit. uz dva dni som v noci mala take bolesti v podbrusku a krizoch a dost vyrazne ale viac v noci. isla som na pohotovost lebo som v 17tt tehotenstva a lekar mi zobral krv aj moc a z mocu vyslo ze mam nejaky zapal... boli ma aj podbrusko robil mi aj sono babetko je v poriadku len sa bojim ze nakolko som mala aj palenie a svrbenie v posve ci mi tie bakterie nemohli prejst odtial do mocoveho mechura a ci to neublizi babetku. som v takom strese... a pritom v zivote som nemala zapal mocovych ciest ani nic podobne... ale tie mykozy ma trapili a teraz v tehotenstve tiez a mam aj taky biely a niekedy zltkasty vytok.. dr. to nejak extra neriesiel ale teraz ked ma boli to brucho tak ma to riadne stve...nemali ste to niektora ? teraz nevedia ci mi dat antibiotika lebo ze musim prist este raz na vysetrenie mocu a musia ho dat na 3 dnovu kultivaciu.... mna asi porazi co sa bojim aby bolo male v poriadku...
dakujem baby... zajtra uz idem k dr. hned rano zoberu mi kultivacie z posvy a aj z mocu. okrem toho uvidim co este dr. povie. ale dnes mi volala sestra ze jej kamaratka mala v tehu tiez take problemy ze bolesti v podbrusku a az krce a vraj z toho nakoniec vyslo ze maternica tlaci na creva a ze tie sa akoby krutili.. a ja inak dost trpim zapchou. niekedy som isla na wc len raz za 5 dni a aj to nebolo bohvieco... na to ze jem.. niekde ta strava musi byt takze to by bolo este jedna z tych lepsich moznosti... idem pravidelne jest probiotika a snad mi to prejde ak dufam nic ine nenajdu. s tou mykozou ratam ze je a ze na to budem musiet nieco brat ale hlavne nech to nie je nic ine.
@eevicka83 každe tehotenstvo som si prežila zapal močového mechura a mykozy bola som liečena aj antibiotikami.neboj tvoj lekar ti predpiše lieky ktore dietatku neuškodia.všetky moje tri detičky su zdrave a obmedz sladke jedla nakolko sa potom viacej dari bakteriam .po liečbe antibiotikami som vždy hned dostala mykozu.prajem skore uzdravenie a neboj.babatku by si mohla skor uškodit nepreliečenim a nasledny zapal a teploty by mohli vyvolat predčasny porod.držim pršteky a musiš verit že všetko bude ok.
@stanislava2 dakujem za napisanie ale ja som uz pred vyse tromi mesiacmi porodila.. 🙂 nastastie vsetko o.k. 🙂 a vtedy to nebol zapal mocovych ciest ale obycajna bolest criev na zaciatku tehotenstva..
@trish31 aj ja som dostala candibene na mykozu... som v 14. tyzdni... moze to babatku nejako uskodit... lebo pise tam ze v prvom trimestri nepouzivat... ale ja som zacala druhy🙂

@trish31 nie som doma.bola som opat na pohotovosti.moc bol negativny tak teraz sa nevie z coho tie bolesti..dali mi buscopan injekciu vysetril a povedal ze sa neotvaram ale ze mam urcite plesnovu infekciu..ale ze tie bolesti nie su z toho asi . Zajtra mam ist na kultivaciu z mocu aj z posvy a podla toho sa bude pokracovat..