icon

Zastavenie akcie srdiečka v 1. trimestri

20. mar 2022

Ahojte, ak sa raz zastavi akcia srdiecka embrya (co sa potvrdi USG vysetrenim) uz nieje ziadna sanca ze by to srdiecko mohlo nabehnut znovu?
Musi to srdiecko biť stále? alebo môze mat prestavky?

Dakujem

Strana
z2
autor
21. mar 2022

a myslite ze to srdiecko mojmu babatku vôbec bilo? lebo nemala som to nijako potvrdene..to len Dr. mi povedala ze pravdepodobne bilo pretoze bez srdiecka by sa nevvyvinulo az do 7+6tt ( a tam sa to zastavilo)

misana84
21. mar 2022

ano...tak ako Ti povedala lekarka

autor
21. mar 2022

@misana84 lebo obcas ma aj napadlo..ze co ak mu este len nenabehlo..ale zase ano, bez srdiecka by to "az" do toho tyzdna nedotiahlo :/

autor
21. mar 2022

@misana84 asi teda 🙂

eliza333
25. mar 2022

@trojnasobnamama ahoj, čítam tvoj príspevok v téme. ako sa ti javilo už v prvom trimestri ze niečo nie je Ok? Ak sa smiem opýtať

trojnasobnamama
26. mar 2022

@eliza333 mala som berproblemove 2tehotenstvá.Pri tom tretom som spinila je to bezne a nemusi to nic znamenat no v mojom pripade to bolo ine v aternici velký hematom ktory sa sice vstrebal no hematom sa nachadza medzi placentou a babetkom.to nikdy nieje dobré.Cele tehotenstvo som bola nekludná a v 32tt sa mi začali kontrakcie babetko malo málo kyslika.malo nepravidelny tlkot srdca.Doteraz mi nik nevysvetlil preco.

domca908
31. mar 2022

Ahojte, ja som este ani nemala srdiecko stale som cakala ze nabehne momentalne som v 8tt a cakam na potrat:( stretli ste sa s tym? Ze to hned takto zavrhnu?

autor
31. mar 2022

@domca908 je mi to velmi luto😢 ale pockaj este, chod na kontrolu a mozno sa stane zazrak...ja som tiez nemala vôbec potvrdene srdiecko lebo na prvej kontrole som bola az v 9tt+1....a nebilo o tyzden na to som mala kyret

selena_luna
31. mar 2022

@domca908 sice si v 8 tt ale babo je velke ako 6+2, teda je o tyzden mensie ako by malo byt. sedi ti den oplodnenia sedi a si si ista, ze si nemala o tyzden posunutu ovulaciu? zo spravy vyplyva, ze doktori este cakaju, mas ist ku gynekologovi na kontrolu o 1 az 2 tyzdne a az po potvrdeni MA budu riesit kyret alebo co dalej, teda hned to nezavrhli. cakaju. priprav sa psychicky na obe moznosti - ze srdiecko uz nenabehne, aj to ze srdiecko nabehne.

autor
31. mar 2022

ja stale rozmyslam preco sa toto deje :( a viem ze mi to nikto nepovie...a to budu zajtra uz 2 tyzdne od kyretu... A ano aj ked mi ludia povedia ze ved budete mat dalsie deti...ano snad,sa podari..ale toto jedno sa mi uz nikdy nevrati 😢

selena_luna
31. mar 2022

autorka, nie nevrati sa. navzdy ho budes mat v srdci. po case sa vsak ta muciva bolest zmeni len na smutnu bolest. ani jedna z nas nevie, preco sa to stalo prave nam. proste zivot je uplny zazrak, je vzacny. nestracaj nadej a pokus sa pomaly pohnut dalej. viem ake je to tazke, ale nic ine urobit nemozme

yoxinka
31. mar 2022

Bohužiaľ, srdiečko nenabehne. Ja som pri prvom tehotenstve zažila to isté. Zastavenie vývoja asi okolo 8. týždňa, prišlo sa na to okolo 11.týždňa. Bola som v nemocnici na kyret a tam som sa celá zrevaná pýtala doktorky, či ozaj bábo nežije, tak viac menej pre môj pokoj zavolala dvoch ďalších lekárov, nech sa pozrú na USG, všetkým to bolo ľúto, ale ozaj nežilo. Bolo to pred 10rokmi a odvtedy mám tri deti, takže hlavu hore, bude dobre 💪❤️. A deje sa to ozaj veľmi často, ja mám menej kamošiek, známych a kolegýň, ktoré nepotratili ako tých, ktoré potratili. Len moc o tom ženy nerozprávajú.

autor
31. mar 2022

@yoxinka inak..ja som tiez chcela USG pred kyretom..teda bola som tak nastavena ze si ho urcite pre moj pokoj na dusi vypytam aby som mala 100% istotu ze je babatko mrtve,bohuzial😢....ale realita bola ina...bola som v takom strese v tej nemocnici, a akonahle mi pichli naladovku tak som poriadne ani nevnimala co sa okolo mna deje...😢 a teda som len posluchala lekarov a akokeby mi bolo jedno...chcela som to mat cim skôr za sebou..a potom som sa len zobudila a bolo po vsetkom🙄..doteraz ma to troska mrzi ze som si ten USG nevypytala...aj ked viem ze asi by sa nic nezmenilo...len ide o ten pocit ze som spravila pre to vsetko....

domca908
31. mar 2022

@selena_luna som si ista ze som nemala posunutu ovulaciu bolo to presne na 14 den menzes som mala pravidelny brala som progestenalle 4 mesiace tak chodili ako hodinky len volakedy som mavala menzes aj tak raz za dva mesiace neviem ci to s tym ma nieco sak uvidimradsej neratam z nicim buduci tyzdem v piatok idem doktorovi

domca908
31. mar 2022

Ano pockam buduci tyzden v piatok pojdem na kontrolu no co bude tak ako malo byt radsej by som mala spontanny potrat ako kyret to mam respekt aj sa bojim

autor
31. mar 2022

@domca908 verim ti, ja som sa tiez bala velmi kyretu..ale nastastie to dobre dopadlo

selena_luna
31. mar 2022

@domca908 ak teda si si ista dnom oplodnenia tak ta sanca ze nabehne srdiecko je zial velmi mala. Mrzi ma to, zazila som to tiez. Ja som si vybrala kyret, jednak som uz mala strasne bolesti a navyse uzavrela som to, uz som sa dalej netrapila + xx dni navyse. Mohla som hned ratat dni do dalsej ms a o par mesiacov zacat opat so snazenim. Podarilo sa 4 mesiace po. ❤

autor
31. mar 2022

@selena_luna a ked viem presny den oplodnenia/ovulacie...tak kolko dni po tomto dni uz musi to srdiecko biť?

sense
31. mar 2022

Zažila som ale žiaľ bol z toho zamlknuty potrat, bola som u lekára v prebiehajúcom 9 týždni srdce nebilo, plod zodpovedal veľkosťou 7tt.

selena_luna
31. mar 2022

21 dni po oplodneni, niektore studie spozorovali srdiecko uz 16 dni po oplodneni. Na ultrazvuku lekar potvrdi srdiecko teda uz v 6 tt. Ked sa posunie ovulacia mozes cakat do 8 tt. Ale v tom 8 tam srdiecko by uz malo bit.

autor
31. mar 2022

@selena_luna dakujem za odpoved 🙂 no mne ked vysiel pozitivny test este 3-4 dni pred terminom MS...tak mne ta ovulacia sedi na ten 13-15 DC a cykly mavam pravidelne...takze to ked v 9+1 nebilo srdiecko tak to asi bolo jasne...lebo obcas ma napadne ze som tomu este mohla dat par dni sancu ...

Strana
z2