Žiadne lieky v tehotenstve. To mám umrieť?
Odkedy som tehotná, som skoro v jednom kuse chorá. Najhoršie sú tie hnusné sopliská, nemôžem v noci spávať kvôli plným dutinám, dýcham ústami, stale mam sucho, som smädná. V uchu mám hrozne zaľahnuté. Pritom si dávam pozor, chodím dobre oblečená, každý deň jeme s mužom aj malým synom kopu ovocia a zeleniny, berieme aj vitamíny. Lenže malý donesie nejaký detský bacil a sme jasní. V lekárni, keď zbadajú moje brucho mi nechcú nič predať, ani len kvapky do nosa vraj nemôžem. Len takú tú morskú sol a to vôbec nezaberá. Ja eda nie som padavka, ale toto je už veľa. To mám zdochnúť alebo čo?
@maciatkolulu Pozor, musíme si dôsledne strážiť vecnú príslušnosť písaného slova na danú tému! 😅
@extempore No Tak ja som teda atb v tehotenstve brala, a to v obidvoch. Pri prvom v 8.tt a pri druhom v 40tt, v den predoperacneho vysetrenia CR som dostala Tak silny zapal dutin a dych ciest, pritom teplotu som mala len mierne zvysenu, Ze som myslela, Ze zdochnem. Vies si predstavit tu bolest pri kaslani a fukani po operacii ! A to tiez syn doniesol zo skolky. Zelene hlieny.
A teda....Ak mas teploty, zelene hlieny, treba urcite preliecit v krajnom pripade antibiotikami.
@extempore existuje aj tehotenska nadcha. tam si velmi nepomozes, len pôrodom :o))
ale na virusy, co ti dieta nosi zo skolky atb aj tak nezaberu. Zbytocne budes do seba a babatka ladovat chemiu a mozes mu poskodit. To len lekari su zvyknuti nieco predpisat, aby boli mamicky spokojne. Tak vznikne akurát rezistencia na atb a ked ich realne budeme potrebovat, uz nezaberu. Takze chren, cesnak, kapucinka, dumbier plus vela vit. C a vit. D. Je to vec tehotenstva, telo nie je v normale a niektore zeny to naozaj takto maju cele tehu, ze sa na nich vsetko chyta. Len vydrzat.
@beton neliečeny virus, bakteria poškodi plod viac ako preliečenie ...samozrejme nie ládovanie liekmi. Neviem od kial stale beriete ludia to presvedčenie, ze lieky su len zle - ládovanie sa chemiou.
Virusy, bakterie nie su zle? Ked sa nejaky virus, bakteria neviem nejaky ,,kok,, dostane az ku krehkemu plodu, ktorého sustavy sa vyvíjajú tak narobí nenapravitelne škody.
@sardinka336 otazka znie, ako sa lieci virus? atb na virusy nezaberaju, nie su na to urcene. telo ma svoje mechanizmy, ako ochranit babatko, ziadne bacily a ...koky sa k nemu nedostanu. To je pre telo prioritou. prvy kok, ktory moze s velmi malou pravdepodobnostou babatko chytit je streptokok pri prechode porodnymi cestami, ak je zena na neho pozitivna, hoci viem, ze aj o tom su pochybnosti, ci to dieta skutocne ohrozi a ci ho neohrozi viac okamzite podanie atb po porode. zo svojho okolia poznam, zial, len pripady, kde tieto nenapravitelne skody narobili atb v roznych stadiach tehotenstva, pripadne po porode podane atb ohrozili dojcenie niekedy az natolko, ze to mamicka vzdala.
@beton prosim ta netrep ,zjavne si nevidel poskodene dieta aj virusom ...rastepy ti nic nehovoria a tak isto da bacil kludne dostane cez placentu a to ,ze ma zena v suske streptokoka neznamena ,ze ho ma v krvi a ak ho ma v suse podava sa pred porodom inf.s atb profylaktivky ,kedze tie atb da dostanu aj k dietatku cez placentu ...tu inak dr.zjavne na mamicku pekne serka ,kedze jej neurobila ani kultivacie ,nehovoriac pokial su chytene prinosove dutiny ,nevylujuce sa v ktajnom pripade ani rtg lebky a nasadenie atb....tu doktorku by som niekam poslala a nemala by ma ux davno v kapitacii.
@beton btw dieta zo skolky vacsinou nosi riadne bakterie... celu Zoo. Nemusi, ale bohuzial vacsinou je to tak a treba to vysetrit a nie tak ze lekarka neodoberie ani len vytery, odbery... a odpinka ju ze ju nebude liecit nicim a ma si dat caj :D

Btw. ziadne kvapky do nosa sa nemaju pouzivat dlhodobo... je jedno ci je to nasivin alebo cokolvek ine, ma sa clvoek preliecit a hotovo. Ostavaju ludia na to zavisli po dlhsom uzivani (alebo ako by som to nazvala:D). Mala som kolegu co bez toho uz ani dychat nemohol a pritom nebol vobec "chory", proste striekal furt, normalen ho musela frajerka davat do poriadku a strazit, lekarka len rukami zalamovala :D