icon

Žihľavka v tehotenstve: Čo ju môže spôsobovať?

14. jan 2025

Ahojte, nič nove nejem, nepoužívam iný prach ani avivaz. Som v 5 mesiaci tehotenstva a už 2 týždne sa mi každý deň vyhodí žihľavka, raz hore na chrbte, raz na krížoch, na zadku, na nohe, na krku.
Ano, vo štvrtok idem na poradňu tak to pravdaže budem riešiť, len ma zaujíma ci ste sa s tým niektorá nestretla.
Ďakujem

Žihľavka v tehotenstve: Čo ju môže spôsobovať?Žihľavka v tehotenstve: Čo ju môže spôsobovať?Žihľavka v tehotenstve: Čo ju môže spôsobovať?
margaretka111
14. jan 2025

Ahoj, toto môže byť aj z hormónov, určite ukáž na poradni.

dadka1997
14. jan 2025

Neuzivas nejake tehotenske vitamíny ?

autor
14. jan 2025

@dadka1997 užívam femibion ale ten užívam uplne od začiatku tak ako aj duphaston a fraxiparin 🤷‍♀️

katkaseiner
14. jan 2025

ja som si privodila žihlavku stresom, akonahle stresovy faktor pominul, nemala som nic. Nemusi to byt tvoj pripad, moj žial bol

maartiinaa11
14. jan 2025

Teraz som s tým presne dobojovala. Mam presne kombináciu femibion a duphaston vysadila som na deň obe a zmizlo. Pomaly vraciam duphaston po polke tabletky, ale asi k femibionu sa už nevrátim... a tiež.to užívam už dlhšie možno sa hormóny vzbúrili 😅

orini
18. jan 2025

Ahoj, ja s tymto bojujem uz takmer 2 roky. Nezistili pricinu, vylucili sa alergie a tym to haslo. Povedali mi, ze velakrat sa ani nepride na to co to sposobuje a viac to neriesili 😁 zabera mi na to levocetirizin - mam ho odsuhlaseny aj v tehu. Jedna tabletka mi zabera tak 2-3 dni. Modlim sa aby to co najskor zmizlo, tebe aj mne. Ja si myslim ze mi to spustil ten moj hrozny prvy porod a este niekolkomesacne prebdene noci s dietatom

autor
23. jan 2025

Takže dámy, bola som u kožnej.. zaplatila som si súkromnú s nádejou, že sa to vyrieši.. bola som u nej 5 minút ani ma nepozrela, len odporučila nejaký chladený krem, uzavrela že to budú asi hormony a zobrala 40e. Takže problém je stále a ja začínam už z toho šalieť🤦‍♀️

autor
23. jan 2025

@orini no kukala som ten levocetirizin a nikde nieje dostupný 😭

orini
25. jan 2025

Ja ho beriem v drmaxe, niekedy nemaju mensie balenia ale alergolog, ak si u neho a moznoze aj obvodny ti moze predpisat velke balenie - s tym som nemala problem

autor
25. jan 2025

@orini dnes som obehala lekárne, nasla som a od kedy som si dala tabletku tak mi nič nieje.. konečne po 3 týždňoch.
Ďakujem za radu naozaj veľmi pekne 👌❤️

orini
30. jan 2025

S radostou. Bez toho uz neviem existovat, ak by si nieco zistila napr. prisla na dovod z coho to je alebo hocico ine, prosim napis mi spravu. Mam uplne presne to co ty.

dharmasanata
30. jan 2025

Toto je prosím pekne dermografizmus, tlaková žihlavka. Daj si vypísať na to omarit, ale je aj lacnejšia tabletka, ale zabudla som ako sa volá. Mne sa to objavilo po prekonaní choroby. Imunolog mi to potvrdil, a že teraz mu s tým pribúdajú pacienti. Vraj sa to inak liečiť nedá a trvá to roky. Musí sa s tým telo nejak vysporiadať samo.

orini
31. jan 2025

@dharmasanata mne to nezapricinuje tlak, objavi sa to hocikedy, hocikde na tele

orini
31. jan 2025

@dharmasanata te lisaje co vidis, su uz len nasledok skrabania sa, aspon u mna to tak je