icon

Zlé hodnoty moču na testovacom prúžku v tehu

danielkadandy
22. sep 2023

Zeny mavate vzdy dobry moc pocas tehu?
Mne zvykli vybehnut ketony tak som si kupila tie papieriky v lekarni ze obcas odsledujem ...lenze vcera mi tam vybehol cukor a stresujem a stale sa teraz testujem a furt mi tam aj nieco ine vyskakuje ...spomenula som doktorovi ten to neriesi vraj to mam brat s rezervou tie pruzky ...ale tak naco to oni testuju s tymi istymi? Chapete...
Vaham ci neist k obvodnemu nech mi spravi rozbor mocu ...
Ine problemy nemam...akurat casto chodim curat a pijem vela vody sa mi zda...
Trosku mi vysla mierna anemia tak si idem nasadit globifer na odporucanie lekara...
Inak s jedenim je to u mna zle lebo sa mi vela jedal protivi teda dost sladke zjem ...mozno zato cukor ukazuje ? Alebo to hned znamena cukrovku? Ale co tie ostatne veci co mi vybiehaju? Nemate skusenost? Vdaka

trgypadl
22. sep 2023

@danielkadandy ahoj, vysetrenie indikacnymi papierikmi je len orientacne, ak sa Ti cokolvek nezda odober ranny moc, stredny prud a chod k dr nech posle do labaku, podla vysledku sa zariadite

anavixy
22. sep 2023

Neznamena to hned cukrovku, v tehotenstve vraj byva cukor v moci pritomny, nemusi to znamenat nic patologicke. Ale pokial sa ti to nezda, treba skontrolovat moc v labaku a vysetrit cukor v krvi.

lenkakoc444
22. sep 2023

@danielkadandy uz si bola na reste na cukrovku? Caste mocenie,smad a pritomnost cukru v krvi znamena zvyseny cukor. Som Dia 17r Poznam to 🙂
Pravdepodobne mas tehotensku cukrovku. Nechapem ze tvoj doktor to neriesi? Obmedz sladke, skus zohnat glukometer a pomeraj sa. Na najblizsej kontrole mu spomen aj smad a mocenie.

danielkadandy
autor
23. sep 2023

@lenkakoc444 test na glukozu v krvi ma este len caka ...som 21tyzden...mne to ukazuje v moci

nevenka
23. sep 2023

@danielkadandy no ved to je v poriadku, ale vysetrenie sa spravi aj skor, ak je to potrebne. Treba ist k dr. a trvat na vysetreni.

lenkakoc444
23. sep 2023

@danielkadandy ja chapem ze v moci, ale funguje to tak,ze zvyseny cukor v krvi filtruju oblicky, cukor na seba viaze vodu a to ma za nasledok caste mocenie kt. sposobuje smad. Ak si v moc testujes denne a opakovane sa pruzok sfarbi volaj doktorovi. Ja si myslim, ze cukrovku mas ale nie som lekar s nim to treba riesit. Urcite obmedz sladke, mucne a pod.

anavixy
23. sep 2023

@danielkadandy Treba v prvom rade vysetrit glukozu v krvi. Normalne domacim glukomerom rano na lacno, ak budes mat zvysene hodnoty, tak to treba riesit hned a nemusis cakat az do ogtt. Cukor v moci (ani nevieme v akom mnozstve) sa moze vyskytovat v tehotenstve normalne, ale zvyseny cukor v krvi aj pritomnost cukrmj v moci uz normalna nie je. Takze sup sup skontrolovat krv. Urcite niekto z rodiny ci znamych ma doma glukomer, ak nie tak k dr.

zofizulka
23. sep 2023

Ja by som sa ešte s tou cukrovkou neplašila... časté močenie aj smäd môže byť aj bežne v tehotenstve. A veľmi závisí, kedy si si moč vyšetrovala, ak len Halabala hocikedy počas dňa, tak môžeš mať v moči cukor, ak si pila/ jedla niečo sladké... vždy sa má vyšetriť prvý ranný moč, ten je vlastne nalačno.