icon

Zlé krvé testy v 13. týždni tehotenstva

leuska1991
4. sep 2020

Ahojte baby,dnes mi volali z gynekologie,ze mi dosli zle krvne testy...som v 13tyzdni. Som velmi z toho nestastna. Bojim sa o babatko. Neviem co povie...co dalej...neviete mi poradit niektora?nemali ste nieco podobne?

cookie29
4. sep 2020

co konkretne je zle?

leuska1991
autor
4. sep 2020

@cookie29 neviem zatial...len ze nie je nieco v poriadku s babatkom...

denden77
4. sep 2020

@leuska1991 v tom pripade je ti tazko radit, ked clovek nevie co konkretne je zle 🤷‍♀️ asi pojde o horsie vysledky tripple testov.. nezufaj, takych bolo.. lekar ti isto vysvetli osobne viac 😉🍀

cookie29
4. sep 2020

@leuska1991 aspon vies naco Ti brali krv? akoze tripple ma napadli ale tie sa robia neskor az okolo 16-17tt. V 13tt sa zvycajne robia krvne faktory, nejake prenosne choroby... nemozes tam zavolat a spytat sa viac? Alebo zajst?

katka1989ba
4. sep 2020

nebude to prvý skríning? Mne druhý vyšiel zle - pozitívne :(, ale potom všetko vylúčili až dvaja doktori na utz, tak dúfam ze babo bude v poriadku. Nervy som mala riadne a stále je tam tá neistota :/ vraj skríningy vyjdu veľakrát nesprávne pozitívne...

barus26
4. sep 2020

@leuska1991 okolo 12tt sa robi aj prvý screnning na downow syndróm, asi ti ten vyšiel zle... A ako sa píše vyššie, často vyjdú falošne pozitívne a pritom môže byt všetko okej

brana512
4. sep 2020

Mne prvý odber vyšiel zle tam je kontrola štítnej žľazy, tam stačí nastaviť lieky od endokrinológa a dobre, druhý odber okolo 16 TT je na poruchy ako down, trizomia... Mne vyšlo zvýšené riziko trizomie bola som na dvoch 3D ultrazvukoch a všetko OK, je to len štatistika z krvi ktorú ovplyvňuje aj vek matky, iné výsledky bude mať 20 ročná a iné 30 a viac. Čiže ja som mala všetky zle výsledky a dnes mám zdravé dievčatko ktoré má rok a 3 mesiace.

barus26
4. sep 2020

@brana512 na prvých odberoch je toho oveľa viac, robili mi ich teraz v juli.. berie sa krv na krvnú skupinu, na pohlavne choroby, celkový krvný obraz, screening na downow syndróm ...