icon

Zlé prietoky v 38. týždni tehotenstva

26. nov 2025

Dobry deň prosím vás mal niekto rovnaký problém obávam sa mam veľký strach 😥 som 38tt a zajtra ráno mam ist na príjem na vyvolávanie kvôli zlým pretokom chodím každý druhy týždeň na rizikovú a dnes mi povedali ze je potrebne vyvolať mala váži 2590g .
Mam strach veľký ze ked mi budu vyvolávať bude o to viac bolieť ako normálne? Povedali ze ked nieco bude zle pojdem akútne cisársky

lala123
26. nov 2025

@anonym_autor asi ma ukameňujú ostatne mamicky ale ak si mala rizikové a neviem síce aky mas vek nebavila si sa s lekárom o plánovanej sekcií? Stále lepšia plánovaná sekcia, než utrapit matku a potom riešiť nakoniec akútnu sekciu...

mimaapeto
26. nov 2025

úprimne neviem prečo zajtra .. prečo Ťa nevzali hneď na hospitalizáciu aby ste boli pod dozorom... tiež mi museli na rýchlo vyvolávať a teda dávali mi veľa tých čípkov... a spôsobilo to to že mi praskla plodová voda a hneď nastúpili hrozné bolesti do toho mi klistír robili no celé zle... skončila som na akútnej sekcii... váhou sa netráp je to +- kľudne môže mať aj viac... moja mala 3920 😀

ivik4
26. nov 2025

Ved sa neboj tak . Len sa cudujem ze Ta nevzali hned. Ja som tak sla v 37tyzdni, rovno akutnou sekciou par hodin po sone

mimaapeto
26. nov 2025
@ivik4

Ved sa neboj tak . Len sa cudujem ze Ta nevzali hned. Ja som tak sla v 37tyzdni, rovno akutnou sekciou par hodin po sone

@ivik4 to sa čudujem aj ja...

kiki68
26. nov 2025
@lala123

@anonym_autor asi ma ukameňujú ostatne mamicky ale ak si mala rizikové a neviem síce aky mas vek nebavila si sa s lekárom o plánovanej sekcií? Stále lepšia plánovaná sekcia, než utrapit matku a potom riešiť nakoniec akútnu sekciu...

@lala123 tak zena o tom nerozhoduje a vacsina lekarov si chce drzat percenta skrz baby friendly. Mommy friendly nikto nespominal. Takeho lekara musis velki hladat. Lebo vyvolavanie moze byt rychle a tiez to mozu seknut kedykolvek v tom procese. Vacsinou zacnu zatazovym testom a takto bud vyvolaju, alebo ide na sekciu. Mne tiez vyvolavali aj pri tlaku cez 150.

lala123
26. nov 2025
@kiki68

@lala123 tak zena o tom nerozhoduje a vacsina lekarov si chce drzat percenta skrz baby friendly. Mommy friendly nikto nespominal. Takeho lekara musis velki hladat. Lebo vyvolavanie moze byt rychle a tiez to mozu seknut kedykolvek v tom procese. Vacsinou zacnu zatazovym testom a takto bud vyvolaju, alebo ide na sekciu. Mne tiez vyvolavali aj pri tlaku cez 150.

@kiki68 zaujímal by ma ten baby friendly prístup pri lekárovej dcere alebo manželke...to už by išla rovno z poradne na sekciu....načo riskovať a cakat

autor
26. nov 2025

Neviem povedali mi zajtra ráno mam ist na príjem nemám ráno jest ani piť . Na rizikovú poradňu chodím uz druhy mesiac každý druhy týždeň kvôli tomu tam chodím lebo bábätko je dve týždne pozadu aj podla váhy hovoria ze je malinka za dva týždne pribrala 130g ze prietoky su zle preto chcú zajtra vyvolávať pri najhoršom ze sekciu urobia. Pozrela ma aj zo spodu a pise v náleze že vaginálne hrdlo sakrálne 2cm brana na 1,5cm

kiki68
26. nov 2025
@anonym_autor

Neviem povedali mi zajtra ráno mam ist na príjem nemám ráno jest ani piť . Na rizikovú poradňu chodím uz druhy mesiac každý druhy týždeň kvôli tomu tam chodím lebo bábätko je dve týždne pozadu aj podla váhy hovoria ze je malinka za dva týždne pribrala 130g ze prietoky su zle preto chcú zajtra vyvolávať pri najhoršom ze sekciu urobia. Pozrela ma aj zo spodu a pise v náleze že vaginálne hrdlo sakrálne 2cm brana na 1,5cm

@anonym_autor potom ked na lacno, tak rataju so sekciou. Lebo porod na lacno byt nemusi. Ale asi idu skusit ako by babo vydrzalo a ked tak sekciu

kiki68
26. nov 2025
@lala123

@kiki68 zaujímal by ma ten baby friendly prístup pri lekárovej dcere alebo manželke...to už by išla rovno z poradne na sekciu....načo riskovať a cakat

@lala123 tiez by som to sekla a hotovo. Ale tak oni uprednostnuju to, aby to bolo prirodzene.

reela
26. nov 2025

Ja som bola hospitalizovana 40+0 kvoli suspektnym prietokom (raz ok, potom hranicne, potom ok), 40+1 zacali vyvolavat a 40+3 urobili akutny cisarsky. Porod nepostupoval (krcok sa vobec neotvaral), nemal uz plodovu vodu a klesal na ozvach.
Nezazila som prirodzene kontrakcie, len vyvolavane, tak osobne ti neviem porovnat, ale co som tu citala, tak sa priprav, ze vyvolavanie bude horsie, co sa tyka bolesti. Ja som po tych dvoch dnoch brala ten cisarsky ako vyslobodenie. Len sa priprav, ze rekonvalescencia bude tazsia, lebo predsa ak pojdes na rez, tak ide o operaciu. Kazdopadne si velmi dobra bojovnicka, ze si to potiahla s babatkom az do 38.tyzdna. Drzim palce

kitycat
26. nov 2025

Pri zlych prietokoch by som sa skor bala vi ma babo dostatocnu vyzivu a nie ci ti bude boliet... drzim palce

any_soj
29. nov 2025
@mimaapeto

úprimne neviem prečo zajtra .. prečo Ťa nevzali hneď na hospitalizáciu aby ste boli pod dozorom... tiež mi museli na rýchlo vyvolávať a teda dávali mi veľa tých čípkov... a spôsobilo to to že mi praskla plodová voda a hneď nastúpili hrozné bolesti do toho mi klistír robili no celé zle... skončila som na akútnej sekcii... váhou sa netráp je to +- kľudne môže mať aj viac... moja mala 3920 😀

@mimaapeto ahoj 🙂 už máš po... Ako sa máte s drobcom?

autor
30. nov 2025
@any_soj

@mimaapeto ahoj 🙂 už máš po... Ako sa máte s drobcom?

@any_soj v Piatok rano bola napokon sekcia ale bolo to hrozne dva krát mi davali spinal a nezabral cítila som všetko bolesť tak ma okamžite dali na celkovú anestezu, na tolko po tých všetkých vyšetreniach aj na rizikovke čo som chodila vzdy povedali 2 az 3 tt mala je pozadu a narodila 38tt s váhou 2700g a 46cm chvála bohu sme obe poriadku 🙏

any_soj
30. nov 2025
@anonym_autor

@any_soj v Piatok rano bola napokon sekcia ale bolo to hrozne dva krát mi davali spinal a nezabral cítila som všetko bolesť tak ma okamžite dali na celkovú anestezu, na tolko po tých všetkých vyšetreniach aj na rizikovke čo som chodila vzdy povedali 2 az 3 tt mala je pozadu a narodila 38tt s váhou 2700g a 46cm chvála bohu sme obe poriadku 🙏

@anonym_autor statočná.... Rýchlu rekonvalescenciu ti prajem, a veľa radosti ❤️