Zlé výsledky štítnej žľazy počas tehotenstva
Prosím vás mate skusenosti s tým že počas tehotenstva vám vyšli zle výsledky ku Gynekológovi na štítnu žľazu a museli ste ist na vyšetrenie? Bolo všetko v poriadku? Ja som pred 12 rokmi užívala tabletky na zníženú štítnu ale po tom som už nemusela uzivat bolo všetko v poriadku ked som bola na kontrole pred 4 rokmi dozadu a tehotana som práve začiatok 9 týždeň a bral mi Gynekológ krv a volal mi o výsledkoch že mi výstavy výmeny lístok na vyšetrenie na štítnu. Úprimne sa bojím baby lebo ma vystrašil Gyn
Aj mňa poslali na endokrinológiu. Tam mi zobrali opäť krv, spravili sono, ale nebolo to v až tak zlom stave a tehotenstvo som zvládla bez liekov, len som bola sledovaná. Každé dva mesiace som chodila na odbery
Kolegyna mala takto a dieta oki, ona hned na lieky a berie lieky doteraz. Cize uz starsie dieta v skole, takze roky je na liecbe
Áno mám skúsenosť.Okamzite som bola poslaná na endokrinologiu.Vysledky boli hrozne.Endokrinolog a lieky mi dovolím si tvrdiť,zachránili život.Ani nerozmýšľaj,že nepojdes
Nestresuj...v tehotenstve skoro každej blbnu hormóny štítnej žľazy...po po pôrode sa to upraví...alebo viac zhorší... dcéra pred dvomi mesiacmi porodila, tiež bola sledovaná u endokrinologa počas tehotenstva...ja sa liečim cca 17 rokov. a syn od narodenia...
@doriiis ak to nie je tajné čo si s ňou mala, keď Ti išlo až o život..
Vacsinou ide len o mierny nedostatok funkcie stitnej zlazy a preto sa na zaciatku tehotenstva robia kazdej zene odbery aby sa to podchytilo. V tvojom tele je teraz taky stav ze stitna pracuje aj pre babatko a dava mu hormony cize ono je kompenzovane, ty mozes pocitovat nedostatok. O babatko sa nemusis bat. Problem by bol, ak by sa to nezistilo a zhorsovalo cele tehotenstvo, tam by hrozil oneskoreny neurologicky vyvin a predcasny porod. Ale takto je to naozja v poriadku. Bud kludna. Ja sa liecim na stitnu uz cez 10r a kazde tehotenstvo od zaviatku som sledovana a niekolkokrat sa mi zvysuje davka liekov (doplnanie hormonu ktory moja stitna nestiha vyrobit). Deti a tehotenstva mam v poriadku 🙂
Nestresuj...v tehotenstve skoro každej blbnu hormóny štítnej žľazy...po po pôrode sa to upraví...alebo viac zhorší... dcéra pred dvomi mesiacmi porodila, tiež bola sledovaná u endokrinologa počas tehotenstva...ja sa liečim cca 17 rokov. a syn od narodenia...
@doriiis ak to nie je tajné čo si s ňou mala, keď Ti išlo až o život..
@miskakyska ....znížená funkcia SZ.Kym mi nato prišli,myslela som,že si to hodím.Vecne unavená,sinava a v totalnych depkach.Normalne som nevládala žiť.A ešte som bola aj tehotná.🤦🏻♀️
Plus mi tam hneď na prvom ultrazvuku objavili malý uzol na pravej strane.Dnes je pravá strana vonku,uzlik bol nezhubný a ja beriem lieky.A budem ich brať už dokonca života
@miskakyska ....znížená funkcia SZ.Kym mi nato prišli,myslela som,že si to hodím.Vecne unavená,sinava a v totalnych depkach.Normalne som nevládala žiť.A ešte som bola aj tehotná.🤦🏻♀️
Plus mi tam hneď na prvom ultrazvuku objavili malý uzol na pravej strane.Dnes je pravá strana vonku,uzlik bol nezhubný a ja beriem lieky.A budem ich brať už dokonca života
@doriiis ja som začínala zvýšenou carbomyzalom tri x denne...no veru to boli krušné časy,tep som mala vysoký a schudla som 20 kg ... časom sa mi to upokojilo a prehuplo do zníženej..dnes som mala akurát kontrolu,zas mi zvýšila dávku.. tiež na euthyroxe navždy už plus autoimunitné ochorenie🤷.. už to pôjde len dole vodou na starobu😃
Ináč tieto uzly mal aj syn..poslala nás s nimi za primárkou do Lubochne a tam mu nenašli nič...cysty máme obidvaja..to, že v pohode..len sledovať
@doriiis ja som začínala zvýšenou carbomyzalom tri x denne...no veru to boli krušné časy,tep som mala vysoký a schudla som 20 kg ... časom sa mi to upokojilo a prehuplo do zníženej..dnes som mala akurát kontrolu,zas mi zvýšila dávku.. tiež na euthyroxe navždy už plus autoimunitné ochorenie🤷.. už to pôjde len dole vodou na starobu😃
Ináč tieto uzly mal aj syn..poslala nás s nimi za primárkou do Lubochne a tam mu nenašli nič...cysty máme obidvaja..to, že v pohode..len sledovať
@miskakyska ....moja pozostávajúca ľavá strana zatiaľ funguje bez problémov ale aj tak lieky ostávajú.A som za ne vďačná.Bez nich by som nemohla fungovat
Zrejme si mala hodnotu mimo referencnej a musia ta poslat k endokrinologovi, moze to byt nic po opakovanom odbere (moj pripad) a budu ta len castejsie kontrolovat alebo ti nasadia lieky ako pisu damy vyssie. Je to relativne caste, kedze stitna zlata pracuje aktualne "za dvoch".
Och ďakujem vám baby za odpovede ja sa tak strašne bojím najhoršie na tom je ze robia len utorok a štvrtok a ked ze utorok je sviatok tak až na týždeň utorok pôjdem tam .
Ja sa bojím hlavne preto lebo pred pol rokom som bola tehotná a som v 9 týždne išla len na prvé sono každý mi hovoril ze skoro idem nič nebude vidno a tak ďalej tak som išla neskor v 9 tt a keď. Som bola u Gyn na sono nebolo počuť srdiečko ze par dni tomu je co prestalo byť tak som skončila na kyretaz 🙁 hrozný pocit a teraz sa obávam ci to nemohlo byť rovnako kvôli štítnej no neviem už mám len ja x otázok ze by mohlo byť preto a teraz sa bojím strašne .

Áno mám skúsenosť.Okamzite som bola poslaná na endokrinologiu.Vysledky boli hrozne.Endokrinolog a lieky mi dovolím si tvrdiť,zachránili život.Ani nerozmýšľaj,že nepojdes