Zmenšenie plodu. Čo to znamená?
ahojte
neviem ci mam nieco ako tu spominate ale uzsom z toho smutna a vystrasena
30.4. som bola na uzv a potvrdila mi moja doki v BA / vybavena / tehotnost viditelne s plodom a bilo srdiecko
14.5. plod krasny 8mm srdiecko bilo o 106 tiez moja doki v BA
22.5. sme mali sportovy den - syn skakal na skakacom hrade a dostal facku od chlapceka - jasne zenechtiac ...ale ja som automaticky po nom vystartovala ale ma to odhodilo sice som nespadla len ma to otriaslo a zlakla som sa ....
27.5.som isla radsej k svojmu dokimu co k nemu patrim nakolko moja doki je na dovolenke a pride az 7.6. a povedal ze nevidi akciu srdca a miminko ma 3,58 mm ..............zeaby som radsej isla do BA
1.6. som bola v BA zobrala ma kolegyna mojej doki a zistila : akciu nevidela , miminko ma 5,5 mm ......dost sa ponahlala , a ked mi robi uzv vaginalny moja doki tak vidim vsetko krasne ako na dlani ....napr akma plod ako som mala ja 8mm na obrazku co mi odfotila mal cca 2,5 cm cize krasne zvacsene a tato a ani moj mi to nezvacsili a co ma prekvapuje tato sa aninesnazila s tym uzv poriadne popozerat a najst ci nahodou tam neni est ejedno alebo zvacsit a skusit pozret poriadne tu ozvu ...a ukoncila to tym ze ak budem spinit , krvacat mam hned prist ale inak objednat o tyzden .....to uz tam bude moja doki
neviete mi prosim poradit co to moze byt?? dakujem
bejca to je tazko ti poradiť. vravíš, že ta ledva pozrela. bezkaj k svojmu doktorovi a zálezi aj na kvalite utz.takže rozmery ozaj nemusia sedieť.to mám overené. ja som mala na jednom utz mimčo 6 mm a hned nato ma zobrali na velké sono,kde bolo bábo 9mm. No ale akcia srdiečka tak to už v tvojom týždni musí byť vidieť na isto aj na zlom utz.
drž sa a daj vedieť ako si pochodila. Možno mala lekárka len zlý den a ak by si ozaj bola istá,že nevidí žiadnu akciu srdiečka,tak by to riešila a nenechávala by ta len tak. 😉
miyya dakujem ti 🙂 a isto dam vediet 😉 mna len udivuje ze ak by aj miminko bolo mensie ako je mozne ze teda neni ozva a od stvrtku minuleho tyzdna do dnes narastlo o 2mm .....a ani sa nejak netrapila mi nieco vysvetlit ....😅 😒 no pockam uz na moju doki aj ked tento tyzden bude velmi tazky ☹
dosť nerovzumiem tvojmu opisu toho zmenšenia,či zväčšenia.ale vydrž teda na svoju lekárku.
no 14.5 malo miminko 8mm a za dva tyzdne malo 3,58 ...a teraz za 4 dni malo 5,5 mm ......a to som uz v 10+2 dni 😔
tak si sa asi sekla. 🙄 e 🙄 🙄 Ale nestrachuj, ak sa cítiš dobre,fakt podla mna sa bábo nemôže zmenšovať. ked je to nezdravé tehotenstvo,tak sa proste len zastaví. mala blbý utz.asi fakt zamerala somarinu.
hm 😒 len dnes som mala divne pichanie v maternici + taky divny tlak tam ☹ a v strede krizov ma dost boli 😅 jaaaaaaaaaaj nech uz je utorok a idem k svojej doki ☹
@nini78 no vidis nenarastlo ..ale mne sa divno " zmensilo " a akciu nevidia ale podla tej druhej doki predsa len narastlo ??? akosi sa mi to nezda ale teda v strese som kvalitnom 😔 😒 este ze mam doma maleho lapaja a nemam tolko casu sa nad tym zamyslat ..najhorsie je ked v noci alebo nad ranom idem na wc tak uz ma chytaju myslienky a potom neviem spat 😔 😒 🙄
bejca, môze ist aj o zamlknuty potrat, proste sa babätko prestane vyvijat. Ja som prekonala zamlknuty potrat a bola som pre istotu u dvoch rozdielnych gynekologov a kazdy nameral inu velkost plodu a to bol rozdiel len jeden den. Kazdy ma inu kvalitu ultrazvuku. Skus sa pozriet do temy missed abortion, neviem ci to dobre pisem.
aj ja som prekonala zamlcany potrat. naposledy ked som bola na kontrole v 9 tyzdni velkostou zodpovedalo siedmemu tyzdnu a ked som prisla v 11 tyzdni bolo velke ako v 6 tyzdni - bez akcie srdiecka 😔 😢 . a v nemocnici mi potom dokonca povedali ze plodik sa vstrebal ale aj tak som musela na kyretaz. dufam ze to nebude tvoj pripad a narodi sa ti zdrave a krasne babo. drzim palce. 😉
to asi dúfame všetky. 🙂
ja som bola na kyretáži minulý týžden a už sa neviem dočkať, kedy sa budeme môcť znova snažiť.
bejca - aj mne je to velmi luto, drzim palce aby si sa rychlo zotavila aj ked viem ze je to tazke...
kočky veľmi pekne ďakujem 😔 a veru ešte šťastie že mám doma moju lásku Peťka 😵 citim sa všelijako a je mi to veľmi ľúto ☹ 😢
@bejca ahoj som nato tak isto ale ja som v nemocniici chcela by som sa ta opitat ako si dopadla aj mne tu doktorka vravi ze sa zmensuje ale co sa zmensuje plod srdiecko.. Velmi sa bojim uz raz ma potrat postihol ako. Ste dopadly vi

podobnu temu som tu nenasla tak ak tu je dakujem za link a ak nie dakujem za kazdu odpoved