Znížená funkcia štítnej žľazy počas tehotenstva
Ahojte, mate niekto problémy so štítnou?
Mam zníženú, pani doktroka mi zvýšila dávku, no nepomáha
EUTHYROX 100mg 6 dni a 125mg raz v týždni
A ja priberám :/
Som aj tehotná 13tt+ 5
A uz mam 76kg.
Je to zle ja viem.
A prosim nepíšte mi, ze sa nemam napchavat. Nenapchavam sa!!
Ďakujem.
@vkatush pred prvým teho., som mala 65 potratila som a váha isla uz hore.
A teraz pred tehotenstvom som mala 72 :(
@vanessa12345 moja sestra mala tento problém v tehotenstve, po pôrode sa jej veľmi polepšilo, aj schudla pekne bez problému, ani dietu nedržala
@janickacrazy vážne? 🙂 to som sa potešila, snáď budem mat aj ja to šťastie
@vanessa12345 U mna sa tento problem tiez prejavil pocas tehotenstva, i ked nejakym zazrakom som pribrala za cele tehotenstvo asi 10 kg a skoro vsetko som nechala aj v nemocnici po porode, aj ked ja som teda prelezala cele tehotenstvo v nemocnici a ani som nejako nemala chut jest 🫣, takze to bude aj tym.
Nasledne som praveze po porode doma spohodlnela a nedavala si pozor na stravu a kila isli teda velmi rapidne hore...Takze si odvtedy musim velmi davat pozor na stravu a pohyb. Aktualne mam 55 kg, ale cvicim 3x do tyzdna a stravujem sa podla KT, aby som si udrziavala vahu, samozrejme obcasne prehresky nic nepokazia 😉, je to jednoducho o zivotnom style. Pri tejto diagnoze ak chce niekto byt stihly, tak zial nestaci jest iba "tak normalne", my zial priberame aj z toho 😮💨🥴.
Takže si začínala na 72 a máš 76, to je ešte v norme 😊
Ja som 18tt a pribrala som asi 3 kg, ale veľmi mi bolo zle, málo som jedla, teraz sa to konečne upravilo.
Pri prvom som prvé mesiace práveže schudla, zvracala som niekoľkokrát do dňa, až do pôrodu. Do pôrodnice som šla +13kg a takmer všetky tam ostali (snáď to bude tak aj teraz 😁).
Stravuj sa pestro, snaž sa mať pohyb, aj keby len krátke prechádzky a užívaj si tehotenstvo (ak sa to vôbec dá 😂). Váhu budeš riešiť po pôrode. Ak by si priberala príliš, lekárka by ti už niečo povedala.
Ako vieš,že nepomáha? Mám zníženú funkciu SZ od 3.mesiaca môjho druhého tehotenstva.Ale keďže ja už nemám pravú stranu SZ tak ja budem lieky užívať do konca života.
@doriiis lebo mi to povedala doktorka.
@vanessa12345 hlavne lieky brať ako predpísala dr, nevysádzať.
@vanessa12345 co povedala doktorka? 🤗 neviem ci odpoviem k veci, ale napr lieky na stitnu, ked sa zvysia, tak trva nejaku dobu kym zaberu a uvidis to na vysledkoch.
Ak ide o kilogramy, tak 4 kg pribrat do 20 tt je uplne v pohode 🤗

V tehotenstve sa často zhorší stav štítnej a zvyšuje sa dávka (mala som to pri prvom, mám to aj pri druhom). A aj sa v ňom priberá, to ti je asi jasné 😁
76 je viac, ale záleží, koľko si mala pred tehotenstvom. Lebo ak si za 3 mesiace pribrala napr 3 kilá, tak to je okey pri tehotenstve, ale ak si pribrala už 15, tak to je problém.