Zvýšená teplota v 40. týždni tehotenstva

twitinka
19. apr 2015

Ahojte. Som v 40 tydni a dnes v noci som mala zvysenu teplotu ale bohuzial neviem presne kolko. Od rana sa citim ako by na mna nieco liezlo a chodim furt na velku. Bolia ma krize a mam zapchaty nos. Neviem ci su to priznaky choroby alebo bliziaceho sa porodu. Byvam v anglicku a tu je pdla nich vsetko ok kym nejde o zivot. Uz asi 2-3 tyzdne mavam striedavo hnacky alebo zapchu, bolesti krizov a podbruska, tvrdnutie brucha a falosne kontrakcie, opuchaju mi nohy a ruky, hlienova zatka mi uz podla doktorky odtiekla ale bez krvi a citim neustale tlaky na panvu. Jeden den mam pocit ze uz to pride a na druhy akoby som bola v 6 mesiaci. Rada by som to uz mala za sebou a chcela by som vediet ako spoznam ze uz sa to naozaj blizi. Niekedy mam pocit ze uz ani neporodim :D

nikina17
19. apr 2015

@twitinka
Ahoj, tak ja som pri druhom pôrode v noci okolo polnoci dostala strašnú zimnicu, mala som aj zvýšenú teplotu.Boleli ma kríže, a v priebehu pár minút som šla 2 na veľkú. Bolo mi zle ako pri chrípke, ale kontrakcie som nemala a ani mi neodtiekla plodová voda (pri prvom pôrode mi praskla doma ). O 1 ráno ma muž zobral do nemocky, dali ma na pásy a vyšetrili. Bola som len na 3 palce otvorená. Malý sa narodil ráno 9.17 h. Hovorila som im aj o tej zimnici a teplote a tiež o tej stolici a vraj to môže byť predzvesť pôrodu, ale nemusí to byť tak u každého. A pri tomto pôrode mi museli plodovú prepichnúť - až potom prišli kontrakcie. Neviem či som poradila, ale buď už pomaly pripravená.

devedko
19. apr 2015

ahoj, napíšem Ti skúsenosť s mojou švagrinou, presne všetko ako Ty, nakoniec tá zvýšená teplota, ešte sa ma pýtala čo si má na ňu dať, poradila som volať do pôrodnice a tí jej povedali, aby tam okamžite prišla, bábätko bolo za necelé dve hodiny aj s cestou do pôrodnice na svete, rodila najskôr klasicky, ale nedalo sa, ona malá s úzkou pánvou a bábätko 4250g a 53cm, nakoniec bol cisársky, všetko o.k., držím palce

twitinka
autor
19. apr 2015

Dakujem vam. V kazdom pripade sa budem zdrziavat len doma dnes pre istotu. Ale keby som isla do nemocnice a nie som otvorena minimalne na 4 cm tak ma poslu domov. A kedze ani kontrakcie nemam (teda dufam ze by som kontrakcoe spoznala) tak sa mi nevyplati merat cestu do nemocnice. Dufam ze uz to coskoro pride.

popelka5000
19. apr 2015

Hm asi poslickovia ja som toto mala okrem nadchy tyzden pred porodom ,drzim palce

zamilion
19. apr 2015

@twitinka daj si teplý kúpeľ, ak je to začínajúci pôrod, môže sa takto urýchliť.
alebo chodenie po schodoch
teplota zvykne byť pri začínajúcom pôrode.
držím palce, aby všetko dobre dopadlo

twitinka
autor
19. apr 2015

Dakujem. Vyskusam 🙂

ellabella22
19. apr 2015

no tak asi zacinas rodit 🙂 gratulujem

twitinka
autor
19. apr 2015

Tak som si dala teplu vanu a nic moc sa nezmenilo haha takze sa malej asi este nechce na svet.

zamilion
19. apr 2015

@twitinka tak kľudne ostaň doma 🙂 možno to ešte deň dva potrvá, kým sa to rozbehne. hlavne aby si cítila sem tam pohyby bábätka.

twitinka
autor
19. apr 2015

Toho sa tiez trochu obavam. Lebo od rana som ju moc necitila. Ale pod chvilou mi tvrdne brusko tak neviem ci je to tym?! Ale za normalnych okolnosti ju citim dost niekedy az bolestivo.

maminag
20. apr 2015

ahoj, ja som pred prvým pôrodom tiež mala horúčku, ale potom v noci mi odtiekla plodová voda, išli sme do nemocky, pôrod trval 13 hodín, ale plodová voda bola už zelená, dr. mi povedala, že tá horúčka mohla byť aj z toho...ale nechcem ťa strašiť, horúčku som mala ešte aj deň po pôrode...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre