Zvýšený fibrinogén

jana0215
22. máj 2023

Ahojte.
Ešte pred tehotenstvom som bola na hematológii kvôli neúspešným vkladom. V čase odberu som zostala tehotná. Kým sme nemali výsledky z hematológie, nasadili mi preventívne clexane. Minulý týždeň som dostala konečne po vyše dvoch mesiacoch výsledky a v Heliose sa zhodli s mojim gynekológom a kázala mi clexane vysadiť, vraj je všetko ok.

Aktuálne ho mám vysadený asi 4 dni, začala som mať opäť slabosť/bolesti končatín. Prešla som si ešte raz tie výsledky z hematológie a našla som, že mám zvýšené hodnoty fibrinogénu na 4,28 (norma je do 3,5), ktorý má za následok zvýšenú zrážanlivosť krvi. Nerozumiem teda, prečo mi clexane kázali vysadiť. Stretli ste sa niektorá a tým, že ste mali túto bielkovinu ešte pred tehotenstvom zvýšenú a v tehotenstve to nijak neriešili? Aktuálne začínam 14tt, obávam sa, aby to vyradenie clexane nesposobilo nejaké problémy.

Budem vďačná za každú skúsenosť a radu.

nina255
22. máj 2023

@jana0215 tehotnym postupne do porodu zvykne fibrinogen stupat, lebo sa telo pripravuje na porod a na to ze bude krvacat.. to je uplne bezne len taka info dobuducna.. ale ci uz v 14tt to neviem

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana0215
autor
22. máj 2023

@nina255 to samozrejme viem, odber bol ale robený ešte pred tehotenstvom

any_soj
23. máj 2023

@jana0215 a kedy máš ísť na hematologiu najbližšie? Mne nenašli nič konkrétne, ale kvôli komplikáciám v jednom tehotenstve si mám pichať celé tehotenstvo a chodím na odber každé 2 mesiace - hoci oficiálne problém nie je, ale sledujú to stále.. A čo ti na konkrétne tie zvýšené hodnoty povedal hematolog?

jana0215
autor
23. máj 2023

@any_soj práve že mi žiadny termín nedali. Kázali mi odniesť výsledky gynekológovi a riešiť to s ním, čo sa mi vôbec nepáči. Idem im znovu volať, lebo toto je celé zle.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre