Je bezpečné opaľovať sa v šiestom týždni tehotenstva?

21. jún 2025

Baby je bezpecne sa opalovat v 6tt? Natrela
som sa vysokym faktorom len ci je to bezpecne, sme na dovolenke a troska by som sa aj opalit chcela
Dakujem pekne

viestta
21. jún 2025

Nebezpecny je uplal, ale nie opalovanie ako take

januska12323
21. jún 2025

Bezpečné ako bez tehotenstva ale brucho by som chránila pred slnkom.

viestta
21. jún 2025

@januska12323 preco akurat brucho? Vsak slnko do maternice nedosvieti.

katrin21
21. jún 2025

Uplne v pohode, kopec zien este ani nevie ,ze su tehu.
Ja som bola v 7tt v chorvatsku a robila som vsetko uplne normalne,aj ked som vedela.

katrin21
21. jún 2025

@viestta ty si 24h na konovi? V kazdej teme si🤣

januska12323
21. jún 2025

@viestta aby sa neprehrialo viac ako bežne. Pre istotu 🤷

thereisabear
21. jún 2025

Len je väčšie riziko pigmentových škvŕn.

slniecko39
21. jún 2025

Dobrý deň, zatiaľ čo prínosom pobytu na slnku je tvorba vitamínu D, riziková môže byť degradácia folátu - kys. listovej. Tá je hlavne v prvom trimestri kľúčová pre organogenézu. Preto by ste sa mali natrieť krémom min. SPF 30, nebyť na priamom slnku v najhorúcejšom období dňa a dopĺňať folát pestrou stravou, prípadne doplnkami výživy. Okrem toho je Vaše telo pod vplyvom hormónov náchylnejšie na hyperpigmentáciu, hlavne melazmu. Rizikom môže byť aj spomínané prehriatie. Navyše spomínate, že ste na dovolenke, treba myslieť na to, že napr. v stredomorí sú teploty vyššie a aj slnečné lúče silnejšie, takže UV žiarenia dopadá na pokožku pomerne veľa, aj keď ste v tieni... Teda nejaké extrémne dlhé slnenie nie je potrebné ale nemusíte sa pred slnkom schovávať - dôležitá je aj psychická pohoda. Prajem príjemnú dovolenku a zdravé dieťatko ❤

autor
21. jún 2025

@slniecko39 tak pekny komentar som dlho tu necitala
Dakujem pekne❤

mizoko
21. jún 2025

Ja viem že na to si sa nepýtala ale ja fakt nerozumiem tej potrebe sa opáliť 😅 zámerne sa vycapit na slnko a opáliť sa

mizoko
21. jún 2025

Ale medzi 11.00 a 15.00 by som na priame slnko nešla práve kvôli prehriatiu alebo úpalu

evcagabi
21. jún 2025

@katrin21 ty si na MK tiez 24h ked vies v ktorej teme je viesta?

mizoko
21. jún 2025

@evcagabi sú tu také čo ju vyslovene sledujú 😅🤣

mizoko
21. jún 2025

@katrin21 a ty z nej máš traumu či čo? 😎

evcagabi
21. jún 2025

@mizoko 😅😅😅 veru, mam taky pocit. uz som tuto poznamku citala viackrat 🤷‍♀️

alyson29
21. jún 2025

@slniecko39 krásny komentár od ChatGPT 😄👍🏻

slniecko39
21. jún 2025

@autorka ďakujem pekne aj ja
@alyson29 študujem medicínu - vyjadrujem sa len k témam, ku ktorým viem niečo povedať, fakty si overujem v knihe / poznámkach ak sme to už preberali a ak nie, nepopieram že si odbornosť príspevku neskontrolujem pomocou AI ale určite to nerobím formou ctrl c, ctrl v ... Malé povzbudenie sa snažím pridať vždy, keďže ma to tak učili aj doma, aj na fakulte a z vlastnej skúsenosti viem, že to častokrát pomôže viac ako odborné info😉

katrin21
21. jún 2025

@evcagabi nie,ja som malinko..sem tam otvorim, ale kde pozriem, tam ju vidim.v roznych casoch, temach.. boli casy , ked som tiez bola viac na MK ale nie som.. 🤣

katrin21
21. jún 2025

@mizoko to urcite nesledujem,naco, preboha🤣🤣
Ze traumu...fu, to by bolo velmi divne🤣🤣🤣 isto nie

katrin21
21. jún 2025

@evcagabi neviem, ci si to citala viackrat, mna to dnes napadlo, tak som napisala, nic ine

katrin21
21. jún 2025

@slniecko39 ano , melazma moze vznikat, hyperpigmentacie,ale zas co ja viem...niekto je na to nachylny aj bez tehotenstva.. realne ten 6tt ke malinko takze..

natinka36
21. jún 2025

Ahoj, ja som na dovolenke tiez som v 9tt a opalujem sa max hodinku denne aj to nie kazdy den.
Ale ja mam opalovanie naucene takze sa nespalim😆 iba na to by som si dala pozor.
Opalovala som sa aj v prvom tehotenstve a vsetko ok.

rivini
21. jún 2025

Neopalovala by som sa, mozne je prehriatie, mozne je, ze sa ti vytvoria pigmentove flaky. No ja sa neopalujem ani ako netehotna, je to nezdrave a „out“.

amelie2017
22. jún 2025

V 7. tyzdni som bola 2 tyzdne na Kube, potom sme sa vratili domov na Malorku, kde som bola kazdy den na plazi az do 8. mesiaca. Vyslovene som sa neopalovala nikdy, ale polezat chvilu na plazi, precitat knihu, ist do vody, polezat, prejst, voda..vzdy s 50 kremom (aj mimo tehotenstiev). Ziadne pigmentove skvrny (ale to je asi o kazdej pokozke, rovnako ako so striami, niekto sa natiera a ma ich, niekto sa nenatrie a ani jedna).
Vyhybaj sa najostrejsiemu slnku, pravidelne sa chod schladit do vody a uzi si dovolenku.

evelin1002
23. jún 2025

Rakovina krcka maternice

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre