Streptokokus v tehotenstve: Aké s ním máte skúsenosti?
Ahojte, som v 15. tt a mám streptokoka. Máte s tým niektorá skúsenosť?
@xenia001 mala som,dostala som macmiror a bolo po ňom. Potom som ešte občas preventívne brala probiotiká. Ak lieky nezaberú, tak pri check in nahlasis a pred pôrodom dostaneš ATB - neboj sa.
Mala som, zisteny cca v 11.tyzdni, lekarka mi povedala, ze ak nemam tazkosti, nepreliecuje sa, pred koncom tehotenstva opat skontroluju, ak bude pritomny, budu nasadene atb. Tiez som zvedava ci mi neskor vyjde pozitivne.
Mala som. Primár vtedy vravel, že nejaké percento ženskej populácie to má, a keď im to nespôsobuje problémy, ani sa to nerieši. Nasadili mi aj Macmicor, ale nič extra to nevyriešilo. Keď sa mi spustil pôrod, dali mi infúziu s penicilínom, aby sa ochránil drobec pred zdravotnými problémami (zápaly - tuším oči, pľúca)

@xenia001 bola som 4x tehotna, teraz cakam.piate dieta a streptokoka mam stale. Teraz sa mi pridruzila aj klebsiella, beriem Macmiror. Ak nie je masivne premnozeny a nemas palenie, vytok, tak sa nelieci, dava sa potom pred porodom ATB do zily. Mne to pri prvom nestihli, tak sme potom boli s drobcom dlhsie v porodnici, preliecovali prevebtivne maleho antibiotikami.
V 36 tt., sa robi speci ster na neho prave a ak vyjde pozit., budu Ti davat ATB do zily, ak by odtiekla voda, treba ihned ist do nemocnice, ked sa otvoris a narusia sa plodove obaly, moze to byt nebezpecne bez tych ATB, takze v tom pripade nevahat a ist. Inak je to bezne.