icon

2x zle natočený monitor

erikad82
26. aug 2013

Ahojte! Stalo sa vám už niekedy,že ste boli na monitore,ktorý sa zle natočil,kvôli tomu,že mimčo sa moc mrvilo? - museli ste prísť v ten istý deň nazad na opakovaný monitoring a aj ten sa zle natočil kvôli zvýšenej pohyblivosti mimča??? Mne sa to dnes stalo prvý krát a neviem čo si mám o tom myslieť. Zajtra mám ísť opäť,pre istotu. Dnes sa mi doktor k tomu vyjadril,že je to asi kvôli tomu,že som pila ráno kávu,no keď ju nevypijem tak mi je zase zle..... Tak už neviem.... Snaď je mimčo ok....

dagmaraspi
Autor odpoveď zmazal
erikad82
autor
26. aug 2013

@dagmaraspi no veď to,na prvom monitore mi prišlo zle,lebo som nemala kávu a malé tiež "budili" stále mi mrvili bruchom,tak už som z toho jeleň.... Keď spinká je zle a keď sa moc hýbe tiež... Človeka len vystrašia.... joj už radšej porodiť 🙂

dagmaraspi
Autor odpoveď zmazal
erikad82
autor
26. aug 2013

@dagmaraspi no človeka poriadne vyplašia! V septembri som mala zamlčaný potrat o to sa teraz väčšmi bojím o toto maličké. Pociťujem v poslednej dobe taký tlak tam dole,no asi sa už maličké "pripravuje" na pôrod. Veru nech už je radšej šťastlivo na svete.... Kukám máš krásne 3 detičky 🙂 Aké si mala pôrody? A hlavne príznaky pred pôrodmi? Mám doma 4 ročnú dcérku a trocha mám obavy,aby ma to nejako nechytilo pred ňou...

katrinka8
26. aug 2013

@erikad82 - no to ja poznam veru dokonale 😀 Dcerka sice nieze sa velmi mrvila, ona bola naozaj pokojne babatko, ale ked som prisla na zaznam CTG, tak sa spustil cirkus. Zrejme to vysiela nejake vlny alebo co, ale ona vzdy uplne cielene kopla do tej "sondy", ci co to je a po 20 minutach lezania vzdy vyslo: zaznam necitatelny, lebo tu sondu proste vzdy vykopla prec. Nam zase doporucovali dat si predtym nieco sladke, aby babo nespalo. Ja som si nemusela dat nic - proste kym ma nenapojili, nic sa nedialo. Ked napojili, rovno do sondy, vzdy presne vedela, kde ta sonda je. Takze namiesto 20 minut som tam vzdy zotrvala minimalne hodinu, kym sa to dalo precitat. A to vdaka obetavej sesticke, ktorej asi prislo luto ma stale posielat domov a spat. Neboj sa, to nic neznamena, len tolko, ze oni by potrebovali, aby im bolo mozne zachytit to, co potrebuju, aby babo ani nespalo, ale ani nebolo prilis aktivne. Nie je to nic vazne, ide len o to, ze im pristroj proste nedokaze zachytit ozvy, ked sa babo prilis hybe alebo spi... 😉 Neboj sa, ono sa to podari. Skus si dat kavu a ist az po nejakej dlhsej dobe, ked uz nebude tolko ucinkovat, ak sa da. A to si bola teraz tam celkovo prvykrat? Ci dnes prvykrat sa to nedalo natocit?

jajus28
26. aug 2013

Ahoj ja som pravidelne vzdy mala zly monitor, chodila som v utorok a stvrtok. Utorok vzdy sa maly moc mrvim, ani sa necudujem, lebo som zakazdym mala stastie ze tam nejaka ukrutne kricala pri porode mne srd e islo z hrude vyskocit, aky som vzdy dostala strach. No a vo stvrtok zase sa nehybal a zase bolo zle, to som po celom dni na poradni isla este do porodnice na ozvy unavene ako pes. Takze velmi zalezi na tvojej pohode, vela krat ma poslali domov a mala som prist neskor, ale po taky stvrty krat uz vedeli, ze u mna to lepsie nebude, maly sa narodil zdravucky a presne na termin, a pri porode tie ozvy tiez blbli takze sa doktor riadil dotykom v mojej.... Kedze ja som mala epi a nic som necitila.

dagmaraspi
Autor odpoveď zmazal
jakojka
26. aug 2013

@erikad82 no to ja by som ti vedela rozpravat o zle natocenych monitoroch, ja som dva tyzdne lezala v nemocnici pred porodom kvoli tlaku a tam kazdy den robili 2xmonitor, len mne aj 4x.....raz sa babo nehybalo, inokedy sa hybalo moc...raz ma dokonca o polnoci zavolali aby mi ho natocili, ze doktorka pozerala grafy z poobedia a ten moj sa jej nepacil, doslova ma vtedy zdeptali, mala som obrovsky strach.....ked som sa na druhy den doobeda pytala mojej lekarky, co ma mala v nemocnici na starosti, tak vravela, ze nechape, preco to ta druha doktorka urobila, ze ten poobedny monitor bol absolutne v poriadku...takze kolko ludi, tolko chuti...mala som vzdy doslova strach ked som videla to zariadenie....vysledok je absolutne zdrave rocne dietatko 🙂 niekedy mam pocit, ze cim viac vysetreni robia, tym viac maminky stresuju

siska53
26. aug 2013

Presne, ja som raz isla kvoli tvrdnutiu brucha na monitor a tiez ma plasili, raz sa moc hybala, potom zas usla z monitora, uz mala srdcovu chybu podla nich, lenze ro bola mala, bola som v 7. Mesiaci , jasn, ze sa i presunula a nebolo pocut srdiecko. Moj dr. na to kukol, mavol rukou,vsak je to ok a ta sestra urazene mykla plecom, akoby ona bola najmudrejsia. A mala bola uplne v poriadku, teraz ma uz coskoro 17 mesiacov.
Zbytocne tehulky stresuju, potom je vystresovany i drobec v brusku.

bianca
26. aug 2013

@erikad82 vobec sa nestresuj.Niektorym lekarom by mali dat do ruky vidly a zobrat titul.Mna tak vydesil gynekolok ze az.A to som horsko tazko donosila dieta do toho stadia aby som vobec na monitor isla.Proste sestra nic neriesila,odopla pasy a sup za lekarom.A ten hned vyskocil ze ozvy zle okamzite do nemocky.Nikto mi nepovedal ze sa stacilo obratit na bok proste ani jeden z nich nemal zaujem o to aby to trebarz skusili znova.Mala sa hybala ,vsetko bolo v poriadku len stacilo sondu posunut.V nemocke si ma potom nechali koli tlaku ktr moj gynekolog cele tehotenstvo neriesil a koli tomu tlaku som o tyzden rodila i ked sa henten 8 mesiacov nestaral o to

easy200
27. aug 2013

ahoj Erika, nestresuj sa, stalo sa mi to minuly tyzden, bola som na 6.45 (co ja este mentalne spim🙂) na monitore, najdena, s kavou v zaludku, drobcek sa mrvil, zaznam bol prerusovany, ze treba zopakovat o 2 hod a mam si dat nieco sladke. ZOpakovali monitor, bol ok. Vraj niektore babatka su citlive, oni ten monitor pocuju a nepaci sa im to, tak sa mrvia. Mna zamerali na chrbte, lenze potom nemozem dychat, tak som sa otocila na bok a merali to na boku. Aj pri prvom porode s adcerka mrvila, nevedeli ju namerat, tak mi dali kyslik, ze babo v tiesni a mam krasnu zdravu dceru.

xevulax
27. aug 2013

No ja som ležala tyzden pred pôrodom v nemocke a denne som bola 4-6hodin na pasoch, robili mi už 40 minútové záznamy. Ale tó zase koli tomu, že mala sa nehybala, mohli mi triast s bruchom, nehybala sa aj tak. Nuž boli tó nervy, ale čo už. Nám tiež vraveli, že praveze potrebujú, aby sa bábätko aj hybalo. Nestresuj sa, keby sa im niečo nezdalo a vyzeralo by tó zle, hneď by tá brali na sálu. Tó si nik nevezme na zodpovednosť.

erikad82
autor
27. aug 2013

@katrinka8 🙂 tie deti si robia čo chcú už v brušku 😉 😉 😉 No bola som tam už 3 krát,prvý krát som bola bez kávy a bolo mi príšerne zle,druhý s kávou a celkom sa to dobre natočilo,včera som bola tiež s kavou a takto to dopadlo -vždy ležím aspoň hodinu.... Dnes som bola znova,bábo spinkalo a keď sa zobudilo zase vystrájalo -takže v piatok opäť.Doktor mi iba toľko povedal,že sa aj zdá,že už sa mi ten pôrod rozbieha,tak preto v piatok na kontrolu...

erikad82
autor
27. aug 2013

@jakojka to je fakt,roky dozadu nerobili skoro žiadne vyšetrenia a mamičky ani nepomysleli na to,že by sa mohlo niečo pritrafiť počas tehotenstva alebo počas pôrodu-i keď sa pritrafilo aj to. Teraz toľko toho vyšetrujú a mamičky sa potom zbytočne stresujú....

erikad82
autor
27. aug 2013

Ďakujem vám za povzbudzujúce riadky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jooooj,keby už radšej maličké držím v náručí-tentokrát sa neviem akosi dočkať pôrodu,celé tehu som prežila v strachu o mimčo,tak snaď už to dobre dopadne.... Pekný dník!!!!!!

katrinka8
27. aug 2013

@erikad82 - neboj sa, bude to v poriadku 😉

erikad82
autor
28. aug 2013

@katrinka8 Ďakujem! Snaď áno 😉

frantiseklotrinsky
5. nov 2020

@jakojka budte radi ze vam robia monitor.
Mne nerobili ani raz a zdrave dieta mi umrelo 2 dni pred porodom v BA univerz. nemocnici