8 týždňov po potrate a znovu tehotná
ahojte baby.... pred 8tyzdnami som samovolne potratila mojho anjelika 😔 ...nasledovala kyretaz, Po 4tyzdnochsme s priatelom mali nehodu..dnes je to uz 8tyzden a menstruacia nikde. tehu test vysiel pozitivny... som opat tehotna, alebo mozem mat este zvysene hcg z predchazajuceho tehu? samozrejme pojdem ak lekarovy, neskor...este nechcem aby mi tam tak skoro sparal ak nahodou som ...ale rada si precitam aj vase nazory...
@eliaska23 mozno sa este nemalo kde uchytit poriadne...:(
@nefertitka toto sa mi stalo uz druhy krat, 1x po vysadeni HAK v juli, potom v nivembri potrat a teraz zas toto.... zacinam sa bat ci je to len zhoda nahod, alebo nieco nie je v poriadku, ale Dominika som donosila, sice az po osmych mesiacoch sa nam zadaril, ale je tu...
@eliaska23 bohvie, ako to je, ak to teraz nevyjde, pockala by som okrem tejto MS este na jednu a potom sla na to...neviem, ci to je pravda, ze sliznica este nemusi mat dostatocnu hrubku, alebo menzes, kotry uz prebehol je vlastne uz obnovena sliznica, ktora sa vyplavuje a potom sa znova vytvara dalsia...vsade sa dozvedam ine
@nefertitka presne...aj ja nájdem všade niečo iné a neviem sa z toho vysomáriť..čo je vlastne dobré...možno taký priemer..počkať nejaké 3 cykly ...
@satanka1 ja som mala kyretaz 14.11. tak vo februari uz zacneme, nevydrzim dlhsie. To budem po 2 cykloch.
ahojte dievcata par dni vas citam a premyslam... v novembri som spontanne potratila v 7tt na cisteni som nebola moje telo sa krasne vycistilo samo ked som bola na utz Dr kontroloval maternicu vsetko pekne dokonca bez hrozneho hematomu ktory to cele sposobil. Dokonca som bola v streden cyklu a videl ovulaciu... s manzelom sme premyslali ci to skusit alebo nie Dr ze odporuca par cyklov nesnazit. Dali sme na vlastne pocity a na to ze verim ze ked telo sa neciti ok tak skratka neotehotnie...na moje velke prekvapenie mrsica uz ani neprisla a mne vysli krasne dve kolajnice.... ano mam strach obrovsky ale zaroven mam taky neskutocny pokoj v tom ze to neviem opisat... asi by som do toho nesla keby som bola na kyrete jeden cyklus by som predsa pockala ale viac nie.... lebo uz som jeden missed mala aj s "paradnym" cistenim.... dali sme si prestavku podla odporucania lekarov ale aj tak sme este rok nevedeli otehotniet. Pisem vam aby ste fakt dali na vlastne pocity aby ste robili spravne rozhodnutia a hlavne treba pri kazdom snazeni verit ze teraz to uz vyjde!!! 😵 este odporucam nejaku alchemilku pit, brat kyselinu listovu a teda manzelovi som kupila zinkosel...
@eliaska23 ako sa citis?
@nefertitka Vidim, ze je nas tu viac.. aj ja som bola povodne v junovkach 2014, ale tehotenstvo skoncilo kyretazou v 10 tyzdni. Dva tyzdne som doma cakala na spontanny potrat, ktory neprichadzal a potom som nakoniec aj tak skoncila v nemocnici na cisteni. Mne lekar tvrdil, ze treba pockat dva cycly, aby sa obnovila sliznica, ale ja necakam. Jednu menstruaciu som uz mala. Mam pocit, ze neotehotniem tak lahko a rychlo , takze si sama vravim, ze na co cakat. Mam pocit, ze myslienka na dalsie babetko mi pomaha prekonat smutok zo straty, tak preco sa tomu branit. Otehotniet mi trva vzdy velmi, velmi dlho..... a vzhladom k mojmu veku bolo moje posledne tehotenstvo zrejme "poslednou moznostou ". Takze stratit nemam co. Skusame teda hned po prvej menstruacii.
@casdante tak aj ty si takto dopadla? ☹ ja sa tiez bojim, ze neotehotniem tak lahko...
mna to strasne laka skusat uz teraz, ale predsa pockam asi az na februar
budem drzat palce;)
@nefertitka vcerajsok bol ako nocna mora, v noci sa ku mne vypytal Domko, tak som si to uzivala, natlacil sa ku mne, bozkal a zaspal a ja som myslela na to, ze chcem este jedneho takeho drobca, aj dvoch troch, keby to mal clovek z coho zivit a satit... rano som sa zobudila oddychnuta a rozhodnuta, ze sa viac nebudem sledovat, ziadne testy si nekupim, az keby meskala tyzden... jedine ovulaciu odsledujem a tam to konci, nechcem sa uz stresovat, zas vsetko prezivat, plakat, snad to raz vyjde, dovtedy chcem byt v klude a zit aj niecim inym ako meranim, testovanim a trapenim sa... tak by som potrebovala vycistit hlavu, doslova zresetovat... a ty sa ako citis? uz je lepsie?
@nefertitka bohuzial, stalo sa. najhorsia bola ta neistota, pretoze som najprv brala lieky na udrzanie tehotenstva, potom som zase cakala na spontanny potrat, takze ked sa mi viac menej aj ulavilo, ked som uz bolo "po". Smutok je tam stale, ale ja verim, ze co sa ma stat sa stane, ak mam este otehotniet, tak otehotniem. Aj ja vam drzim palce, nech sa vam co najrychlejsie zadari 🙂
@eliaska23 presne, radsej sa ani netestovat pred MS...az ked par dni meska...ja rozmyslam aj nad tym, ze aj na ovu testy sa vykaslem, no uvidim...
@casdante ano tu ulavu "po" poznam...lebo ta neistota je hrozna...a suhlasim s tym, ze co sa ma stat sa stane, ja uz som si aj povedala, ze co uz, hlavne ze mam aspon jedno dieta, niektori ani to jedno nemozu mat. Takze ak mi je sudene mat jedno, bude jedno, aj ked budem velmi stastna, ked budu dve;)
a dakujem za drzanie palcov;)
@eliaska23 Dakujem, aj ja vam drzim palce. Ide presne o to, clovek potrebuje uplne zresetovat. Ja pred prvym tehotenstvom bola odporucena na In Vitro a dva a pol roka sme zili len tym snazilkovanim . Vtedy som si povedala, ze uz nikdy viac. Ziadne stresovanie sa , merania, testovania... bolo toho viac nez dost. Druhe tehotestvo prislo po roku a 4 mesiacoch a tretie po dva a pol roku snazenia.... Po kyretazi som citila taku velku prazdnotu a mam pocit, ze jedine dalsie tehotenstvo mi pomoze sa s tym vyrovnat. Ale na druhej strane nechcem, aby sa to opat zmenilo na stres, to si uz fakt nemozem dovolit. To by nebolo spravne ani voci mne , ani voci mojim detom. Mam 39 rokov, mozno fakt uz ten pocit nezazijem, ale vravim, co sa ma stat, stane sa. S radostou by som privitala este jedno babetko, ale nie je v mojich silach o tom rozhodnut sama.
@nefertitka Presne to mi povedal doktor pred kyretazou. Budte rada, ze mate doma dve zdrave deti, pre tie treba zit. Ja som bola rozhodnuta potratit radsej doma, ale tie dva tyzdne cakania boli mucive. Nedokazala som len cakat a trapit sa . Jednoducho som uz normalne ani nefungovala a to sa s dvoma malymi detmi neda. Tu sa pred kyretazou podavaju abortivne tabletky, tie som tiez bola rozhodnuta nebrat, Vedela som, ze ked uzijem prvu tabletku, nebude cesty spat. Ale ta cesta spat uz dlhsie neexistovala, takze ked som ju nakoniec zjedla, a dostavila sa rozstrasena do nemocnice ,bola som uz ochotna vsetkeho , len nech je to uz za mnou , nech sa uz netrapim, nech uz mozem normalne zit, dychat, mysliet na nieco pozitivne. Po 4 hodinach som sme odchadzali z nemocnice a ja som konecne opat zacala "zit" . Obcas ma pichne pri srdiecku, pretoze som velmi chcela este jedno babetko, dievcatko 🙂, ale moje dve deti ma potrebuju a ak by som sa opat dostala do toho bludneho kruhu snazenia, testovania a merania, bez trapenia by to neslo. Takze nie, dakujem. Uvidime, co ma pre nas osud pripravene.
@casdante moja priatelka otehotnela, ked mala 43 rokov, dnes ma rocnu dcerku, predtym par mesiacov tiez potratila. Nebojte sa, urcite sa vam podari, nam vsetkym, co sme tu, ja v to verim. Dolezite je pre mna momentalne nadobudnut vnutorny klud a upriamit myslienky na ine veci, nie na tehotenstvo, uprimne vas obdivujem, zevste dokazali dva a pol roka zit len snazenim sa o dietatko, muselo to byt nesmierne tazke a vycerpavajuce.
ja zvazujem len merat bt, ale neviem... ja nie som schopna ju odmerat v rovnaku hodinu rano, nechcem aby ma snaha o dieta nejako psychicky obmedzovala, lebo je to tlak aj to meranie aj to testovanie, ale zas, u mna nikdy jeden nevie, kedy ovulacia prebehne... @nefertitka
@eliaska23 ja merat nebudem...fakt sa skusim na to neupinat
@casdante @satanka1
@eliaska23
@eliaska23 baby aj ja som prišla v 16tt o maleho, nasledoval porod a kyretaz. bolo to 2tyz. pred vianocami ale bojim sa znovu byt tehu , ja som plodna ako čerešna... teda aspon z minulosti tak viem , ze vzdy sme si davali "pozor" a tie dva "pozory" maju skoro 3 a 6 rokov. tak sa bojim asi si nasadim nejake tabletky alebo čo ... aby sa mi maternica zregenerovala..a vobec teraz by som bola taka ustrachana keby som bola tehu ze aj pri najmenšom pichnuti by som letela k doktorke.... to uz by bolo dost o spychike.. neuzila by som si to ...
@stella231 steli, je mi velmi luto, ze si prisla o babatko a uz teda v takom stadiu tehu, vies, ja si myslim, ze si neuzijeme uz ziadne tehotenstvo, najskor bude strach, ci sa udrzi, ci sa vyvija, ci stale bije srdiecko atd. uz to nikdy nebude jednoduche. aspon ja to tak citim, velmi tuzim po dalsom dietatku, ale tiez uz to nejdem silit. ja osobne uz nikdy nechcem HAK, mne uplne pokafral periodu, brala som viac ako rok po porode, predtym tiez len rok ked som mala 18 rokov, po vysadeni HAK v lete, som hned mala biochemicke tehu, potom druhe tehu nedopadlo dobre a zistili mi cystu z HAK, a par dni dozadu znovu biochemicke tehu... mozno je to len blbec nahoda a nesuvisi to s HAK.... ale uz by som to nechcela brat. Na regeneraciu maternice pi alchemilkovy caj, je vyborna na vsetky zenske problemy, najlepsia je alchemilka zltozelena. Vela stastia 🙂
@stella231 mrzí ma že si si zažila to isté..asi aj tažšie, keď už dieťaťtko bolo väčšie. je pravda,že už nebudeme prežívať bez strachu ani jeden deň tehotenstva. Aj ked ja si vyčítam,či som si niečo neprivolala,tým,že som sa o toto posledné bábätko veľmi bála od začiatku.pri prvých dvoch ma ani nenapadlo,že sa niečo také môže vôbec stať a teraz som od začiatku mala divné pocity.Aj som začala krvácať tak na hodinku,potom nič.O týždeň zase hnedý výtok a o ďalší týždeň už bábätku nebilo srdiečko. 2 dni predtým sa mi sníval brutálny sen,ako behám po nejakom hoteli a hľadám WC,lebo som krvácala.no brrr.Nič z toho som pri prvých dvoch nemala.A aj ked mi doktor povedal,že ved už mám doma dve deti...ako divná veta...toto bábätko som veľmi veľmi chcela,tak obe predtým...druhý krát som sa vydala a toto malo byť naše spoločné a už je z neho anjelik. Nedá sa zabudnúť.Kúpila som si takého bieleho anjelika,ktorý drží macíka a pri ňom zapalujem nášmu anjelikovi sviečky.Včera om revala do pol 3 v noci a hladkala anjelika po hlavičke a revala o to viac,že naše bábätko nikdy nepohladkám.Možno to je choré,ale mne pomáha,ked sa vyrevem. Zaspávam s myšlienkou na bábo a budím sa myšlienkou na bábo.
@satanka1 aj ja mam taketo myslienky, ze nikdy neuvidim, ako by vyzeralo, ze ho realne nechytim do ruky, stale si predstavujem uz take trosicku vacsie babo v plienkach...v zivote mi nepovie "mama", v zivote ho neobjimem...snazim sa, ked mi taketo myslienky idu na mysel mysliet rychlo na nieco ine, alebo sa zamestnat, ale nie vzdy to ide
@satanka1 a vôbec to nie je chore, ked sa vyreves...pomaha to...len men to uz akosi nejde, len citim vnutri taku uzkost divnu
@eliaska23 ja pijem nejaku alchemilku, ale nepisu tam, ze zltozelena, to je zle?

@nefertitka rozbehlo sa, uz nekrvacam len po potrebe... nie je to stale silne, ale uz to vyzera ako menstruacna krv, takze nic z toho nie je ☹ uff, je mi hrozne, aj muz mi rano povedal, ze mi uplne splaslo brucho, od ovulacie som ho mala nafuknute ako v piatom mesiaci, ze som gate nezapla... niekde je asi chyba v programe...