Aké sú normálne NT hodnoty v tehotenstve?
kto vie ake su normalne NT hodnoty (meranie hrubky sije ultrazvukom) v 13 - 14?
Tak jsme z genetiky doma. Ultrazvuk v 17 týdnu dopadl dobře, prcek má všechno jak má být. a čekáme chlapečka 😉 Ještě mě objednali na ultrazvuk ve 22 týdnu, ale prý to bude dobrý. Na plodovku jít mi nedoporučuje. 🙂
@mihaji ještě tě chci podpořit, že ten ultrazvuk co mi dělali včera v 17 týdnu, tak ten je fakt dost podrobný. Prohlížel hodně parametrů- prý by tam byly vidět odchylky, když by bylo něco špatně. Zkoumal orgány- srdce, ledviny, cévy, žaludek, močový měchýř, kosti, hlavu, mozek, plíce, ... dokonce i podle prstů na ruce, prý podle malíčkové kosti, nosní kůstky- máme frňák.Tak opravdu uvidíš co ti řekne až genetik. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@bartijana Super, gratuluju k výsledkům. 🙂
Moc děkuju za další povzbuzující zprávy. Že by mi v tom Gennetu dělali i UTZ, o tom vůbec nemluvili, jen o té plodovce, ale uvidíme, co se mnou bude provádět doktorka. Každopádně jsem o moc klidnější, než když jsem přišla od gyndaře. Doufám, že to dobře dopadne, jen kdyby člověk nemusel tak dlouho čekat.
Ahojte, mne robili v 11+6 ultrazvuk a tiež mi k tomu lekár nič nepovedal, ale v knižke som si našla NT 1,0, takže je to ok?
@martinka13 jeeej, tak to ma teší, dúfam, že bude ok aj ten triple test, lebo ten sa môže robiť do 15+6 a ja naň idem práve 15+6, lebo včera mal lekár dovolenku a sestrička na mňa akosi zabudli ...
dnes som bola na ultrazvuku a vraj NT je nemerateľné... som 13+0... je to možné? alebo to bolo preto, že sa bábo hýbalo?
@mojito3 Ahoj, asi to opravdu znamená, že mimčo divočilo a nemohl si to prostě změřit- byla jsi na genetice?Tam posuzují cíce věcí. Mně taky mimčo chvíli honil, nežsi ho odfotil a pak NT změřil. Fakt už potom 13 týdnu je to nepřesné. Hodnoty se snižují. Já jsem měla v 12 plus 6 NT- 2,2 . A v 17 plus 6 už NT -1,1.Zkus jiného gynekooga v okolí, určitě ti vyhoví 🙂 🙂 🙂
Mě na genetice vždy v závěru na papíře počítá s velikostí podle ultrazvuku- taky se liším 3 dna- ale zas jsme větší.
@bartijana Ahoj, nebola som na genetike... spýtala som sa doktora na Centrum prenatálnej diagnostiky v Košiciach, že tam bola jedna známa a on sa rozčúlil, že citujem: "pre mňa za mňa môžte ísť aj do Ameriky, ale načo by ste tam chodili, my vám všetky vyšetrenia čo potrebujete spravíme." ... tak som už ani necekla ☹ (určite nerobia všetky vyšetrenia, len základné)
@mojito3 Fakt, jak píše miskafl- zkus jinýho gynekologa. Můj gynekolok taky řádil, že jsem si objednala sama genetiku- mám 36 let- automaticky mě chtěl poslat jen na amniocentézu a já jsem chtěla radu genetika- platila jsem 1500 Kč- ale už tam jezdím na všechny ultrazvuky a odběry na vady. Můj gyndař je taky ješitný "blb". Kašly na něho a fakt jdi jinam, ať ti udělají NT 🙂 Nebo zkus zavolat do toh centra v Košicích- myslím, že by tě někam vmáčkli.U nás ve zlíně nemusíš mít doporučení od gynekologa, ale i tak se to myslím dá domluvit telefonem.
@mojito3 Chod ku Mudr. Grochalovi do Martina do Femicare. Tam sa stretnes s pristupom, aky by mali mat vsetci lekari. Je jeden z najlepsich prenatalnych diagnostikov na svete a to si nevymyslam. Ma super sono, na ktorom bude vidiet vsetko co treba. Urcite Ta upokoji. Drzim palce.
ahojte zienky,
zajtra ma caka NT utz. Viete mi prosim povedat, ci sa to robi cez brusko? Neviem co ma caka.. nik mi nic nepovedal k tomu 😒
@red_kika No na NT screening ti měli vzít v předchozích dvou týdnech krev a její hodnoty zkombinovat s výsledky právě tohoto uzt (měří se nosní kůstka, velikost šíjového projasnění, obličejový úhel, průtoky krve, délka stehenní kosti). Někde se to dělá (krev i UTZ v jeden den), ale každopádně ty výsledky krve jsou 50% tohoto testu 😉

@mihaji -- já byla na genetice a UTZ v Gennetu minulý týden. A ačkoliv čekám už čtvrté dítě, tak paní genetička byla první osoba, která mi detailně vysvětlila co přesně se v těch testech měří. A taky, že je jde pořád vlastně o "statistiku". Ty "normální" hodnoty se berou podle toho,jak by se tělo "MĚLO" chovat (ovšem u každé probíhá těhotenství jinak) a taky je to např. počítané na průměrnou váhu ženy. Takže pokud máš výrazně míň nebo víc jako já, tak se ty hormony v těle rozdělí jinak a už to vyjde jakoby špatně. Já měla krev ještě nižší než ty, Papp 0,34 a přesto mi screening vyšel negativně. Mám NT 1,5, ale dr.říkala, že do 3 je to prý v pořádku. Je mi jasný, že člověka napadají různý věci, ale opravdu to nemusí vůbec nic znamenat. Moc držím palce, ať jsou výsledky úplně v pořádku!