icon

Aké sú normálne NT hodnoty v tehotenstve?

avion
30. mar 2007

kto vie ake su normalne NT hodnoty (meranie hrubky sije ultrazvukom) v 13 - 14?

ebsian
4. sep 2012

@bartijana Z velkého utz mám ve zprávě nosní kůstku 4.4mm a to bylo přesně 21+0t, byli jsme velikostně trochu větší 😀 No a v tom 13tt to bylo 1.9mm. To jen srovnání, jak to porostlo..

ebsian
4. sep 2012

@bartijana Teda šíjové projasnění 1.9mm ve 13t a nosní kůstka v 21+0t je 4.4mm 😀 už to pletu..

bartijana
4. sep 2012

@ebsian to je fajn, že je to dobrý, taky jsme větší 🙂 ,budem rodit cvalíky

bartijana
4. sep 2012

@ebsian To bude malý nosík, my máme 22+3 nosní kůstku 8 mm- holt bude nosál po taťkovi 😉

ebsian
4. sep 2012

@bartijana Jestli to fakt nedělají ty těhu vitamíny, calibrum mami? 😀 😀 jo tak nos, ten máme oba dva malý..

alenka1111
4. sep 2012

Ahojte baby,prosim vas,hodnota 2,25mm v 12+4tt je v pohode?Viete mi poradit?Aj ked na sone mi povedali,ze je vsetko v poriadku,predsa sa to blizi k 2,5 ☹ Dakujem za rady.

lulu0607
4. sep 2012

ahoj . neviete ci je to normalna hodnota ?viem ze NT ma hranicu az na 2,5 - 3 ale CRL sa mi zda byt na vek plodu male :/ Doktorka mi povedala ze je to v poriadku . NT mam 1,7 a CRL 4,2 v 11+1 , teraz koncim 16tt a som po odbere krvi na triple test...mam dost divne bolesti v podbrusku take tlmene pichane , viem ze to byva roztahovanim maternice ale ja to mam celodenne tak mi doktorka zvysila magnezium a musim lezat a oddychovat :/dufam ze je vsetko ok

eficenka
4. sep 2012

@alenka1111
ano, je to v pořádku... někde se udává norma až do 3, pokud jste měli přítomnou nosní kůstku, tak je vše v pořádku..
nestresujte se zbytečně, nemá to cenu 🙂

alenka1111
5. sep 2012

@eficenka DAKUJEM 😉 Nosovu kost sme mali pritomnu.

bartijana
5. sep 2012

@alenka1111 Mi máme tak NT 2,2 po 12 týdnu , hodně prý záleží i na délce CRL- třeba jste taky větší.A zatím všechny ostatní testy mně dopadly dobře. Norma ve Zlíně - 2,5 . Tak neboj, ale chápu, tasky pořád na to myslím.

alenka1111
5. sep 2012

@bartijana CRL mame 6,29.To je vela? 🙂

leeena_4
5. sep 2012

@alenka1111 pokud je vše ostatní vpořádku, pak to vůůbec neřeš. 2,2 na 12 týden a to hle CRL je maliličko větší, ale v normě!! A možná je to chlapeček, ti mívají trošku větší krčky 😉. Gratuluju k negativním u screeningu a netrap se tím, není totiž čím 😉

alenka1111
5. sep 2012

@leeena_4 Dakujem 🙂

bartijana
5. sep 2012

@alenka1111 my jsme měli CRL 6,45 cm, tak jste taky asi větší, vzpomínám, že mi říkal, že je větší, tak i to NT může být nad 2 . Neboj, určitě jste v pořádku. Máme ty výsledky měření fakt stejný- a nám tvrdí, že je vše ok 🙂

eloana
5. sep 2012

@leeena_4 tak mi dneska volala geneticka a nabidla mi misto tripel testu udelat utz v 16-17tt . Byla velice ochotna 🙂)

eloana
5. sep 2012

@alenka1111 ahoj hrozne zalezi take jak to zmeri- me sijove projasneni merili nyni 4x...... 3x ho zmerili 1,7,ale furt se mu to nezdalo, pak to hodne zvetsil a zjistil,ze meri plodovy obal,takze konecna hodnota byla 1,3

eloana
5. sep 2012

@alenka1111 ptala jsem se do kolika berou NT hodnotu jako normalni a bylo mi receno 3

alenka1111
5. sep 2012

@eficenka @bartijana @leeena_4 @eloana Dievcata,strasne krasne vam dakujem za podporu,ste zlatucke.Tak dufam,ze to bude naozaj v poriadku.Este sa vam ozvem,majte sa krasne,drzte sa a nech mate zdrave,krasne babatka 😉

ljf
10. sep 2012

Ahojky, dlouho jsem se neozvala, ale neměla jsem žádné nové zprávy - čekalo se na výsledky z plodové vody a choriových klků. Dneska jsem se dověděla, že genetické výsledky jsou negativní. Primář Polák mi dělal utz a NT 2,8 a říkal, že celkový utz je úplně normální nález.... Říkal, že sám neví, proč ten první utz byl tak špatný, že si to sám nedovede vysvětlit. Za čtyři týdny znova utz a echokardiologické vyšetření srdíčka. Tak nevím, jestli se mi vůbec ulevilo... nevím, jestli mám začít věřit na zázraky....
Byl někdo na tom echokardiologickém vyšetření? Jak to probíhá?

eloana
10. sep 2012

@ljf podle me jako utz....jen zkoumaji vice srdicko

eficenka
10. sep 2012

@ljf
já sem byla s malou v bříšku na echu...
UZ trval asi 10 min, malá byla špatně natočená, tak sem musela chodit 20 min po chodbě, pak se naštěstí natočila správně a pak doktork kontroloval srdíčko dalších 20 min na UZ... kontrolují se všechny chlopně, průtoky, vše se změří.... Takže jen "obyčejný UZ" akorát se bude jen věnovat srdíčku 🙂

bartijana
10. sep 2012

@ljf to je dobře, že máš testy negativní. Na echu.. opravdu budou zkoumat, jestli tam nemá prcek nějakou srdeční vadu- je to podrobnější ultrazvuk. Velké vady by ti už našel Primář Polák. a v dnešní době se už hodně věcí operuje i hned po porodu. Ale vy určitě budete vpořádku. Moji rodiče mají oba vrozenou vadu srdce- jeden aritmii a mamka něco s chlopní. Žijí normálně a oboum to našli až v dospělosti při 40 leté prohlídce. Teď už to najdou i takovým malým prckům v bříšku. Tak se neboj.
Asi ten první ultrazvuk byl nějaký divný?

eva518
10. sep 2012

@ljf Ahojky, to jsem ráda, že to vyšlo tak dobře. Pokud je dobrý ult, tak bych si počkala na to kardio a pak už se hodila do klidu. Moc moc držím palečky a je mě líto, že namísto štěstí prožíváš takové nervy. Drž se a dej vědět, jak jste dopadli,ju?

bocianka123
10. sep 2012

@alenka1111 ahoj, ak môžem prispieť - môj mladší syn mal NT hodnotu 2,2 na začiatku 12 tt (teda 11+1 alebo 2 dni, nepamätám si už presne) , celkový skríning bol však negatívny... 🙂 . Inak veľmi zaujímavo ti vychádza termín pôrodu - to by bolo krásne, keby vám to vyšlo 🙂 držte sa 🙂 . a je to rôzne s tou hornou hranicou - mne vtedy povedali, že do 2,5... ale s tým sa netráp. užívaj si tehu 🙂

ljf
11. sep 2012

Díky za podporu, ale pořád nejsem v klidu a pořád se bojím, co to teda ve bylo a jak na tom mimi skutečnosti je, ale na to mi bohužel nedá nikdo odpověď ... tak mi nezbývá nic jiného než čekat ... a nevím, jak dlouho je ta nejistota pro mě únosná...

ebsian
11. sep 2012

@ljf Já to měla dohromady, nejdřív poměřit 10 minut hlavičku a stehýnko atd..prohlídla orgány a prstíky,páteř.. no a potom to Fecho, to mlčela asi 10 minut a prohlížela vše na srdíčku, průtoky, chlopně, komory..bylo ticho u toho jako v hrobě až jsem se už bála..Nicméně tak to má vypadat, vše popsáno ve zprávě co viděla doktorka..Na závěr ještě dopler pupečníku pulzativní index, ten jsme měli 1.13 a byl v normě..Takže výživa zřejmě optimální..No já jen čučela, jak moc mimčo proklepnou..Mám zprávu na A4 celou popsanou včetně grafů normy a tam vždy zaznamenaná tečka kde v té normě se nacházíme..No a v tom 21+0t jsme byly větší..Naše malá měla 400g. Ale teď v 26t jsme se na 3D na velikost neptali, takže uvidíme v tom 31t na utz..

ljf
12. sep 2012

Takže výsledky triplu - pozitivní na Downa - z plodovky mi před 14 dny vyšel výsledek negativní - tak v tom aby se fakt někdo vyznal ...

bartijana
12. sep 2012

@ljf Z triplů si nic nedělej, důležitá je plodovka. Proto se často dělá po špatných triplech. Ale je to ke vzteku- chápu tě. 😉

eloana
12. sep 2012

@ljf no prave proto kvuli tomu nechci na ne jit- je videt ze vychazeji blbe.....

megy
12. sep 2012

@ljf rozhodující je plodovka 🙂 takže zdravé miminko. ty triply se právě moc nemají už dělat, vychází většinou falešně pozitivní