Aké sú normálne NT hodnoty v tehotenstve?
kto vie ake su normalne NT hodnoty (meranie hrubky sije ultrazvukom) v 13 - 14?
@sovicka015 : ahoj, ja som momentalne v 39. tyzdni, mne moja gynekologicka v 12. tt vymerala 2,5 NT. Ona nemala dobry utz ani certifikat na tieto merania,,bezni obvodni gynekologovia ich vacsinou nemaju. Isla som k dr. Slezakovi, ktory ma lepsi utz a aj vie lepsie merat a ten mi vymeral NT 1,3. Celkove riziko mi nakonoec vyslo 1:10000. Na dalsich utz sa vobec nic podozrive nenaslo. Uz mas aj vysledky krvi? Babo ma nosovu kosticku?
@scorpionflower1 ahoj, dekuji za rekci. Ano, mam vsechny vysledky. Nemeril mi to gynekolog, ale cely screening (OSCAR) probehl v nemocnici, kde maji oddeleni specializujici se na to. Ve 12+5 tt bylo NT 2,8. Celkovy zaver screeningu (vcetne krve) je negativni, nosni kustka ano, pravdepodobnost DS 1:910, u tech dalsich dvou syndromu jsou pravdepodobnosti velice nizke. Jsem objednana na geneticky UTZ uz v 17.tt, aby se to prekontrolovalo. Tak uvidime, co bude dal..
Preji ti zdrave miminko a pohodovy porod 😇
@sovicka015 ahojky amnio prebehlo v pohode...po amniu nam dali magnezium do zily polezali zhruba 2 hodinky...kontrolny utz ci male je v pohode a ci bije srdiecko a potom domov oddych na gauci a na druhy den celkom dobre...aj som zabudla ze som bola na amnio lebo moja dcera ma hned zamestnala ochorela..takze bola som vkuse okolo nej...neboj amnio sa da prezit...ved kolko zien na tom bolo a vsetky sme to prezili. Neboj bude dobre drzim prsteky.
@sovicka015 1:910 nie je vobec vela. Poznam 4-5 bab, co mali vypocitane horsie rizika a vsetky maju zdrave deti. Drzim ti palce, nech to dobre dopadne 😉
@scorpionflower1 No ono neni zase az tak moc. Dokonce "narizeni" docetky, ke ktere mame jit, je, ze v 17.tt maji prijit zeny s rizikem vyssi nez 1:600. Ale ta mudr. co nam screening delala byla dost pecliva a objednala nas skrz tu zvysenou hodnotu NT. Vim, ze nas vysledek nebyl tak hrozny, ale i tak se bojim no, bojim se rozhodovani co kdyby nahodou se neco potvrdilo..
@mazecek Dekuji za info.Tak toto jsi dobra, ze ses hned starala o malou. Ja si prave po tom 17.12. radej nic neplanuju, kdyby nahodou mi vzali plodovku a i manzelovi to vyslo, ze bude zrovna doma, tak se pripadne budu fakt setrit, ale snad nebude potreba. Snad bude na UTZ vse ok 😇 Uz bych si tak rada koupila nejake tehotenske obleceni, ale porad vyckavam..
@ps_sk Dekuji ti za tabulku, podle ni mame vzhledem k veku zvysene opravdu jen o malicko 😇 Ano, vim, ze riziko plodovky je aktualne pro nas vyssi nez riziko DS, na druhou stranu chceme mit "jistotu," ze bude male v poradku, ale samozrejme jen za predpokladu, ze se docentce nebude neco zdat na genetickem UTZ v 17.tt (zenou nas tam kvuli tomu zvysenemu NT driv nez v tom 20.tt)
@sovicka015 : jasne, chapem ta. Ja som mala vymerane 2,4 mm, inak ziadne podozrenie a tiez som bola v strese, aj preto, lebo mam niekolko kamaratok (4, niektore pri obidvoch tehotenstvach), ktore tiez to museli riesit a viem ako to tazko prezivali. U jednej sa aj potvrdil nie downnov, ale Patau syndrom, ale jej dieta malo NT 10 mm, takze to bolo zjavne. Ostatne maju zdrave deticky a jedna z nich viem, ze mala riziko 1:120, takze ovela vyssie ako ty. Urcite bude vsetko ok.
@sovicka015 aj NT máš pekné vzhľadom na vek. Tu je tabuľka. Užívaj si tehotenstvo. Toto strašenie lekárov je hrozné ....
@scorpionflower1 To co pises me dost uklidnuje, dekuji 😇🙏 Dneska jsem si nakoupila nejake tehotenske obleceni, nebo uz nemuzu v nicem vydrzet 😬 Musim verit, ze ho vyuziji i nadale.
@ps_sk Dekuji ti moc. Posledni tyden zacinam verit, ze toto bude dobre, musi 🙏 Nemas ty tabulky nahodou z materialu od docentky Dhaifalah a jeste nejakeho autora??
Ahoj holky, take se podelim se svou cerstvou zkusenosti. 5.12.2018 mi vysel pozitivni screening kvuli zvysenemu NT: 4,6. Rizika Downuv syndrom 1:28, Edwardsuv syndrom 1:270 a Patauv syndrom 1:9! Muj vek: 20!
Druhy den hned odber choriovych klku. Vysledky do 24 h. Volali mi, ze v placente je prevazna vetsina meho DNA, ale i tak tam pravdepodobne nejakou tu vadu vidi a at prijedu jeste na odber plodove vody. Takze ten samy den jeste voda. Pres vikend jsme miminko oplakali a doslova se znicili, ma klinicka gynekolozka uz mi rezervovala luzko na potrat. Vcera mi volali ze vsechny 3 vady vyloucili! Jeste se ceka na kompletni rozbor karyotypu, ktery jeste muze ukazat pres 200 nejakych vzacnych vad, ale ze to neni moc pravdepodobne. Nicmene jsem Vam chtela holky rict, ze jsem uvnitr opravdu zemrela a ztratila veskerou nadeji, vsechna cisla hrala proti mne. Ale dnes jsem se znovu narodila a znovu verim a uz se tesime na zdraveho chlapecka. ❤
@bkabatova ja mam zdraveho chlapceka s NT 4mm a rizikom na Downa 1:6,a dalsieho zdraveho chlapceka s NT az 5,84mm,sice sa najskor tvarili,ze pravdepodobne tam bude nejake poskodenie,ale lozko na potrat mi nikto nerezervoval,to by som ich asi poslala niekam a gynekologicku okamzite zmenila!
@bkabatova ta tekutina sa stale zmensovala,ono to ma rast priamo umerne s babatkom a mne sa to naopak vytracalo..Dr.Grochal,ktory je spicka v prenatalnom usg mi povedal,ze moze ist o prechodnu anemiu u plodu..obaja moji synovia su anemicki,dcerka nie je a ta mala aj NT uplne v poriadku..tak ktovie..pri prvom syncekovi som bola na odbere plodovky,pri druhom nie,tam som si zaplatila krvne testy prenascan,v oboch pripadoch bol vysledok negativny..takze z mojich 3 deti len 1 malo NT v norme..
@zonjushe netusis prosim, zda na anemii plodu muze mit vetsi vliv Rh negativni faktor matky? Manzel je Rh+, prvni syn take. Ted jsem samozrejme vic hlidana na protilatky, injekce jsem v prvnim tehu i po porodu dostala. Nastesti behem prvniho tehu zadne problemy nebyly, maly dokonce nemel ani velkou zloutenku. Tak me ted napadlo, jestli to moje Rh- nemuze mit nejakou souvislost s hodnotou NT (pripadne anemii). Ale uz asi moc premyslim 😕😬
@sovicka015 Mockrat dekujem, urcite se za tyden ozvu s vysledky 😊
Jinak holky vsen posilam spoustu sil a at pri Vas stoji stesti !
@bkabatova urcite napis, taky tady dam vedet. Verim, ze budeme mit hezke Vanoce 🙏
Milé dievčatá, aj ja čítam tieto vaše príspevky a rada by som sa s vami podelila aj o svoj príbeh, čo sa týka vysokej hodnoty NT. Keď sme zistili, že čakáme dieťatko, veľmi sme sa s manželom tešili, bolo to moje tretie tehotenstvo. Doma sme mali 2 chlapcov, a strašne sme ešte túžili po dievčatku. Od začiatku bolo všetko v poriadku, len ja som mala vkuse nádchu, všetci okolo boli dosť chorí. V 12 tt som išla natešená k mojej Dr. do poradne a na sono, nikdy nezabudnem na ten deň - bol 1.jún. Veľmi dlho hľadela na obrazovku, a potom mi oznámila, že naše dieťatko má veľmi vysokú hodnotu NT, že môže ísť o genet. poruchu. Hneď v ten deň mi vybavila prijatie u Dr. Grochala v Martine. On ma hneď vzal. A žiaľ jej slová nevyvrátil, ale len potvrdil, hodnotu NT nameral až 5,3. Všetko podrobne preskúmal, nosovú kosť našiel, pupočník trojcievny, orgány bez anomálie, no na srdci našiel regurgitáciu trojcípej chlopne - čo nám zvýšilo riziko genet. ochorení: DS 1:8, TS 1:13, ES 1:161. Strašne som bola vystrašená. On mi odporučil urobiť testy z krvi, ktoré sa mohli robiť hneď. V ten deň som doma veľa plakala. Bolo to hrozné. Tak veľmi som sa na to naše dieťatko chcela tešiť. Povedali sme si s manželom, že musíme veriť, že to bude dobré. A určite si naše dieťatko necháme. A predsa, zázraky sa vždy dejú. Veľa sme sa za náš poklad modlili, a viem, že tak robili aj mnohí naši priatelia. Toto mi dávalo najväčšiu nádej. Istota, že Pán Boh to má všetko vo svojich rukách. Bez viery v Neho by som bola stratená. Išla som potom na krvné testy - Nifty, posielali to do Číny, o 10 dní mal byť výsledok. Testy dopadli super, všetko negatívne. To bola radosť! A dozvedeli sme sa, že čakáme vytúžené dievčatko. V 20 tt som išla opäť na sono k Dr. Grochalovi, vyzeralo to už lepšie. Chlopňa na srdci postupne dorastala, aj keď to nebolo ešte úplne ok. Mali sme len dúfať, že do pôrodu sa srdiečko zacelí. Iné merania boli v poriadku, dieťatko krásne rástlo. V 30 tt som šla zas na sono. A srdce bolo už úplne v poriadku. Žiadna regurgitácia. Bol to pre nás obrovský zázrak. Tak už sme čakali len na pôrod. 24.11.2018 prišla medzi nás naša dcérka, ktorá je vďaka Pánu Bohu úplne zdravá. Pre nás to vždy bude také zázračné dieťa! Chcem Vás preto všetky povzbudiť, že aj napriek vysokej hodnote NT, stále môžu byť vaše detičky úplne zdravé. Dr. zhodnotil, že to NT mohlo tak vyskočiť práve kvôli mojej chorobe, ktorú som začiatkom tehotenstva prekonala, že aj kvôli tej regurgitácii na srdci sa tekutina na šiji nahromadila. Žiadna gen. porucha nebola prítomná. Želám Vám, aby ste všetky sem mohli písať takéto povzbudivé slová, aby vaše bábätká boli zdravé, prajem Vám maminky veľa síl, pokoja a radosti z tehotenstva. Nech môžete držať aj Vy vo svojom náručí tie veľké Božie zázraky - naše deti. Ja stále za ňu ďakujem.
@zuzinka234 ako úžasne sa to číta. Blahoželám k zdravej dcérke. Kiež by všetky príbehy končili tak krásne. 🤗🤗🤗
@zuzinka234 I ja moc gratuluju k princezne a preju ji hlavne zdravicko do zivota. Takoveto konce mi dodavaji nadeji, navic, kdyz vidim daleko vetsi NT hodnoty. Dekuji. I ja jsem byla behem 1.trimestru dost nachlazena, tak treba to opravdu nejak souvisi. Mejte se krasne a uzivejte si malickeho stesti 🙏😇

@mazecek ahoj, jsi hodna, ze pises. Dekuji. Je toto strasny skok, clovek sice vi, ze kazde tehu je jine, ze problemy prichazi, ale nikdy si nedokaze predstavit, ze se budou tykat primo nas 😕 Ja jsem jeste s malym na rodicovske, takze jeden den dobry, dalsi den se v tom uplne topim..jako dnes. Taky jsem rozhodnuta pro plodovku, kdyz na UTZ v 17.tt bude neco spatne. Mela jsi nejake komplikace po odberu? Preji hodne sil a hlavne zdravicko pro vas oba.