icon

Ako a kedy ste oznámili rodičom a rodine tehotenstvo?

1. aug 2023
luteam
1. aug 2023

Tu ti budu asi vsetci radit oznamit co najneskor, ale ja si myslim, ze to velmi zavisi od toho ake mate vztahy, ako casto sa stretavate atd. Ja napr pracujem s mojou mamou takze par dni po pozit teste som oznamila tak uplne obycajne ze som tehotna noc speci som nechystala

jana_eyre_2
1. aug 2023

Ja som nikdy nevydržala a vždy som o tehotenstve povedala blizkym hneď ako som to zistila.. nijako špeciálne, aj svojmu mužovi som to povedala obyčajným, "som tehotná"

autor
1. aug 2023

@jana_eyre_2 ja som z toho nejaká nervózna :D

denisah6
Autor odpoveď zmazal
llucy_m
1. aug 2023

Tuším okolo 13tt, dali sme to do krabice od zákuskov, prišli sme na návštevu s tým, že priniesli sme koláče 🙂 Reakcia bola síce iná ako sme čakali, druhý x by som to oznámila až keď by som musela ale čo už 🙂

drakvak
1. aug 2023

Nijako špeciálne, mojej mamke osobne medzi 4 očami, keď som bola u nej na kávu (bez partnera a prišlo mi to úplne normálne) a svokre telefonicky, veľmi sa potešila, hneď si išla dať pohár vína 😉 Bolo to prvé vnúča z oboch strán, mali sme tesne pred svadbou, bola som asi v 6.-7.týždni. Aj potom neskôr sme im povedali, že to bude dievčatko. Nezvykneme v rodine robiť nejaké tajnosti, aj keď to bola veľká udalosť. Potom narodenie sa už oslavovalo vo veľkom, keďže dcéra sa narodila na prvý vianočný sviatok ❤️

autor
1. aug 2023

@llucy_m nepotešili sa?

llucy_m
1. aug 2023

@autor No, reakcia mojej mami bola, že to som akože predbehla mojho mladšieho brata? 🙃 Takže neviem či to bola radosť, alebo čo 😂

llucy_m
1. aug 2023

@autor Ale ešte sa mi celkom páči nápad s krabicou od pizze, vo vnútri pizza a na krabici nápis v zmysle, nech v tom priberaní nie som sama a tam snímka z ultrazvuku 😁

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
domak2
1. aug 2023

Ja som chcela byt cool tak som im poslala vianočnú pohladnicu s fotkou zo sona. Tak som prišla na to ze ich odo mňa nečítajú 🤣

autor
1. aug 2023

@deti95060810 😂 prečo

deti95060810
1. aug 2023

čo prečo ... prečo sme neoznamovali? alebo bolo teátro?

autor
1. aug 2023

@deti95060810 teátro

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
lneviemmeno
1. aug 2023

ja mam s mamou velmi blizky vztah, hlavne som otehotnela kratko po otcovej smrti. Povedala som jej to hned, aspon zacala mysliet na nieco ine a nie len smutit. 🙂 Manzelovi samozrejme ihned ako som prisla zo zachoda. Sestre tak isto hned a ostatnym az ked mi gynekolog potvrdil tehotenstvo a dal mi knizku, asi v 10tt. 🙂

autor
1. aug 2023

@deti95060810 😨 😀 noo ja už mám pred 30tkou :D každý to v podstate aj čaká, staviame dom do konca roka sa chceme presťahovať, zatiaľ sme na striedačku u nás u partnera, chceli sme svadbu neboli peniažky, bude dieťa :D nevoľnosti nemám absolútne keby to neviem podľa mršky, tak neviem nič, ešte som nebola ani na vyšetrení, chystám sa, asi to poviem len po sone, bojím sa...potom im dám obrázok a bude vymaľované :D

janinah
1. aug 2023

Nám dcéra dala papierové srdce čo sa zoškrabovala plocha.Tam napis.ze budeme starými rodičmi.

maryetta
1. aug 2023

Vzdy sme im to povedali osobne. Pri poslednom ked prisli na navstevu a ja nad wc. Tak ani vela hovorit netrebalo 😂😂😂 ziadna “romantika”.

jaskolka
1. aug 2023

Normálne po zistení sme to povedali, že čakáme dieťa. Dokonca bratovi som to len napísala do mesengeru, keďže býva dosť ďaleko. Žiadne zvláštne cavyky okolo toho, načo?

sajmonka_1216
1. aug 2023

najbližším hned ked sme to zistili .. v 6tt.. pre dedkovcov som mala už dávno kúpený žrebm ktorý si zotreli.. pre manžela tiež...

petamich
1. aug 2023

pri prvom pozitivnom teste som hned volala mame ale kedze to nedopadlo dobre, tak som si to dalsi krat rozmyslela (aj ked to kedy to clovek povie, to nijako nevie ovplyvnit), takze mame som povedala po ultrazvuku, kde lekar potvrdil akciu srdiecka a svokrovcom ku koncu 1. trimestra, ktory pripadol na vianoce, tak sme chceli byt kusok kliche 😃 ostatni v rodine sa to potom dozvedeli nejako priebezne, nikomu inemu sme to nejako zvlast neoznamovali

andrea_82
1. aug 2023

Ked sme im vraveli o svadbe, tak to dopadlo tiez inak, ako som si predstavovala. Takze som si povedala, ze uz ziadne teatro oznamenia na velkych oslavach robit nebudem. O synovi sa dozvedeli tak, ze som potrebovala odviezt do nemocnice, lebo som zacala krvacat. Tak to islo v rodine tak nejak mimo mna. Ani nevedeli, ci sa tesit, kym nebolo iste, ze sa udrzi.