Ako je to s vyšetreniami plodu?
som len na zaciatku tehu ale toto ma zaujima,taktiez co vsetko sa da zistit z tych testov.A za ktore treba doplacat?Dakuejm 🙂
@jajii - toto ti predsa vysvetli lekarka 🙂 Priplaca sa za sona navyse, vytlacanie fotiek a screening v 13.tyzdni (ten z krvi). Kazdy lekar to robi trosku inak, takze na nejake vseobecne info by som sa nespoliehala. Zakladom je sono na potvrdenie tehotnosti, ultrazvuk v 11-13.tyzdni, v 20-22.tyzdni morfologicky ultrazvuk, v 30.tyzdni sono, ci babo poriadne rastie, ctg, prietoky. V 16.tyzdni sa robia este tripple testy a v 26.tyzdni test na tehotensku cukrovku...na poradnu chodis kazde 4 tyzdne, od 32.tyzdna uz kazde dva tyzdne.
ja som si nepriplacala za nic spoliehala som sa na tie klasicke co robia a keby sa doktorke nieco nezdalo tak by mi to isto povedala....aspon si myslim🙂
ja som neplatila nic.robili mi len tie vysetrenia co su potrebne a ostatne navyse som nepotrebovala.klasika krv,sono,cukrovka a na konci prietoky a ctg.a ani za foto som neplatila
platili sme za sono u mojho dokiho (sukromnik) a este na 3d vysetreni a raz do roka platime za celorocne vysetrenie a je jedno kolko xy krat tam pridem
ja som si nepriplácala za nič, a to som mala aj nejaké soná navyše, lebo som mala nejaké problémy. Jedine som platila za foto zo sona. Z triple testu sa určuje riziko Downovho syn., Edwardsovho synd. a otvorený defekt neurálnej trubice. T si pozri ešte niekde, ak chceš byť podrobnejšie informovaná.

v prvom rade sa prosím Ťa nauč pravopis, keď chceš prispievať na verejné fóra !!!!