Ako nastaviť kalorické tabuľky pre tehotné?
Ako si nastavit kaloricke tabulky tak aby to bolo vhodne aj v tehotenstve?
@jankalukasova tento rozhovor nikam nevedie. Pokial by som jej napisala ano je to super ze ides pouzivat tabulky a prifavat si kcal tak by bolo vsetko v poriadku. Ale ak vyjadrim iny nazor tak sa tu budem 3 dni prepierat ako arogantna a zla … niektore rozhovori by sa mali viest osobne, pretoze pisane slovo v ociach moze vyzniet inak ako je myslene
@juliacenc ak by si mala osobnu skusenost alebo aspon jeden den tie kaloricke tabulky pouzila, tak potom by som sa nad tvojim nazor zamyslela. Takto nemas tusenie.
@juliacenc skôr je problém ten, že si si vzala do hlavy jednu jedinú možnosť a to, že autorka chce len a jedine navyšovať kalorický príjem a nič iné nepripúšťaš. Takúto možnosť ani ja nepovažujem za najlepšiu... Je však asi 1000 iných.
@jankalukasova usudzujem to z jej otazky a vdacnej odpovede na odpoved inej pouzivatelky kde jej nepise nic ine len kolko kcal si ma navysit
Stale pises to iste… rob si co chces ak sa ti moj nazor nepaci naco na mna minas tolko energie xtym rovnakym komentom. Dobru chut
@juliacenc vieš čo je bazalny metabolizmus? Uvedomuješ si, že tehotná žena potrebuje na fungovanie orgánov, mozgu atď. vyššie kcal ako netehotna žena? Tie kcal ktoré som napísala sú stále len odporúčanie lekárov na potreby pokrytia vyššieho BM
Autorka evidentne, na rozdiel od teba, fungovaniu prijem/výdaj rozumie.
Používala som kalorické tabuľky a nie raz ale určite by som ich nepoužívala v tehotenstve 🤔prečo chces používať tabuľky?

@juliacenc napísala jej o kalóriách a bola asi prvá, ktorá jej neodpísala odpoveď v zmysle: "jedz čo chceš, načo to riešiš" a podobne. Takže chápem, že sa poďakovala. A popravde áno, Tvoje reakcie vyznievajú takmer arogantne. A hlavne teda z nich ide pocit, že to, že by chcela sledovať svoj príjem je nutné zlo a neužije si preto tehotenstvo (čo je kravina). Ak je zvyknutá pracovať s tabuľkami, chápem, že v to chce pokračovať a nemusí to byť pre ňu vôbec zle a ani to nemusí byť riziko. Napr. moja mamina používa KT tiež ale nie preto aby strážila kalórie. Chce len obmedziť tuk, lebo zaistila, že ho má v strave strašne veľa. Ani len netušila, že jedlá, ktoré konzumuje a má ich za zdravé, vlastne až také zdravé nie sú. Preto píšem, že rovnako autorka nemusí mať potrebu do seba sypať jedlo, len aby splnila nejaký tabuľkový príjem. Nevidím na tom vôbec nič zlé. Ani z toho nemusí byť depka, ani nemusí kľačať celé tehu nad záchodom a ani nemusí mať potrebu zožrať dve chladničky. A možno naopak takú potrebu má, to však nie je zdravé pre ňu ani pre dieťa, tak fakt, že to uvidí v číslach na ňu zapôsobí tak, že to neurobí. Proste nemusí to byť hneď zlé.
Tiež nevieš, či autorka nemá výraznú nadváhu a už by priberať nemala... Alebo čokoľvek iné. Je asi milión možností.