icon

Ako sa vyrovna s interupciou?

holly30
22. apr 2013

Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?

awamys
23. apr 2013

@digysa No tak toto nechapem... Ona zalozila tuto diskusiu a oslovila nejaku skupinu zien, tak je na tych zenach, aby sa ozvali tie, ktorych sa to tyka a nie moralne kazatelky, ci?

katrin21
23. apr 2013

@kinna nesuhlasim.... nemas pravdu.... ak zena vie od zaciatku, ze to nechce, tak si to vobec nemusi vycitat, ani trhlina ziadna nezostava.... Opakujem, ze clovek si nema nic vycitat, lebo sa tym blokuje, napr. na prichod dalsieho dietatka a pod.....
Osud mame dany. treba vediet veci prijat, rozhodnutie je na každom.... vzdy su min. 2 moznosti.. ist - neist --- a ine( adopcia apod.. co si osobne ani ja neviem predstavit, zit s predstavou, ze niekde mas dieta a hlavne, ked to uz porodis, sa vzdat.. to uz nie)

mamutka
23. apr 2013

neviem, ci to tu zakladatelka este cita, ale pisala sem, ze rozhodovat sa medzi detmi a manzelom je blbost. Ze ako by bola s tromi malymi detmi sama?.... ak ma manzelstvo zachranit odstranenie deti, to manzelstvo nestoji za nic. Ak to manzel stavia do pozicie, ze ak budu dalsie deti teraz, manzelstvo nemusi vydrzat, tak potom som si takmer ista, ze tento manzel sa na svoju zenusku jedneho pekneho dna vykasle. Pojde si uzivat k mladsej, krajsej, bezstarostnej... necitala som to cele, ci aj tu svoju tazku situaciu popisuje, ale kazdy dnes bedaka.... aj ludia co maju peniaze na cigarety. Nechcem nikoho urazit, to bol len priklad. A plienky sa daju pouzivat latkove, argument o drahych plienkach nema v tejto dobe miesto. Ak je strecha nad hlavou - hura, su taki co to nemaju. Podla mna do toho ide koli chlapovi. Zo strachu, ze ju opusti. Zbytocne, co ma prist to pride, je jedno kolko malych slniecok bude doma.

a argument - nie som veriaca, neberiem to ako zabitie .... to je uz co? staci si pozriet kolko dietatko v ktorom tyzdni meria a co uz ma vyvinute - je to zabitie.
A poznam taku co cely zivot ruky natahuje za Jezisom po kostoloch, ale potrat si vybavila, takze miesat sem nabozenstvo, to je uplne mimo. Je to o ucte k zivotu a laske, nie o tom ako vacsina ludi chodi zo zvyku po kostoloch, lebo ich tak naucili

matafen
23. apr 2013

No, tak sa nam tu krasne vykrystalizovali 2 bojove tabory. Tak prilejem aj ja trosku oleja do ohna 🙂 Bola som 1x na vyvolavacke a 1x som si dala Postinor, hadzte do mna kamene 😀

billam
23. apr 2013

@stardust nemám handry, mam oblečenie, ktore su pre deti rovnako dôležité ako peniaze...a co má spoločne? Presne tvoje názory...tak odpovies mi?

mamutka
23. apr 2013

myslim, ze tu ide hlavne o to, aby sa ona zobudila a urobila co naozaj CHCE urobit s cistou hlavou. Jej je to ale luto a ide to urobit koli chlapovi. Ved nech prenho skace hoc aj z mosta do studne, ale tych deti sa nikto nespyta, ci sa chcu narodit

katy31
23. apr 2013

@holly31 Ahoj, ja som toto podstúpila a to peklo, čo som zažívala potom, neprajem ani najhoršiemu nepriateľovi. Dodnes myslím na svoje mŕtve dieťa... bolo mi hrozne, chcela som umrieť, mala som stavy úzkosti, navštevovala psychiatra, nevedela som sa s týmto rozhodnutím zmieriť.. Nie je to také ľahké ísť tam, dať si zobrať deti a potom sa vrátiť k svojmu dieťaťu domov a dívať sa do jeho šťastnej tváre.. Ja sa dodnes pýtam prečo, myslím na to, ako sa moje dieťa mohlo vyzerať, aké by bolo. Pomohlo mi len to, že som po 4 mesiacoch otehotnela znovu a dnes som síce sama s dvoma deťmi, ale vždy sa nejako dá prežiť... ty máš partnera, nikdy nie je tak zle... neviem, dobre to zváž.. ale ja by som Ťa poprosila, aby si tým deťom dala život... tým dáš život aj sama sebe, lebo to potom, nie je život, ale prežívanie.. aspoň u mňa to tak bolo....

magimary
23. apr 2013

@katy31 stále som čakala, že prídeš... 😔 😉
držkaj sa, i naďalej!
myslievam na vás.

katrin21
23. apr 2013

@katy31 isla si na UPT z vlastnej vole, alebo ta dotlacil partner, alebo ine veci a ty by si si to dieta inak nechala? tam bude asi pes zakopany, ty si isto tu interupciu sama nechcela, preto si aj tak trpela... :(

katy31
23. apr 2013

@katrin21 nie, to dieťa som si želala viac, ako čokoľvek iné, nebolo to neplánované dieťa, môj partner a ja sme sa dohodli a splodili ho, ale on si to potom rozmyslel. Môj starší syn je autista... a tak sa celá rodina a vlastne všetci postavili proti tomu, aby prišlo na tento svet, pretože nemám nikoho, len mamu, ktorá žije 3OO km ďaleko, moja sestra je zahraničí a všetci svorne to považovali za nerozumné, ja nie som na tom nejako finančne dobre, žijeme skromne a to, že môj prvý syn je iný, bol riadny argument na to, že to sama nezvládnem, nakoľko ma partner opustil.. On sa potom vrátil, oľutoval to všetko, prosil a ja som prosila a modlila sa len o jediné, aby som dostala druhú šancu na dieťatko. A tú som od Pána dostala, znovu a veľmi krátko po tom som otehotnela a od vtedy som síce sama s dvoma deťmi, je to ťažké, ale dá sa to zvládnuť.. Malého postihnutie je v tomto čase vlastne naša záchrana... a ja si užívam materstvo tak, ako si možno mnohé neviete predstaviť, pretože som dostala druhú šancu a mám doma malý Boží zázrak.... úžasné zdravé a šikovné bábätko... Som šťastná, ale moje srdce stále krváca... za dieťatkom, ktoré zomrelo... je mojou súčasťou a tak to bude až do konca môjho života, a aj potom....

1katkas
23. apr 2013

@mima4 hak som nebrala..umeliny do organizmu nepodporujem

katy31
23. apr 2013

@magimary Aj ja na Váš často myslím, čítam niektoré témičky, kam prispievaš.. A aj Tebe veľmi znovu ďakujem, že som dnes tu a tam, kde som... Pomohla si mi v čase, keď to bolo najhoršie... a silno verím, že pisateľka tejto témy sa rozhodne dať svoj život detičkám...

katrin21
23. apr 2013

@katy31 no tak toto vobec nie je dobry priklad do tejto diskusie... lebo si presne ten pripad, ako som pisala.. TY SAMA SI NEBOLA S TYM STOTOZNENA a preto to tak aj dopadlo, preto si mala vycitky... Viem o com hovorim... je mi luto, co sa ti stalo.. nemala si ich pocuvat.....
ja si myslim, ze zakladatelka tejto temy sa ani sama na tie dvojicky neciti... to je ine ako u teba.... obrovsky a neporovnatelny rozdiel.. ty si po tom dietatku tuzila, ona nie. ved sa aj chranili a bohuzial obcas aj kondom zlyha.....
neda sa toto posudzovat vobec rovnako....

magimary
23. apr 2013

@katy31 ja opäť ďakujem tebe...

magimary
23. apr 2013

@katrin21 nemyslím si, že je medzi nimi až taký rozdiel...
ak by zakladateľka témy mala podporu od partnera, nemusela by nič zakladať...
nikdy to nie je len o jednom človeku...
vždy je to páre...

billam
23. apr 2013

@katrin21 nemáš tak celkom pravdu...praveze si myslím, že holy vo svojom vnútri vôbec nie je stotoznena s interupciou. Ak by bola, nezakladala by tuto tému, nepytala sa na pocity, nespominala muža, ktory je proti dvojickam....

stardust
23. apr 2013

@billam bud zijes niekde v osade, alebo zijete privelmi dobre na to, aby si vedela, ze polozky za oblecenie pre deti je to najmenej z celkovych vydavkov. Bilancia nepusti. Ako zije zakladatelka temy nevies, neviem to ani ja, ked sa tak rozhodli, ty to nezmenis...recami. Z reci sa este nikto nenasytil.

nalla
23. apr 2013

@matafen čo má "vyvolávačka" spoločné s potratom?
prečo by sme mali hádzať do teba kamene za to, že ti meškal menzes? to máš nejaké pomýlené. Injekcia na vyvolanie menštruácie nie je potratová injekcia. Ak by si bola vtedy tehotná, aj 10 by si si ich mohla pichnúť a nepomohlo by ti to 😀

katy31
23. apr 2013

@katrin21 možno nie som dobrý príklad do tejto témičky, ale to je úplne jedno, či plánovane, či neplánovane... či zlyhal kondóm, alebo nie... tie deti sú, pisateľka tejto témy zvažuje, čo urobí, rozhoduje sa.. a myslím, že zvažuje všetky pre a proti.. a s tým rozhodnutím potom bude musieť žiť.... Myslíš, že preto, že tie deti nečakali alebo sa na to necíti zaručí, že potom jej bude fajn? Nie, môže sa jej stať to isté, čo sa stalo mne, že precitne, a spamätá sa, keď bude neskoro. Stretla som sa pri mojom trápení s mamičkami, ktoré tiež neplánovane otehotneli, mali dve deti, manžela, všetko super a napriek tomu sa rozhodli pre interupciu.. Trpeli tak isto, ako ja... dokonca začali obviňovať manžela, že za to môže on, narušilo to hrozne vzťahy, mamičku, čo si dala zobrať dvojčatká a dodnes sa tým trápi, lebo druhú šancu už nedostala... Tých príbehov je viac a myslím, že oveľa viac je tých, čo sa trápia tým, že si dali dieťa vziať ako tie, čo nad tým prehodia ruku.. veď sme ženy... a už aj matky... Dívať sa na dieťa, ktoré už máme doma.. a zabudnúť na tie, ktoré sme obrali o život... neviem, ale myslím si, že sa ppisateľka len bojí... nemám pocit, že je rozhodnutá, že ich nechce, alebo sa necíti....

matafen
23. apr 2013

@nalla No, ja som tam nesla s tym, ze mi meska menzes, nikdy som nemala pravidelny cyklus 😉

katrin21
23. apr 2013

@magimary nie, nie je to len o tom.. je to o celkovej rodinnej situacii, ani na tie dve deti nemaju.. napisala jasne tusim ja 3 strane, ze ona taky zivot pre svoju rodinu nechce .... SAma sa rozhodla, to, ze manzelovi sa ulavilo, lebo viac deti nechcel, je druhorade, ale ona sa rozhodla sama.... aspon mne to tak pripada..... VZdy to je o 2 ludoch , to suhlasim...... ale myslim, ze ona sama sa na to vonkoncom neciti a jasne to viackrat napisala :(
Podla mna chce len vediet, co ju caka, chcela nazory od bab, ktore na nej boli....
...
Vobec si nemusi prejst tym, co katy31.. jej situacia mi pride uplne odlisna.... uplne.... ona po tom dietatku tužila, aj to napisala... Poznam fakt vela bab, co boli a nic.. su OK... nie kazdy si to vycita.... a veru by ani nemal.. je to rozhodnutie a nema vyznam plakať nad rozliatym mliekom a sebalutost je to najhorsie zlo, co si clovek moze sposobit a s tym aj mnozstvo chorob ...

billam
23. apr 2013

@stardust žijem v Bratislave a viem koľko stojí oblečenie 🙂...napriek tomu, že si mi neodpovedala, poznám tvoju odpoved...zhrniem to: Nepozeram na deti cez peniaze!!!

nalla
23. apr 2013

dámy, nechcem vám tu do tejto veselej debaty zasahovať.... ale či sa to niektorej z vás páči, alebo nepáči...či už je niektorá veriaca, alebo neveriaca..... potrat je zabitie.
Nikto netvrdí, že je to zrovna vražda, ale zabitie to rozhodne je.
Ak niekto nerozumie rozdielu medzi //vraždou// a //zabitím//, nech si vygoogli.

....ale teda nenechajte sa rušiť, a pekne pokračujte...

nalla
23. apr 2013

@matafen mne je jedno prečo si tam išla 🙂 vyvolávacia injekcia ti potrat nespôsobí, tehotenstvo dokonca podporí. Takže naozaj neviem čo //básnik// chcel týmto povedať 😀

katrin21
23. apr 2013

@katy31 ja viem o com pises, len hovorim, ze nikde nie je napisane, ze ona je ten pripad, co si bude vycitat.......
Ani ja si napriklad nic nevycitam a nikdy som si ani nevycitala.. Ani na sekundu som nezavahala a vela inych bab tiež.... Nie kazdy sa citi na to, aby mal skoro po 1 dietati hned aj druhe, nie to este 2 !!! a bez rodiny.... uf...... chapes? UZ je to vela rokov dozadu a nic.. ziadna zmena....uz to musim takto natvrdo napisať, aj ked som nechcela s kožou na trh.....
Jasne, ze druhykrat by som to asi neurobila, ale to hovorim teraz, ked som niekde uplne inde, iny vek, ine zazemie, iny vztah ... 😝
Kazdy sa musi rozhodnut sam, opakujem ..... a to budem hovorit stale....

katrin21
23. apr 2013

@nalla to som chcela aj ja napisat.. ze keby bola tehu, tak vyvolavacka uz nepomože , skor naopak, plod narastie 😉

magimary
23. apr 2013

@katrin21 vidíš, ono je to asi aj o tom, kde sa pohybujeme, lebo ja zase poznám viacero žien, čo boli a asi 95% si to veľmi, veľmi, veľmi vyčíta a nedokážu nad tým mávnuť rukou asi nikdy-rovnako ako katy (hoci ich motivácie boli skôr podobné tým od holly)...

stardust
23. apr 2013

@billam tak si potom dobre zijes 😉 Ja sa na planovanie rodicovstva pozeram realnym pohladom.

katrin21
23. apr 2013

@magimary ja mam fakt opacnu skusenost, ja nepoznam ani jednu, co by trpela vycitkami.. Vlastne ano, jednu ano, ale ta otehotnela hned od pol roka znova 🙂 Ona otehotnela po rozvode s ex manzelom... a potom sa znova dali dokopy.. to bolo zlozite.. dnes su opat manzelia.... a maju dcerku. Ale uz si teraz nic nevycita myslim....

nalla
23. apr 2013

@katrin21 nechcem byť zlá, ale predpokladám, že tie ženy, o ktorých píšeš, by sa ti asi len tak nezverovali so svojimi psychickými problémami na počkanie.
Nechápem, ako môže niekto takto skalopevne písať o psychike niekoho iného. To sú tak intímne veci, že isto ti to tie ženské nebudú vešať na nos niekde na kávičke.