Ako sa vyrovna s interupciou?
Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?
@vejula hovorim o kvalite zivota ako o jedle na tanieri, kureni, elektrike, posteli s perinou. ziadne dovolenky a znackove oblecenie. ak zostane sama zena ako zakladatelka temy sama s troma detmi pod 18 mesiacov, tak velmi pochybujem o tom, ze si bude mat co dat do ust a kde prespat. a nemyslim si, ze je fer odsudzovat hocikoho za to, ze nechce zit opusteny a v chudobe? preto mi nie je jasne, co tu kazdy splieta o vrazde a zlocine a hriechu, ked by same odsudili zenu na zivot v chudobe, samote a zivoreni.
@krasneleto ked dieta enchcem, tak presne, ani ho nemam, staci tomu predchadzat vhodnou antikoncepciou.....(potrat neberiem ako antikoncepciu).....zena mozno len v tom 5tt zisti, ci je tehotna, vacsina zien, kym sa rozhodne prejde tyzden, dva.....uz je v 7-9tt a to teda nielenze bije srdiecko, ale dokonca plod ma uz aj ruky a nohy......ty nemas dieta? (si si ho nevidela na uzv ako vyzera?)
@krasneleto no ved tože podla seba sudim teba, možýno by dieťa, ktorému by si nedovolia sa narodiť bolo vdačne aj za život, ktorý by podla tvojho metra nebol dostatočne kvalitný. A dovolim si tvrdiť že aj podla teba biedne podmienky i vyše sedem deti šťastnych urobilo.... Poznam takých... Ja sa dovzdelavať nepotrebujem, Vyvratila som ti tvoju teoriu, že tyžden po vynechaní ms je 3tt, tým, že zakladne sa počitaju tyždne tehotenstva od poslednej menštruacie, samozrejme, tento termin nemusí byť presný, ale chcela som tym vlastne napísať, že týždne tehotenstva sa počitaju ešte dva tyždne pred splodením, čiže ak bolo dieťa splodene pred 2 týždnami, tak sa žena nachadza v 4 týždni tehotenstva
@krasneleto Následky ponesú predovšetkým tie deti.
@vejula ano dakujem. po 12 hodinach v robote mi pocitanie zlyhalo. ospravedlnujem sa... tehotna som bola, takze viem ako sa to pocita.. ale nie je podstatne...
ja nesudim a nehodnotim. tvoj a inej zivot, rovnako ako kvalita a to co svojim detom ponuknes , je tvoja vec... ja by som na UPT nesla len preto ze dieta by sa mi " nehodilo" do schemy o stastnom a kvalitnom zivote, to si nemyl... ja by som urobila vsetko pre to, aby ziadne dieta ktore by som musela "zavrazdit" neprislo... cize ma nestotoznuj s tym, ze ja som zakladatelke chlacholila ego ako super robi... ja sa len dokazem povzniest na svoje vlastne myslienky a dopriat jej pravo rozhodnut sa...
@sorciera24 ale ano... ale stale hovorim ta, ktora chce ist na UPT moze vidiet cokolvek, aj tak pojde...
@warholette tak sa pytam, čo teda treba robiť, ak rodičia pridu o pracu, na krku hypoteka a doma 3 deti.... čo potom? Treba deti pozabijať, lebo však atí rodičia nechcu žiť v chudobe a samotne.... Ako, čo, vtedy sa už táto situacia da riešiť aj inak, a pred narodením dieťaťa nie? Vtedy je to nenarodene dieťa odsudene na smrť? Len preto, že ho rodičia ešte nedržali v naruči a nepočuli plakať? Ako chceš tvrdiť že ide o zhluk buniek, ked tomu zhluku už bije srdce, ma vlastný krvný obheh, ktorý je samostatný, môže mať inu krvnu skupinu ako matka, tym padom nieje sučasťou jej tela. či už si počulao tom, že by nejaky človek mal ruku inej krvnej skupiny ako nohu?
S interuciou sa nevyrovnas. Bude ta to prenasledovat cely zivot. Uz si na nej bola? Je mi to luto, ze si sa do takej situacie dostala. Aj ja som sa nedavno bala, ze som tehotna. Nastastie som nebola a ten stres z rozhodnutia alebo z tehotenstva uz nechcem zazit, preto od tohto mesacia presadam na antikoncepciu. Prajem ti, aby si sa spravne rozhodla! Ja by som vsak svoje dieta nezabila. Hoc som aj nad tym uvazovala. Rozmyslaj na adopciou, a raz sa tie deticky mozno ku tebe vratia. Co by povedalo tvoje dietatko na to, keby si mu zabila surodencov? Asi by ti za to nepodakovalo...
iba cez IP...
@krasneleto Keby niekto chcel zabiť teba, aj jemu by si dopriala právo rozhodnúť sa?
@lieska neporovnavaj slovensko s cinou. tam je roky rokuce politika jedneho dietata. to ze sa to tam deje, chod tam a urob poriadok, ale nedavaj to za vinu mne!!! ja tento svet nespasim...
uz naozaj niektore neviete, co povedat. 😲 mimochodom mam za to, ze ani neuvazujes, ze: "pichnut neajku injekciu" v 7. mesiaci povazujes za UPT.
tu sa to ad. 1 nevykonava, ad. 2 nikomu by asi ani nevzislo na um, ziatat o UPT v 7 mesiaci teho, a ad. 3 nebolo by to UPT ale veru neviem, ako by to bolo kvalifikovane podla trestneho zakona. nebola by to ani vrazda novonarodeneho dietat, ktora ma mimochodom trestnu nizzsiu sadzbu pre matku vrazedkynu ako vrazda.
mimochodom, neviem preco mi nefunguje tlacitko paci sa mi... co je s tym? 🤐
@maca_p myslim, že lieska ti chcela len napisať, že legislatíva je v každej krajine iná, ale vražda je vždy vražda. Lebo to čo tu nieje zakonne inde je. Teda tu by to už bolo považované za vraždu a v číne nie, podla toho v akej krajine by som sa nachadzala. Vražda to bude vždy! Len niekde je to spoločnosťou tolerované a oddobrene legislativou a inde nie
@ewellina je rozdiel medzi odstranenim plodu, ktory neprezije mimo tela matky a uz narodenym clovekom, ktory dokaze samostatne dychat a rozmyslat.
@warholette Prečo?
@warholette prečo je to taký rozdiel. JE to uplne pozvolný priebeh.. Po narodení by dieťa samo tak isto neprežilo.. ano matku už môže v najhoršom prípade niekto zastupiť, ale stále je zavislé od iných ludí. Samo by zahynulo
preco je v tom rozdiel? po narodeni dieta prezije starostlivostou inych ludi, nemusi sa o neho starat prave biologicka matka. embryo bez tela matky nema sancu rast, nevyhnutne potrebuje jej telo, aby sa vyvinulo. preto ma matka sa pravo rozhodnut, ci to telo poskytne alebo nie.
@ewellina no ako vidis. mna nikto zabit nechcel! a keby chcel, ty ja ani nikto by sme sa o tom nedozvedeli :D ale ano... som na svete prave preto, ze ma moji rodicia chceli... obaja! alebo som tu prave preto, ze moja mama mi dala sancu...ona sa rozhodla, nechat si ma... mat ma... vychovat...
baby naozaj si myslite ze s UPT sa neda vyrovnat? ja si myslim ze da a tieto vase katastroficke scenare o tom ake maju zeny potom psychicke problemy su mimo sudka... urcite by sa z pomedzi zien nasli take, ktore nelutuju a nikdy nelutovali.... ja osobne poznam dve... ani s odstupom casu nelutuju...
@krasneleto presne tak, ja takych poznam dost, co ani na sekundu nelutovali a uz davno to maju prec z hlavy, nie kazdy sa na embryo pozera ako na "anjelika", najma ten, kto ho nechce...
to sa neda samozrejme na tomto fore vysvetlovat, ked su tu prevazne zeny, ktore po detoch tuzia...
ja teraz teda potrat nejako neobhajujem, ale naozaj netreba to az tak dramatizovat, to by bol svet plny polosialenych zien, ak by vsetky prezivali take traumy... V 70-90tych rokoch sa chodilo na potraty ako na klavir (ktovie kolko nasich matiek to podstupilo a navzdy tu info v sebe zamklo..) a teda urcite sa neda povedat, ze by z toho boli vsetky nejako tazko traumatizovane...
je to proste individualne..
@usacek79 presne tak. ja takisto za potrat nie som, ale ani speci proti. nikdy neviem co ma v zivote stretne a co sa mi stane tak nehovorim dopredu.... nie kazda zena to preziva ako neviem co... ja ked som bola v nemocnici, mlade baby tam dosli s taskami a z potratu sa este do skoly na tretiu hodinu vracali.. a rozhodne sa netvarili ze ich to nejako sere... ja sama som potratila, ale svojim detom nerobim hroby a nepisem do pasu ze mam dvoch anjelikov a kolko maju mesiacov atd... spomeniem si ... je to presne rok... ale spomeniem si preto ze som tie deti velmi chcela... keby som ich nechcela, ani by som nevedela kedy som si ich dala zobrat... proste nie kazdy to preziva... tebe srdecne gratulujem..... dockali ste sa :D
@krasneleto juj dakujem, este sme sa vsak ani zdaleka nedockali... 😅
@warholette No tak teoreticky by sa matka mohla rozhodnúť, či svoje telo poskytne alebo nie, ak by to dokázala urobiť tak, aby fyzicky nezlikvidovala inú osobu. To je však nemožné. Potrat je priamy zásah proti človeku, nie je to len rozhodnutie.
@ewellina a? legislativne je to mozne... o com dokolecka polemizujeme?
@krasneleto existuje vyšší zákon ako naša legislatíva, ktorá je dnes taká a zajtra iná.
@krasneleto
@usacek79 davam vam lajk, lebo mi nefunguje tlacitko 😉
a presne pomaly z kazdej diagnozy sa vyvinie syndrom. keby kazda zena po sterilke mala dostat syndrom prestrihnutych vajcovodov , kolko zien by na zemi muselo pobehovat s xanaxom v ruke? kolko zien po UPT by muselo barbituraty zapijat vodkou? kolko zien, co dali dieta na adopciu by si pichalo rovno opium do zil, len aby sa otupili?
nehovorim, ze UPT je spravne, ale nie je spravne odsudzovat ludi, ktorych nepozname ako, s kym a v akych podmienkach ziju. pre niekoho je to vykupenie.
@ewellina otazka znela o com dokolecka polemyzujeme? chces, mas moznost , ides... nechces, nejdes. rodis :_D
@ewellina aky? kazdy koname podla svojho svedomia, preco chces nasilu nacriet do svedomia toho druheho?

pekny vecer... hadajte sa tu bezo mna. ja som za "zi a nechaj zit" . " zi a nechaj druhych robit ich rozhodnutia" lebo len oni samy si ponesu nasledky...