Ako sa vyrovna s interupciou?
Ahojte baby. kedze je to chulostiva situacia, tak som si vytvorila novy nic. Som vydata a s muzikom mame 8 mesacnu dcerku. Teraz som zistila ze som tehotna. S mm sme uvazovali no ani keby sme si poriadne utiahli opasky asi by sme to nezvladli. Teraz som bola u lekara a su to dvojicky. Rozhodli sme sa pre intterupciu, kedze si ich financne nemozeme dovolit a nema mi kto ani pomoct, to by som mala tri malinke deti. Moji rodicia byvaju strasne daleko stale pracuju.Podotykam ze sme sa s muzom chcranili a fakt neviem ako sa to stalo. Neprisla som si pre odudenie, samej mi je to strasne luto a nemyslela som si ze niekedy budem musiet urobit toto rozhodnutie. Zazili ste si to niektora? Ako ste sa s tym vyrovnali?
Povyšiť svoje potreby, pohodlie...dovolenky, vysokú školu, kružky...a ostatný mamon nad životom dvoch bezbrannych deti, je veľká sebeckost...taká som nasrata, že az!!!
@tortelinka na druhej strane nema adoptovane dieta pravo vediet kto su jeho bio?
diskusia bola ako sa s tym vyrovnat a nie ist ci neist. prosila som o nesudenie. dufala som ze najdem niekoho kto urobil podobne rozhodnutie. nechcela som si z nikoho robit srandu, ani nikomu ublizit. napriek tomu dakujem za vsetky nazory.
@holly31 ja ta sudit holly nejdem, je to vase rozhodnutie, ale myslim si, ze by ste to zvladli, vela veci uz pre male mas a toto vase a manzelove vycerpanie je iba na zaciatku, ved to maju vsetky matky, ja som niekedy uz nemala zo zaciatku silu ani vstat a prebalit a dat mlieko, vstavali sme kazde 3 hodky, ale postupom casu spala malinka dlhsie a dlhsie a teraz ma 2 a pol roka a prespi celu noc, ano prve dva roky su zaber, ale potom to uz ide lahsie...nemajte strach...kazdopadne nech sa uz rozhodnete akokolvek, verte, ze by ste to zvladli..,tak vela zdaru a hlavne hore hlavu... 😉
@holly30 a nezvladli by ste to akoze financne ? ani za pomoci rodiny..vsak po 1 babatku uz vybavu mas a keby rodina pomohla a dokupila co bude treba ??? vsak dnes sa da nakupit vybava na koniku za velmi lacny peniaz ...co sa tyka zvladnutia 3 deticiek urcite to nie je sranda a budes poriadne unavena ale poznam vela zien kt. maju 3-4-5 deti a zvladaju to lebo musia....takze toho , ze to nebudes zvladat by som sa nebala a mas manzela , takze budete na to dvaja.. vzdy je lahsie sa starat o 2-3 zdrave deticky ako o chore .. najtazsie to bude prvy 1.5 roka ale potom ked sa krpci trosku spolu prehraju a aj papat sa naucia uz to budes mat lahsie... osobne by som nezvladla sa vyrovnat s tym, ze som sa rozhodla dat si zobrat deticky... ja som nase druhe stratila v 3 mesiaci a velmi dlho som sa davala dohromady 😢
Je to pekne ze ju prehovarate, ze ju sudite ste mudre,
ale budete stat pri nej aj ked sa tie dvojicky narodia a bude potrebovat pomoc pretoze ste ju prehovorili ???
Budete jej prispeivat, posielat veci atd???????????
@monika15 nie nie sme mudre, toto nieje o rozume. My sme matky. JE to podobný pocit, ako ked vidiš v telke zaznam ako matka týra svoje dieťa, alebo ked vidiš v telke, ako dieťa vrieska, ked ho odoberju matke kvôli nejakému vymyslu, proste je to ten pocit spolupatričnosti s ludskými bytosťami o to viac s bezmocným človiečikom. To nieje mudrosť, len ludskosť, chvalabou väčšina z nas ju ešte v sebe ma a nedokaže mavnuť rukou nad tym, že sa tu chysta niečo tak strašné
Neda mi nereagovat na tuto temu....chapem ze teraz citis ze sa to neda zvladnut aj ja som si pri syncekovy povedala ze neviem ci by sme zvladli druhe a teraz ked sme zistili ze by sa to dalo zvladnut tak sa nam nedari...takto pred rokom som potratila a odvtedy mam problem otehotniet aj ked by som velmi chcela...ja si myslim ze ked clovek chce tak sa vsetko da zvladnut ved ak ich budes kojit a davat bavlnene plienky tak ta to bude stat minimum a nemyslim si ze by vam rodicia nepomohli aj finance a oblecenie takisto budete mat po prvom babatku.
A este jedna vec je to samozrejme tvoje rozhodnutie ale poviem ti pribeh mojej maminy ktora medzi mnou a sestrou isla dvakrat na interupciu lebo sme byvali u babky v jednej izbe a nemali peniaze a este aj dedo pil a robil im zo zivota peklo a tak sa s otcom rozhodli ze bude lepsie ak pojde a ked som sa s nou o tom rozpravala tak mi povedala ze to bolo najhorsie rozhodnutie v jej zivote a nieje den kedy by nato nemyslela aj ked je to uz vyse 30 rokov, vzdy chcela mat syna a doteraz vravi ze si zabila synceka 😢 Je to smutne ale je to tak....dobre si to prosim ta rozmysli lebo ak to rozhodnutie uz spravis a pojdes na potrat tak sa to uz nebude dat nikdy vratit spat.
@lilitela jasne ze ma...ale to neznamena otvorenu adopciu
Ja som bola na preruseni v 16 rokoch.snazim sa na to zabudnut,tvarim sa ze sa to vobec nestalo.hlavne si nehovorit dnes by malo tolko a tolko rokov,a tak dalej.som stym vysporiada,
Nedavno som videla taky obrazok s popisom, ze tehotna zena dosla s babatkom ku gynekologovi a chcela ist na potrat..doktor jej navrhol nech sa vzda prveho dietata..no zena povedala, ze by dieta nezabila..a doktor povedal, ze teraz sama povedala, ze interupciu nechce tak preco na zaciatku povedala ze chce ...ten obrazok s textom sa mi navzdy vryl do pamati
@monika15 To je pravda.Ale ze,, dal si pozor,,...tak to nie je ochrana,lebo kazda tak otehotnela.Skor ci neskor.Ja som mala dve deti po sebe,rok po roku...teraz uz nicomu neverim,len sa dopujem hormonmi...Bohuzial.A to som krestanka a tabletky mi moc dobre nerobia a sterilizovat sa je podla mna prlilisny zasah.Ale ide o to,ze s potratom sa podla mna ziadna zena nevyrovna a ani nemoze vyrovnat..Ako???? J som uvazovala nad tym pri druhej dcerke,prva mala len 3 mesiace a ja zase tehotna,psychicky na dne,vela som sa naplakala...Uvazovala som nad potratom asi len jednu noc a stale mi je to luto,lebo z druhej dcerky je nadherne slniecko a nikdy by som ju nevymenila za nic na svete...a to mam vycitky svedomia,len za to,ze som o tom len uvazovala. ☹
Ale zase dvojicky,to je sila.No neviem,ale ved kazdemu Pan Boh nalozi tolko,kolko zvladne...tak by to Holly mala zvladnut...Ale ved sme zeny,my predsa zvladneme vsetko!Je to tazke rozhodnutie,zivot je kruty,ale naozaj by som nezaspala s vedomim,ze som dala zabit dve deti...Ale neodcudzujem pani,ze nad tym rozhoduje..Nechcela som ani prisievat do diskusie,ale ked som si nakoniec precitala,ze sa rohodla ist na tu interupciu a ze ukoncuje diskusiu,ma zamrazilo...
@tortelinka aha takze niekde ostavaju zaznamy.
@holly31 ak si zvladla tieto utoky zvladnes aj interupciu
,,zo sebeckych dovodov nemozem. nedokazem nosit pod srdcom deticky, citit ich kopanceky, porodit ich a dat prec. zabilo by ma to" toto pises holly ale to ta uz nebude trapit ze ich zabijes taketo malinke
@danussskah pozri... kazda mame pravo, ked chce nech ide... proste je to na nej jej rozhodnutie !!!!
nevieme v akej sitaucii je.....
ja som matka, verim v boha ale kekd potrebuje pomoc tak ju podporim.....
ked ich necha a bude problem kto jej pomoze :( deti pojdu do decaku, to bude dobre???
vies ked to nema jednoduche, uz ci sa chranila alebo nie... to je ona uz je to jedno.....
precitala som si pozorne prispevok, ktory pisala zakladatelka prvy- ako vyjasnenie temy a posledny na tej istej prvej strane tejto diskusie.... a uz dalej ani necitam, lebo mi je na grc... v tom poslednom jej prispevku na prvej strane uz od srdca pomenovala realitu... v uvode len sama seba a nas sla presvedcit o inom vysvetleni... smutne smutne.. by ma zaujimalo ako casto drahy muzicek v noci chudak dieta kojil atd... ach lutujme ho... a ona slepa ide jeho cestou.. uz dnes si trieska hlavu o stenu.. ak nie dnes, tak o par dni bude urcite. cele zle 😲
@olejka presne ten pribeh som myslela ked som si vyjadrila svoj nazor ...nechapem preco jedna matka chce zabijat deti...som proti interupcii a nehanbim sa za to..som na to hrda, ze nepodporujem VRAZDY..ano vrazdy..aj ked nedavno mi za to bolo vynadane
Istá zúfalá žena prišla ku gynekológovi a povedala: Doktor, musíte mi pomôcť, mám problém: môj syn nemá ešte ani rok a už som znovu tehotná. Nechcem ďalšie dieťa v takom krátkom čase, možno neskôr... teraz očakávam vašu pomoc, chcem prerušiť tehotenstvo. Doktor po dlhšom tichu odpovie: Myslím, že som našiel spôsob, ako vyriešiť problém menej nebezpečným spôsobom... Žena, mysliac si,... že doktor prijal jej žiadosť, sa usmeje. Doktor pokračuje: Takže milá pani, aby sme vyriešili problém a nezostali ste s dvomi malými deťmi v takom krátkom časovom rozhraní, zabijeme toto, ktoré držíte práve na rukách. Tak si budete môcť deväť mesiacov oddýchnuť, kým sa narodí ďalšie. Ak máme zabíjať, neexistuje rozdiel medzi týmto dieťaťom a tým druhým a dokonca obetovať toto dieťa na vašich rukách prinesie menej rizík pre vás. Žena odpovie ešte zúfalejšie: Nieeee, zabiť dieťa je zločin! A doktor odpovie: Presne to isté si myslím aj ja, ale vy ste boli taká rozhodnutá, že vám mám pomôcť... Doktor pochopil, že jeho lekcia vyvolala svoj efekt. Usmial sa a povedal: „Uvidíme sa o týždeň na prvé vyšetrenie a vypočujeme si srdiečko súrodenca...“
Je vela žien, ktore majú 3,4,5 deti..malé deti v rozpätí 2-4 rokov a zvládli to....ona nema podporu najbližšieho okolia a je psychicky slabá postaviť sa za zivot svojich nenarodenych deti...nie je to az take zivotuohrozujuce, veď prvé dieťa bude mat cca 17 mesiacov, ked / ak by sa dvojičky narodili...najhorší bude prvý rok dvojičiek /staršie dieťa uz predsa prespi noc/ a navyse bude dostavať na 3 deti prídavok - viem, že mizerný, ale bude to aspon na plienky...prvé sa bude musieť skôr odplienkovat...vecicky pre male naozaj nebude problem....a takéto male deticky vela nepotrebujú - potreby nárastu, az ked pôjdu všetky deti do školy

@zeleny_cajik pozri trapit sa bude tak ci tak....
takze nechajte ju nech sa sama rozhodne.