icon

Ako spoľahlivo rozpoznať prvé pohyby bábätka?

zuz11
3. júl 2006

ahojte, uz tyzden mam dilemu kedy asi budem citit prvy pohyb drobca a velmi ma zaujima ako ho spoznam a cca v ktorej oblasti ho cakat a v akej polohe 😀 viem ze asi vela otazok v jednej vete ale snad sa podelite 😉 su to prijemne problemy 😀

susik77
15. máj 2007

ubehne to, ani sa nenazdas 🙂 Ale je to supeer pocit 🙂

megie
25. máj 2007

lubkaaa, tak ako? už citíš? som zvedavá..lebo som v 15tt a čakám nejaké bublinkovanie tak za dva týždne.. 🙂

susik77
25. máj 2007

ahojte, noo, uz to az take super nie je... 😎 mala staaale kope, musim stale chodit, aby som ju kolisala 😀 to je asi v ramcio rozcvicky, aby som vedela, ako ju utisit po narodeni 😀

vera113
8. sep 2007

Ahojte som v 17tt apremýšľam či som neprešvihly pohyby svojho bába. Ešte som ich nijako nebadala. No stále rozmýšľam, ako prídem na to, že bábo konečne kopká?? ☹ 😅

lyzenka
9. sep 2007

Ahoj vera,

ja som cítila v 16tt prvé pohyby.....cítila som ich v podbrusku ako male bublinkovanie.....bolo to určite ono, pretože predtým som nikdy nič také necítila. Bolo to veľmi príjemné... 😀 Ale prvé pohyby cítia aj neskôr ....to sa nemusíš báť.... :O)

mirka21
9. sep 2007

ahoj vera ja som prvé pohyby začala cítiť až okolo 20tt 😖 a to som sa bála že to asi nebude normálne alebo že som málo všímavá ale za to teras všetko drobec dobieha cez deň v noci stále ju cítim 😉 takže neboj ked to príde tak to ucítiš ja som ucítila ako také šteklenie pierkom a neskor bublinky a teras je sú to riadne kopance 😀 😀 😀

ena
9. sep 2007

pri prvom tehu v 20 tt., pri druhom v 19 tt. 🙂

kisska
10. sep 2007

Ahojte, myslite, ze je mozne citit bublinku okolo 12tt? nie zvnutra, ale ked si manzel prilozil ruku na podbrušok, tak citil pohyb bublinky a potom som si to vyhmatala aj ja. Samozrejme, ze to bolo uuuuplne ine, ako ked sa hybu creva... jednoducho bublinka, ktora sa mece 😀 , potom bol asi 2 tyzdne klud a znovu som ju nasla az v 14tt, neda sa najst vzdy ked chcem, najcastejsie, ked ma nieco "vzrusi" (napr. ked sa mi dvihne zaludok, ked mi nieco zasmrdi...) ... a okrem ineho mam teraz pocit, že črevá sa mi vôbec nehýbu 😒

geegee
10. sep 2007

ja osm citila okolo 19tt cestou vo vlaku z prace 🙂

ena
10. sep 2007

kisska: pri prvom babatku si myslim ze tazko.. ver tomu, ze to boli skor creva ako babo 🙂

vera113
10. sep 2007

Ďakujem za odpovede. 😉 Ste ma ukľudnili. 😵

petasllov
10. sep 2007

ja som prvé pohyby cítila koncom 18. týždňa a vôbec to neboli motýliky či bubliny, ale také dosť silné zášklby a kopančeky.Je to super pocit. 😵

megie
11. sep 2007

ja som úúúplne prvé pohyby cítila v 16tt - ale to bolo ozaj len také bubli-bubli dole v brušku a po 5 min to prestalo a objavilo sa to až za tri dni znova. Ale také normálne jemné ťuky-ťuk som cítila začiatkom 18tt. Bolo to krásne, manžel kvôli tom prehral v bowlingu, taký bol z toho hotový 😵 😀 😅

majcik
11. sep 2007

To musi byt take krasne, tesiiim sa na to 🙂

sue
11. sep 2007

...my sme mali prvé pohyby v 17tt myslím... také jemnulinké, motýliky nie... iné to bolo trošku, to malého ešte tatinko necítil, až tak po dvoch týždňoch a teraz sa už Macino tak mece furt, že mám niekedy pocit, že mi bruško roztrhne tak ako keď sa liahne vtáčatko 😀

deina
28. sep 2007

Mne zatial len sem tam v brusku zblnkne a neviem, ci je to uz ono. Vsade na stranke citam, ze ak je zena stihla alebo chuda, citi pohyby uz skor, aj ked je prvorodicka. Chuda som, 17tt, a takmer nic, len to obcasne zblnknutie - je to ono? Vcera krasne zblnkalo, dnes len vecer asi dvakrat zblnklo, to bolo vsetko. Uz by som bola rada, kebyze su to tie poriadne pohyby. 😅

lyrra
28. sep 2007

Deina ja som v 20 tt a tiez mam len zblnkanie, bublanie, motyliky a zaludok ako na vode a stale cakam na nejaky poriadny kopanec 🙂 To zblnkanie mi zacalo niekedy v 16 tt, dufam, ze je to ok.

deina
28. sep 2007

Malo by byt, vraj su to tie prve pohyby, ale neviem sa dockat kopanca. Kto by bol povedal, ze raz tak velmi bude tuzit po kopancoch? 😀

radka4
9. okt 2007

Joj babenky ukludnili ste ma. Ja koncim 18 tt a take bublinkovanie som citila len pred dvomi dnami a od vtedy nic. Tak hadam bude vsetko OK.

sonicka25
9. okt 2007

Ahoj,tak ja citim slabucke zblkanie uz asi treti den,vzdy medzi osmou az desiatou vecer,ked sa ulozim do postielky 😀 😝

radka4
10. okt 2007

No a ja uz tiez citim od vcera steklenie v brusku, tak hadam to je ono. 🙂

lula5
10. okt 2007

Pre tie nervoznejsie som tu ja: 23tt.

bejca
10. okt 2007

ahojte 🙂 ja som prve take steklenie zacala citit v 17 tt a potom take trosku ako frcky zvnutra bruska 😀 a este stale to neni take ze by mi brucho nadhadzovalo a to som v 22tt -ale obcas frckuje kvalitne 😀 ten moj drobcek 🙂 a tesim sa kazdej frcke 😀
este nam bude smutno za tymi iba frckami a stekleniami 😀

maryam
10. okt 2007

ahojte, tak po 20tt alebo aj neskor, tak naozaj asi az 23-24tt, to uz bolo z istotou 🙂

dorotelka
10. okt 2007

Pohyby som začala cítiť v prvom tehotenstve v 19. tt. Bolo to také príjemné bublinkovanie keď som ležala 😉

stastna
31. okt 2007

Ja som pocítila včera - aspon myslím že to bol drobček...bublinkovanie, žblnkotanie...vlastne ani neviem ako by som to poriadne opísala...to sa slovami asi ani nedáááá 🙂
Ale bolo to krásne - hlavne ked som si to uvedomila 🙂

certica
31. okt 2007

ja citim maleho od zac.17tt, ale uz je to take vlnenie, klopkanie, nie len bublinky.
pri prvom babu to bolo az v 20tt a to uz ma pekne kopol krpec 😀

stastna
31. okt 2007

🙂 dal o sebe vedieť vo veľkom štýle

certica
31. okt 2007

inak, sup do apriloviek 😉 😀

vladkaz1
31. okt 2007

ahojte ja som citila az v 20 tyz.alebo som si to ani neuvedomovala 🙂 ,ale za to teraz no katastrofa som dokopkana až až 😀 😀