icon

Ako správne sledovať pohyby plodu v tehotenstve?

20. sep 2025

Ahojte, chcela by som sa poradiť som aktuálne v 26 týždni a teda neviem ako často by mali byť pohyby cítiť.
Pohyby cítim asi od 23 týždňa, som prvý krát tehotná a placenta vzadu.
Zvyčajne cítim posledné dni malú tak že ráno aj takých par jemných kopacenkov. Potom kým pracujem tak ju počas dňa cítim niekoľko krát buď len nejaký 1-2 pohyby a po jedle aj dlhšie. A potom väčšinou od tej 17:00 aj do 22:00 nič a tesne pred spaním sa kúsok hýbe. Je to takto ok? Čítala som niečo o 10x pohyboch za 2 hodiny a teda kúsok má to vystrašilo. Spýtam sa na to aj lekára samozrejme ale poradňu mám až o 10 dni. Ďakujem.

ariannazara
20. sep 2025

Mna pri prvom malo kopal, az ku koncu..som to cítila viac ale v 23tt tak ako ty. A v noci vobec.

naty_123
20. sep 2025

Môj malý sa tiež hýbe iba ráno a večer 🙂

3petka
20. sep 2025

@anonym_autor ja som mala aj take dni že som syna vôbec necítila. Ale bola som cely deň v pohybe. Tak som ho len tak ako keby postukala prstami, pohol sa a dobre. A v noci sa hýbal pravidelne.

gab1sol
20. sep 2025

@anonym_autor pre pána Jána, to čo sú za štatistiky? Jedna vec, záleží ako je dieťa v brušku uložené. Ja mám za sebou 2 tehotenstvá a obe deti som cítila inak, lebo som mala inak uloženú placentu. Druhá vec, zober si len spánok dvoch ľudí - kým jeden počas spánku migruje, hýbe sa, druhý môže celú noc spať bez pohybu. Také sú aj deti - jedno sa hýbe viac, druhé menej. A tretia vec, postúpujúcim tehotenstvom tých pohybov bude menej a menej, lebo bábätko bude mať menej a menej miesta. Budeš si ich možno menej uvedomovať, ale o to viac môžu byť intenzívnejšie. Kým sa bábo hýbe a tehotenstvo prebieha v poriadku, nemusíš sa obávať. 😉

kacena4
20. sep 2025

prosim ta jecitaj internet, uzivaj si tehu a nezaznamenavaj si casy pohybov 🫣🫣🫣