icon

Ako utajiť tehotenstvo na zemiakovej brigáde?

47katka47
5. sep 2024

Dobry den,

Idem si po rady, v 9.tt ideme na zemiakovu brigadu ako kazdy rok. Mame uz 2 rocneho syna, ja sa nemozem s nicim natahovat , no nik este nevie , ze som tehu kezde som rizikova.

Preto si idem po napady a rady ako sa tam len motat ale nezbierat zemiaky a nenatahovat sa s kyblami.

Viem, najlepsie je ostat doma ale ideme cela rodina aj manzel musi ist pomoct svojmu otcovi zdvihat tazke vrecia, ja tu zas sama s malym nemozem ostat pre istotu tyzden…( este ku tomi tam bude mat syn oslavu narodenin, torta, zakusky su objednane)

Napadlo mi, ze by som povedala ze ma seklo v chrbte a som po - masazi ale este to nieje ok ale pride mi to slabe, kedze dalsi 3 ludia okolo 60 tky maju problemi s chrbticami a idu makat ako kazdy rok…

Dakujem za kazdy napad 🙂

Strana
z5
mircalla
7. sep 2024

@47katka47 Takze ani doma nerobis nic, lezis ci sedis a o dieta sa stara manzel a vsetko robi manzel, tym padom nepracuje?

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2024

Tak uz sa nasiel niekto, kto pojde tie krumple vybrat? 😝

lienka.7
7. sep 2024

@47katka47 zjavne nechapes, co ti tu píšeme, ze je RIZIKOVE tehotenstvo. V skutočnosti, nie co si ty a tvoje kamosky vymyslite.. presne ako ta tvoja kamoška 👌 ta bola riziková asi tak ako moja mačka 👌😁

dskjhfdlkdjhl
7. sep 2024

@47katka47 Ja som bola na rizikovom-v nemocnici na infuziach. Takze je rizikove, ktore stanovi lekar a potom su tie dalsie "rizikove"😉

0silvia0
7. sep 2024

@47katka47 fuha, dovolenku rezervujes na krumple, mas moj obdiv. Nikdy by som si dovolenku neminula na takuto robotu. Ja uz si potrebujem cez dovolenku oddychnut a nieco pekne zazit.

zltalienka
7. sep 2024

@47katka47 taký detail: kto bude dozerať na 2 ročného syna počas zemiakovej brigády? Veď ten nemôže ostať sám niekde....a na pole tiež nie, veď tam tak dlho nevydrží a bude potrebovať človeka, čo ho bude dozerať.

47katka47
autor
12. sep 2024

@0silvia0 a vidis, budu ma osocovat ze som leniva… dobre sa pise , ze sme anonymne

47katka47
autor
12. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl ja viem co to je tiez som lezala s infuzkami…. Ale aby som tym infizkam predisla, nemam sa teraz namahat ako bezproblemove tehu, kt mozu aj do fitka chodit… och strata casu s vami…

Ci chcete polutovat, ze ste lezali?…

dskjhfdlkdjhl
12. sep 2024

@47katka47 Klud, ja naozaj nepotrebujem polutovat😉 Ten prispevok bol o inom.

47katka47
autor
12. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl
Tak rizikove tehu je z roznych dovodov udavane, v roznych fazach/ stadiach

Do skupiny rizikovych napr patria aj tie, co maju 1.tehu vo vysokom veku ( ale inak je vsetko ok)- tie su mozno tie “rizikove”

@lienka.7

47katka47
autor
12. sep 2024

@lienka.7 ach tieto odpovede
Len pre info, ta kamoska je zdravotna sestra, presla par potratmi a asi vie, co si moze s nasadenymi liekmi dovolit a co nie…

aurora33
12. sep 2024

@47katka47 ja nerozumiem čo vlastne očakávaš od tejto diskusie. Výhovoriek si už dostala xy tak si nejaku výber, keď sa bojíš povedať priamo, že jednoducho tento rok nepôjdeš zbierať zemiaky a hotovo, vybavené.

lienka.7
12. sep 2024

@47katka47 ach jaj, tieto "domnele" rizikové tehotenstva, ze? To, ze si to vsugeruješ ty (resp.dohodnes s lekarom) , ešte neznamená, že to rizikové tehotenstvo aj je. A ked ho teda mam, tak minimálne sedím doma na riti a nevymyslam

Strana
z5