Ako veľmi nepribrať počas tehu?
Mate nejake triky ako vela nepribrat pocas tehotenstva? Som typ zeny, ktora "pribera aj z vody" a tak by ma zaujimalo ako sa to da aj bez pohybu. Prve tehu bolo rizikove a take bude urcite aj druhe. Sladke som nejedavala a napriek tomu som pribrala 30kg!!! Bola to hrozna zataz na telo, tak pri druhom tomu chcem zabranit.
Da sa to vobec? Jasne, ze bez liekov a chemie...
ja som sa stravovala počas tehotenstiev úplne normálne a jedla som tak ako som jedávala predtým...nemala som žiadne výnimočné chute, ani potrebu prejedať sa...a priberala som tak 1kg za mesiac..a všetky 3 tehotenstvá skončili prírastkom na váhe +10 kg a deti vážili 3 kg /+-50g/.... 😉
@mamcucha
@mamcucha Ahoj hej normalnu vahu mali 3,3kg a skoro 4kg.To druhe tehotenstvo som bola skoro vkuse v pohybe,problemy vo vztahu,stahovanie a dcera bola v takom veku ze stale chodit a tak dako.No lekarka mi hroozila ze ak nepriberiem pojdemm do nemocnice ale potom to uz slo troska nahor.
@mamcucha ochorenie stitnej zlazy je metabolicke ochorenie. T4 a T3 ovplyvnuju vsetko mozne! Mila pani doktorka vie asi o stitnej "velmi vela". Stale ma "prakvapuje" ako lekari neinformuju pacientov, alebo dezinformuju...
Štítna žľaza je veľmi dôležitý, pre organizmus nevyhnutný orgán. Prostredníctvom svojich hormónov ovplyvňuje mnoho orgánov a systémov organizmu. Má účinok metabolický, stimuluje rast a vývoj, pôsobí na nervový systém, svalstvo, ovplyvňuje činnosť srdca a iné.
V skupine Stitna som dala dlhy prispevok co je dobre na stitnu a co nie. Ak uz stitnu nemas, predpokladam,ze si na tabl., takze aj tak potrebujes aby sa ti thyrox dobre vstrebaval.
PS: Nie som dr. ale odoberam pecialny casopis pre pacientov so SZ.
@levma
@ervenka tiez som sa jej snazila oponovat, ale skoncila tym, ze vydaj energie musi byt vyssi ako prijem a to aj u zdravych ludi. Na to som jej nemala co povedat, lebo je to pravda. Tak ale ako sa mam zdravo stravovat, ked ma nezasyti ine ako pecivo? Tazko vysvetlovat dr, ked nie je v mojej kozi. :(
@mamcucha och ano- prijem< vydaj. Ale vies v com je problem? Ze aj ked je vydaj energie vyssii ako prijem- bez stitnej zlazy telo poriadne nevie, co ma robit ani s tym malom prijatej energie... ako som uz pisala SZ je aj o metabolizme. Trochu viac pochopenia od tvojej dr. by bolo fajn. Ved nech sa dr. posnazi a hlada s tebou riesenie. Napr. moja dr. mi povedala,ze pokial mam dobre nastavene tabl. tak by som nemala vela priberat pocas tehu. Prve bolo +29kg. Teraz uvidim...Ja sice stitnu mam, ale spinka, momentalne som na 137euthyrox/den, som zvedava, ake budem mat hodnoty pri dalsom odbere.
Este ma napadlo, ze sice pribrat tak vela pocas tehu nie je bohvie co, ale ja som mala vzdy vsetko v poriadku- zelezo, cukor, tlak... A kamoska +10kg mala preeklampsiu ako svet. Ditko muselo ist rychlo na svet a ona sama sa z toho spamatavala este celkom dlho. A druha pribrala +8kg- ona je profi dietna poradkyna a mala velmi tazky porod- ditko vytahovali pumpou, malo z toho otras mozgu... Priberaniu sa v tehu nevyhneme, ale hlavne, nech su deticky zdrave...
@mamcucha ta doktorka je ocividne velmi mudra...ale asi nie z vlastnej skusenosti 🙂 ja som taka ista...napr. zeleninovy salat mam rada...ale dokazem do zozrat aj kilo kym aspon trochu citim, ze som nieco zjedla 🙂 hihihi no neviem...mozno by si sa mohla skusit poradit aj s inym lekarom alebo odbornikom...
@ervenka ja beriem euthyrox 100 a cez vikendy 125. Inak tiez som pribrala 30kg, ale priberat som zacala az cca od 6. mesiaca. Paradoxne bola dcera v brusku malinka, tak ma zacali babicky a mamicky napchavat hroznovym cukrom, ze to pomaha. Tym som si moc nepomohla. 😀 No a isla som cisarskym, vies si predstavit ako tazko som sa zotavovala, cela starostlivost okolo malej s takou nadvahou, na ktoru som nebola zvyknuta, sa mi ani nedalo vstat z postele. Teraz by som bola na 2 deti sama a neviem si predsavit ako to budem zvladat s 30kg tuku na zadku. :(
@levma lekari to beru ako beznu robotu a za tie peniaze sa im ani necudujem, ze sa im nechce pristupovat ludsky k pacientom. :(
S tym salatom to presne poznam. A po pol hodine uz ani neviem, ze som nieco jedla. 😀
Endokrinologov je u nas v NR malo. Viem o troch a vraj su to pekne ... O mesiac idem na kontrolu, tak na nu skusim zatlacit a hadam na nieco prideme. 🙂
@mamcucha ja som sice rodila prirodzene, ale od 5 rano- prve kontrakcie az po 23,36 ked sa dorbec nakoniec narodil. a prvy den som bola K.O. 5 dni po porode -10kg. No uvidis, ako budes teraz priberat. thyrox pohama az tak nepribrat, ale napr. ti moze byt celkom zle. Moja dr. mi povedala, ze mozem mat velmi divne chute a velmi zle mi tiez moze byt- obcas vedlajsi ucinok thyroxu. Som v 16tt a stale mi je bleeeeh. Surove maso ani vidiet.
@mamcucha s L-thyroxom mam len zle skusenosti (podobne ako cca 400 nl pacientov). Vzdy som mala vedlajsie ucinky, nezda sa mi,ze by bol super. Viem, ze je to individualne, ale napr. Euthyrox je originalny liek a L-thyrox je generikum. Tu v Nl sa spravil vyskum a vysledok- ked je na generiku napisane, ze obsahuje napr. 100mikrogram ucinnej latky este neznamena, ze ma aj terapeuticke ucinky ako pri 100 ma mat. Rozdiel medzi E a L je v pomocnych latkach... Ale ak chces vyskusat, vyskusaj, budes vidiet, ako zareaguje tvoje telo... 😉
Ahojte, prvé +15, druhé +12, tretie +6. Vždy som pred pôrodom dosiahla 80kg, len z inej vychodzej váhy🙂. Recept - nevyhovarat sa na tehotenske chute a nejest v noci, ani pri nespavosti. A samozrejme zdravá strava. Menej kil = ľahšie tehotenstvo, rekonvslescencia aj ľahšie chudnutie po pôrode. Ja mám skôr problém zhadzovať potom:'-( Starostlivosť o deti, stres, nespavosť, neni čas na seba... na to nemáte recept?🙂
Pevnú vôľu prajem!🙂
Joj pri prvom 15 kil som mala 75kil vahu veru dlho som to zhadzovala ale z hodila pri druhom to uz bolo asi 5 kil po porode hned dole a pri tretom tiez asi 5 kil ale chalani uz boli aj mensi aj vahovo aj dlzkou.takze teraz dva roky po porode vaha taka ako ked som mala 20rokov takze som spokojna.a vobec som sa pocas tehu nejak ani neprejedavala ale ani neodopierala chute.
Baby, bola som u gyndr a mala som sa tam odvazit oblecena bez botasiek. Vazila som skoro 70kg! Hanbila som sa tam ako pes!!!!! ☹
Poradite s nejakym vyvazenym jedalnickom alebo comu sa vyhybat? Sladke nejem alebo len velmi vynimocne..
@mamcucha pocas tehu ti asi budu zvysovat davku thyroxu- teda aspon by mali+ kazdy mesiac kontrola krvi- ci je hlavne tsh menej ako 2.0. Vyssia davka hormonov= pomalsie priberanie- vo vacsine pripadov. Stitnej nepomaha soja, arasidy, horcica, grapeftuit. Vyvaruj sa im. Kapusta, karfiol, brokolica, kel- nikdy na surovo, vzdy aspon kratko povarit. Jahody su dobre, rybky, s KELP opatrne. v Skupine stitna zlaza je dlhy prispevok o jedeni- pozri tam...
@mamcucha ja som pocas prveho pribrala cez 25 kil -z 53 na 79...,po porode mi ostalo asi okolo 65 kil. ..To som jedla podla mna nirmalne ako predtym,brala vitaminy...pri druhom som zacala so 60 kg a pribrala tak do 10 kil. Ale to som behala okolo maleho,prerabali sme byt,stresy a tehot.vitaminy ziadne a aj stravu som mala nepravidelnu. Teraz cakam tretie babo,koncim 2 mesiac a mam 56 kg.som zvedava ako to bude tentoraz...slane a hlavne chipsy mi moc chutia 😉
@mamcucha ja sa zasadne vazim doma rano pred tym nez idem do poradne,ked sa vyzliekam z pyzama -uplne naha,skoro rano,odvazim sa, obleciem sa,idem ku doktorke a tam ma uz nevazi, len jej poviem kolko som pribrala.Je to tak najistejsie a tym padom ti nehrozia ziadne dalsie kg navyse 🙂 momentalne som v 27tt a mam plus 9kg 🙂
@ervenka Tak si to musim poriadne precitat. Par riadkov som rozluskla, len nie som pri tom taka sustredena. Ale dakujem. 🙂
@anula106 Pri tretom uz vies co ta caka, tak by si mala pribrat len zaklad. 🙂
@siska765 dnes som to tak spravila a fakt vazim ako prasnica. Co uz, len musim dufat, ze nebudem priberat... 🙂
@ervenka ahoj. Tak som tu zase. Vtedy som si precitala ten clanok, ale nasla som tam len potraviny, ktore brania vstrebavaniu jodu, no o thyroxe som nenasla nic. :( Zle hladam?
Ale musim sa pochvalit, ze od kedy som zalozila temu, zhodila som 1,5kg bez pohybu a hladovania. 🙂
Nenapchavat sa 🙂

@alexandra2222 som z NR, ale radsej by som to riesila doma. Myslis, ze by som to zvladala aj sama?
@dada000 keby mas v 9. mesiaci 80kg a nevies sa hybat, asi by ta to obmedzovalo, preto to chcem riesit. 😉
@levma lekarka sa vyjadrila, ze priberanie a stitna zlaza je len vymysel. Takze asi tak. :(
@le4 to mi je luto cim si si presla. :(
@tomasko27 to sa ti ako podarilo? Babatka mali normalnu vahu?