Ako veľmi nepribrať počas tehu?
Mate nejake triky ako vela nepribrat pocas tehotenstva? Som typ zeny, ktora "pribera aj z vody" a tak by ma zaujimalo ako sa to da aj bez pohybu. Prve tehu bolo rizikove a take bude urcite aj druhe. Sladke som nejedavala a napriek tomu som pribrala 30kg!!! Bola to hrozna zataz na telo, tak pri druhom tomu chcem zabranit.
Da sa to vobec? Jasne, ze bez liekov a chemie...
@mariahodzova Dakujem. 🙂 A to ovocie si jedla lebo si mala chut, ci aby ta zasytilo? Lebo mne ovocie nic nehovori a dam si len obcas, ĺebo "musim". 🙂
Teoria, ktoru razis, ze ked si nedas, lebo mas chut, tak bude babo hladovat je upl y nezmyse. Odporucam odborny clanok, hlavne cca predposledny odstavec. Tam je uvedene, zejest za dvoch je scestne a v tehotenstve je zvysena potreba prijmu kalorii len o 300 kcal/den, co je ask jeden krajec celozrnneho chleba so syrom za cely den viac. Al nechces velmi pribrat, ina rada ako nejest vela neexistuje. Predstavu hladu zazen zeleninovym salatom, alebo ovocim. http://primar.sme.sk/c/4116789/vyziva-tehotnej-...
@cannella problem je v tom, ze mna to nezasyti. Napisem ti priklad: cinska kapusta s listkami spenatu, paradajkami a krutonmi s trochou cesnakoveho dresingu. Jedla som, jedla a stale som bola hladna, ale tak je to zdrave, jedla som do prasknutia, brucho obrovske, nafuknute a stale som hladna.. Pockala som polhodinku-hodinku, kym mi vytravilo a musela som sa "normalne" najest. Ovocie detto, zasyti ma jedine banan, ale to nie je velka vyhra..
Ja sa neprejedam, jem klasicke potraviny a hlavne muku. :( Neviem ako inak sa stravovat..
A dakujem, idem si precitat.
@mamcucha v tom clanku sa pisalo aj o potravinach, kt. zabranuju vstrebavaniu hormonov, pod hormonami rozujem thyrox. a nie su dobre na T4. napr. ta cinska KAPUSTA- nieeeeeeeeeeee pre teba.. Mimochodom ta muka- zalezi aka muka...
Som v 20tt a ani neriesim, kolko som pribrala, v pondelok som mala velko sono a dopadlo dobre. Moja sestra mi je vystrahou- aby nepribrala pocas tehu, tak mala dietu. Napr. na obed len varenu brokolicu so syrom. No a 20tt dopadlo tak,ze ju dr. poslal na genetiku s podozrenim na rastep chrbtice. To sa nastastie nepotvrdilo, ale dcera je anemicka. Dr. jej aj vynadal (ako len SVK lekar dokaze), ze co vymysla s dietami, dieta potrebuje vitaminy na vyvoj a sestra samotna je anemicka... Takze tak...
@mamcucha ja som nie ze chcela,ja som musela ;)mega chute som mala.ja som normalne jedlo ani mat nemusela,len ovocie;)
@ervenka pozrela som si ten clanok este raz.
Kapusta
Kapustu, ružičkový kel a brokolica, rovnako ako aj reďkovka, lucerna a kaleráb obsahujú látky, ktoré ovlyvnuju produkciu hormónov štítnej žľazy. Tieto látky zapricinuju v prvom rade, že sa jód pomalsie vstrebava do tela. To platí najmä v prípade, ak je spomenuta zelenina konzumovana v surovom stave. Preto nejedzte brokolicu v surovom stave- napríklad v zeleninových koktailoch. Pri (krátkom) vareni sa udrzi dostatocne mnozstvo vitaminov a mineralov v zelenine
Je to o jode, nie o thyroxe, ci zle som pochopila?
Muku mam hlavne psenicnu vo forme cestovim alebo peciva(hlavne grahamove rohliky). Na mnou pecene dobroty vyuzivam spaldovu muku.. Niekedy sa dokopem k ovsenej kasi. Neviem ktora z tych muk je najlepsia a preco vlastne..
Dietu NIKDY!!! Vsetky diety su zalozene na tom, ze telo hladuje a chyba mu nejaka latka, preto rozpusta tuk a tym sa chudne..
Inak rastep byva z nedostatku kyseliny listovej.. Ale aj tak, tvoja sestra nemala robit to, co robila.
@mariahodzova tak to uz chapem. Ja som prve tehu vo vsetkom MUSELA mat cesnak. :D
Chutilo ti vsetko ovocie? Ci len nejake?
...ovlyvnuju produkciu hormónov štítnej žľazy- ktore hormony produkuje stitna zlaza? Ano a potom v druhej vete o jode...
Moja sestra o.i. si najnovsie privodila celiakiu- vdaka dieeeetam. V podstate som ju nikdy nevidela najest sa normalne..
@mamcucha vsetko.ale hlavne pomarance,aj kilo za den, mandarinky a biele hrozno,tak.tak.isto jak.pomarance;) niekolkokrat sa mi stalo ze vecer som zjedla aj kilo a rano som utekala do obchodu a prechadzala som sa po hypermarkete kym.nevylozili hrozno:D
@mariahodzova tak hrozno aj mne chuti, ale az take chute, aby som utekala do obchodu... to asi nie. 😀
Tie chute si mala cele tehu?
Veru az do konca...nevravim ze som jedla len ovocie...pojedla som aj vela bounty,mila keksov,hrozienok v cokolade,polomacanych keksooov.....atd...atd.;) podla mojho skromneho nazoru ty pekne papaj to,na co mas chut,ked si to tvoje telo ziada tak to ma asi nejaky dovod...davaj len pozor aby si sa nepretierala somarin a bude to ok
@mamcucha no moj svagor je normalny, ale co sa tyka jedla, vahy tak v otm je uplny de...l. Sestra je za 20rokov manzelstva tiez zmagorena... Najstarsej dcere pravidelne svagor hovoril, aby tolko nejedla, bude tucna. Sestre par krat povedal,ze ak schudne este 5 kg, tak jej zaplati dovolenku do Turecka. 🙄 S mamou sme sa potom rozpravali, z coho ma ona este schudnut- z kosti? No a ked prideme 2x za rok na SVK, tak sestra napecie, spravi aj moju milovanu grilaz. Mas pocut tie poznamky, ked si dam 2 kusok. MM poznamenal, ze na co ponukaju, ked potom komentuju... Svagor sa staral aj do toho, preco moj manzel vyzera ako vyzera, (ze mal ako futbalista tazke zranenie na kolene, z ktoreho sa liecit pol roka- to nevadi) to som mu uz povedala,ze pokial sa mu nepaci, nech sa nediva a s mojim manzelom on spavat nemusi, nech sa ukludni. Kedze mam stitnu, tak chape, ze je to choroba, ale aj tak sa aj sestra snazi mi "dopriat" homeopatika a liecbu na dialku, posielanie energii a podobne hovadiny, na ktore ja neverim...
Chces zdravu magneziovu bombu? Tak namiesto tabletiek si daj banan, cernice, brusnice+ kvalitna belgicka cokolada. Prieskumy dokazali, ze zeny, kt. jedli cokolo pocas tehu, maju inteligentne deti- takze si v zaujme ditka daaaaaaj. 😀
@ervenka tak to je uz choroba hentak to riesit. Moj chlap ma nadvahu a keby ju nemal, ani sa nezoznamime. Neznasam tie trstinky, co sa akoze podobaju na chlapov!! 😒
Cokolada a banan maju vela cukru, nastastie sa mi take zatial neziada. 🙂 Tie cokolady s vysokym podielom kakaa su zase zbytocne drahe.. Ked mam chut na nejaku maskrtu, dam si original kakao do mliecka a chlipkam. Nemam rada mlieko, tak aspon takto ho do seba dostanem. 🙂
A s tou inteligenciou deti a cokoladou to mas aj odskusane? 😀
@mamcucha ahoj, nezvyknem čítať fora ale toto ma zaujalo, ja som mama troch synov, pri prvom som narastla o 28 kil, pri druhom tiež, vždy som schudla, potom som začala chodiť do prace a do školypopri zamestnaní, ,,,,,prešlo desať rokov a ja som vážila skoro ako pred pôrodom,,,,, a tak som začala opäť chudnúť, darilo sa, ,,,,,,,,,,,,,,, no a potom som opäť otehotnela ,,,neplánovane, pribrala som 16 kil, a mám nadváhu, mám skoro 38 rokov a viem, že život nekončí,,, schudnúť sa dá,,,,,,ked sa chce, zdravie je však prvoradé,,,, preto sa nad tým netráp a uži si to,,, bud šťastná,,,,
Dievcata je pravda ze zeny s podvahou musia pribrat viac? Musia akozemali by alebo automaticky priberu viac? Mam 48 kg +- a vyska 170 ale nechcem pribrat na 100kg 😒
@ervenka Ahoj. Tak to ti moc drzim palce.. 🙂 Ja som 21+3 a pribrala som par kg. 2-4, kolise mi to. Za posledny tyzden ma chytaju strasne chute na sadke a nedari sa mi tomu vyhybat, tak hadam sa udrzim.. Inak som si odvykla na najazdy v noci a som na seba za to hrda. 🙂
Aj sa nejak specialne stravujes?
@permanentka Ahoj. Nemusis pribrat na 100kg, ale spravit si nejake tukove zasoby. Nasla som jednu tabulku:
http://www.medon.sk/index.php/castokladene-gyne...
Neverim sice moc tabulkam, no urcite by si sa nemala obmedzovat v jedle, ale ani porcie prehanat(bez ohladu na to kolko vazis).
@mamcucha presne som to vtedy prelozila z Nl clanku takto:
Arašidov a horčica maju negatívny vplyv na ukladanie jódu. Jedzte ich teda s mierou
Izoflavóny v sóji.
V sóji su látky podobné hormónom, ktoré mozu blokovat produkciu hormónov štítnej žľazy. Vela vyskumov o tom nie je, ale odporúča sa opatrnosť.
Takze ara+hor. na jod a soja na hormony.

Baby ja som nikdy nebola kost a koza a prve tehu +9kg,druhe tehu(dvojicky donosene do 39tyzdna)+13kg..a co ja viem,prvy trimester som mala pri posteli nachystany na noc rozok,lebo som sa budila na vlcie hlady a potom jak keby utalo v noci som hladna nebola...a cez den som jedla aj sladke ale zas mega vela ovocia,bez toho som.nemohla zit.. tak sa drz a hlavu hore,hlavne nech je male zdrave a ono pekne pribera;)