Ako vyzerá prvý ultrazvuk v 5. týždni?
ahojte,som prvy raz tehotna🍀tak preto sa pytam...posledju ms som mala 25.4.2019 ,v stredu budem podla ms 4tt a potom o tyzden som objednana k dr vychadza to 5tt+1den... ak ste tu take,co boli v tomto tyzdni na sono dakte vediet,ci tam bolo uz nieco vidno..dakujem
Ja som bola na krv v 4 tt ,potom na usg v 6+4 a už bilo srdiečko a teraz v 11 odbery a až v 13 týždni poradňa+ usg.
@macko1007 testy mas pozitivne, no nestresuj, nestresuj, nestresuj, zena, na co pohotovost? ja som pri prvom mala den po meskani test cisty. resp nepatrala som tam po ziadnych duchoch, a mala som citlivejsi, nie 25 ale 10 alebo 15ku. ciarka sa mi ukazala az tyzden po vynechani. (ale medzi tym som netestovala)
v 5tt bude vidiet tak gestacny vak, srdiecko este urcite nie, takze nech potom nechytis druhu vlnu stresu. hlavne klud, kyselinu listovu a velmi neries, jo? to pichanie kade tade moze byt priprava maternice, alebo aj uhniezdovanie, maternica ta bude boliet, ked sa bude roztahovat, tak to tiez nerob paniku.
@ukulela no veru je mi jasne ze ma vsetko bude boliet zajtra mam byt vo 4tt podla ms...raz ma pichaku vajecnika raz maternica..je jasne ze sa roztahuje aj stale chodim cikat..len sa bojim mimomaternicovemu tehu preto som si robila test vcera a bol len o malo silnejsi ako ten v piatok..kyselinu si davam aj magnezko..
Ahojte ženy ..mám otázku ohľadne ATB na začiatku tehu ..podľa ms som 4tt+4dni ,test mi vyšiel ,síce slabšia čiarka ,ale viditeľná ..lenže som ochorela a mudr mi predpísala na 10dni Penbene atb ,máte s tým niekto skúsenosť ? Nebude to moc škodlivé ? Zvažujem že by som ich nedobrala celých 10dni ..
Na gyndu sa chystám budúci týždeň to už by mohli byť niečo viditeľne 🙂 nie ?
@veroniqal prečítaj si návod, či tie antibiotiká môžu brať aj tehotné. Ja som brala antibiotiká (20 dňové) a už som bola v polovici liečby keď som ich okamžite vysadila, lebo som zistila, že som tehotná a môže to uškodiť drobčekovi. Radšej počkaj pokiaľ pôjdeš k lekárke a poraď sa s ňou. Penbene sú dosť silné atb, ja som ich brala na streptokoka
@veroniqal no atb treba brat urceny pocet dni, potom nema vyznam ich brat, ak liecbu nedokoncis. povedala si dik, ze si tehotna? inac, opravte ma - do 6 tyzdna este nie je prepojeny krvny obeh matky a dietata, sa mi mari, ze som citala ....
inac ja som atb brala aj pri kojeni, dok vzdy nasiel vhodne. akurat na peniciliny som alergicka, tak tu skupinu vzdy vypusta. ak mas pochybnosti. porad sa na gynekologii este.
@veroniqal ja som mojmu dok mohla inac aj zavolat, nevies sa tak poradit, aby si bola kludnejsia? aha, teraz vidim, ze ti obvodacka povedala, ze ano, tak sa netrap - ono na liekoch casto pisu, ze neodporucaju, ale to preto, lebo nie su studie. ale da sa predpokladat, podla velkosti castic a zlozenia, ci sa dostanu u dietatu ... ked dok povedala, ze je to OK, tak nestresuj zbytocne.
K tomu prepojeniu, nasla som v inej diskusii: . Dieta sa napaja na krvny obeh - ked placenta prebera svoju funkciu - od 8 tyzdna tehotnosti ciastocne, od 12.tyzdna uplne.
@veroniqal ja som mojmu dok mohla inac aj zavolat, nevies sa tak poradit, aby si bola kludnejsia? aha, teraz vidim, ze ti obvodacka povedala, ze ano, tak sa netrap - ono na liekoch casto pisu, ze neodporucaju, ale to preto, lebo nie su studie. ale da sa predpokladat, podla velkosti castic a zlozenia, ci sa dostanu u dietatu ... ked dok povedala, ze je to OK, tak nestresuj zbytocne.
K tomu prepojeniu, nasla som v inej diskusii: . Dieta sa napaja na krvny obeh - ked placenta prebera svoju funkciu - od 8 tyzdna tehotnosti ciastocne, od 12.tyzdna uplne.
@macko1007 ahoj ja len ze ako si nakoniec dopadla ? Idem na ultrazvuk co mi vychadza 5tt+3 . Tak som nasla tvoju diskusiu ktora mi padla do rany. Bolo uz nieco vidiet? :*
@mucinka5512 ahoj ano bolo 🙂 vacok aj s bodkou vnutri 🙂 momentalne som 24tt
@macko1007 mas aj fotku? 🙂 v kolkatom si vtedy presne bola? . Dakujem ti za tvoju reakciu :*
@mucinka5512 idem ti poslat do spravy 🙂

ja som 4tt 1d a k DR idem presne o 2 týždne :*