icon

Ako vyzerá prvý ultrazvuk v 5. týždni?

macko1007
20. máj 2019

ahojte,som prvy raz tehotna🍀tak preto sa pytam...posledju ms som mala 25.4.2019 ,v stredu budem podla ms 4tt a potom o tyzden som objednana k dr vychadza to 5tt+1den... ak ste tu take,co boli v tomto tyzdni na sono dakte vediet,ci tam bolo uz nieco vidno..dakujem

Strana
z2
16simona16
21. máj 2019

ja som 4tt 1d a k DR idem presne o 2 týždne :*

zuzu8511
21. máj 2019

Ja som bola na krv v 4 tt ,potom na usg v 6+4 a už bilo srdiečko a teraz v 11 odbery a až v 13 týždni poradňa+ usg.

macko1007
autor
21. máj 2019

@limia7 mne v piatok minuly tyzden vysiel pozotivny aj ten digitalny 🙂 ukazoval 1-2 ...ale len ma zaujimalo ci ciarka uz bude silna po 2dnoch a nebola este :( ...ale mam kupene uz dalsie tie top test co si pisala tal zajtra si skusim spravit..podla ms som zajtra v 4tt

limia7
21. máj 2019

@macko1007 Vyskúšaj a daj vedieť 🙂

ukulela
21. máj 2019

@macko1007 testy mas pozitivne, no nestresuj, nestresuj, nestresuj, zena, na co pohotovost? ja som pri prvom mala den po meskani test cisty. resp nepatrala som tam po ziadnych duchoch, a mala som citlivejsi, nie 25 ale 10 alebo 15ku. ciarka sa mi ukazala az tyzden po vynechani. (ale medzi tym som netestovala)
v 5tt bude vidiet tak gestacny vak, srdiecko este urcite nie, takze nech potom nechytis druhu vlnu stresu. hlavne klud, kyselinu listovu a velmi neries, jo? to pichanie kade tade moze byt priprava maternice, alebo aj uhniezdovanie, maternica ta bude boliet, ked sa bude roztahovat, tak to tiez nerob paniku.

macko1007
autor
21. máj 2019

@ukulela no veru je mi jasne ze ma vsetko bude boliet zajtra mam byt vo 4tt podla ms...raz ma pichaku vajecnika raz maternica..je jasne ze sa roztahuje aj stale chodim cikat..len sa bojim mimomaternicovemu tehu preto som si robila test vcera a bol len o malo silnejsi ako ten v piatok..kyselinu si davam aj magnezko..

ukulela
21. máj 2019

@macko1007 magnezko je este zbytocne skoro, podla mna, tej ciarky sa neboj, ako som pisala, ja v tvojom stadiu este bez ciarky, zalezi od citlivosti testu a hladiny HCG. o malinko silnejsia je. takze pohoda, klidek, tabacek.

macko1007
autor
21. máj 2019

@ukulela dakujem ze ma ukludnujes☺️ ten digit bol 25 a tento bol 10

macko1007
autor
22. máj 2019

@ukulela silnie❤️ dnes ms meska 3den

diaalex
22. máj 2019

@macko1007 gratulujem 😉

macko1007
autor
22. máj 2019

@diaalex dnes by som mala byt presne vo 4tt

veroniqal
23. máj 2019

Ahojte ženy ..mám otázku ohľadne ATB na začiatku tehu ..podľa ms som 4tt+4dni ,test mi vyšiel ,síce slabšia čiarka ,ale viditeľná ..lenže som ochorela a mudr mi predpísala na 10dni Penbene atb ,máte s tým niekto skúsenosť ? Nebude to moc škodlivé ? Zvažujem že by som ich nedobrala celých 10dni ..
Na gyndu sa chystám budúci týždeň to už by mohli byť niečo viditeľne 🙂 nie ?

limia7
23. máj 2019

@veroniqal prečítaj si návod, či tie antibiotiká môžu brať aj tehotné. Ja som brala antibiotiká (20 dňové) a už som bola v polovici liečby keď som ich okamžite vysadila, lebo som zistila, že som tehotná a môže to uškodiť drobčekovi. Radšej počkaj pokiaľ pôjdeš k lekárke a poraď sa s ňou. Penbene sú dosť silné atb, ja som ich brala na streptokoka

veroniqal
23. máj 2019

@limia7 čítala som a práveže tam nie je nič písané ,ani že tehotné môžu ,ani že nie ..
Jedine toľko ,že sú to jedny z najbezpečnejších atb ..
Mudr mi tvrdila že to môžu aj tehotné ale neviem no ..🙈

diaalex
23. máj 2019

@veroniqal zober ich 5dni a vysaď 🙂

veroniqal
23. máj 2019

@limia7 v lekárni som sa tiež opýtala a slečna to nepovedala presvedčivo ,že sa môžu ..lebo vraj štúdie sa moc nepotvrdili nato ..a dala mne otázku či by som sa dala testovať 🤦🏻‍♀️

veroniqal
23. máj 2019

@diaalex tak urobím 😉👍🏼Len nech mi je trosku lepšie dovtedy 🙏🏻

ukulela
23. máj 2019

@veroniqal no atb treba brat urceny pocet dni, potom nema vyznam ich brat, ak liecbu nedokoncis. povedala si dik, ze si tehotna? inac, opravte ma - do 6 tyzdna este nie je prepojeny krvny obeh matky a dietata, sa mi mari, ze som citala ....
inac ja som atb brala aj pri kojeni, dok vzdy nasiel vhodne. akurat na peniciliny som alergicka, tak tu skupinu vzdy vypusta. ak mas pochybnosti. porad sa na gynekologii este.

veroniqal
23. máj 2019

@ukulela povedala som jasne ...len mám z toho zlý pocit že hneď na začiatku atb 😣toto neviem ,čo píšeš ,že by to nebolo ešte prepojené ..? O to lepšie by bolo 🙏🏻Štvrtok idem az na gyndu ,skôr sa nedostanem ..tak snáď to bude ok

ukulela
23. máj 2019

@veroniqal ja som mojmu dok mohla inac aj zavolat, nevies sa tak poradit, aby si bola kludnejsia? aha, teraz vidim, ze ti obvodacka povedala, ze ano, tak sa netrap - ono na liekoch casto pisu, ze neodporucaju, ale to preto, lebo nie su studie. ale da sa predpokladat, podla velkosti castic a zlozenia, ci sa dostanu u dietatu ... ked dok povedala, ze je to OK, tak nestresuj zbytocne.
K tomu prepojeniu, nasla som v inej diskusii: . Dieta sa napaja na krvny obeh - ked placenta prebera svoju funkciu - od 8 tyzdna tehotnosti ciastocne, od 12.tyzdna uplne.

ukulela
23. máj 2019

@veroniqal ja som mojmu dok mohla inac aj zavolat, nevies sa tak poradit, aby si bola kludnejsia? aha, teraz vidim, ze ti obvodacka povedala, ze ano, tak sa netrap - ono na liekoch casto pisu, ze neodporucaju, ale to preto, lebo nie su studie. ale da sa predpokladat, podla velkosti castic a zlozenia, ci sa dostanu u dietatu ... ked dok povedala, ze je to OK, tak nestresuj zbytocne.
K tomu prepojeniu, nasla som v inej diskusii: . Dieta sa napaja na krvny obeh - ked placenta prebera svoju funkciu - od 8 tyzdna tehotnosti ciastocne, od 12.tyzdna uplne.

mucinka5512
7. okt 2019

@macko1007 ahoj ja len ze ako si nakoniec dopadla ? Idem na ultrazvuk co mi vychadza 5tt+3 . Tak som nasla tvoju diskusiu ktora mi padla do rany. Bolo uz nieco vidiet? :*

macko1007
autor
7. okt 2019

@mucinka5512 ahoj ano bolo 🙂 vacok aj s bodkou vnutri 🙂 momentalne som 24tt

mucinka5512
7. okt 2019

@macko1007 mas aj fotku? 🙂 v kolkatom si vtedy presne bola? . Dakujem ti za tvoju reakciu :*

macko1007
autor
7. okt 2019

@mucinka5512 idem ti poslat do spravy 🙂

Strana
z2