icon

Ako zvládnuť priberanie a zápchu v tehotenstve?

8. nov 2023

Ahojte viete mi prosím poradiť? Som v 16.tt a mávam neskutočný hlad, najem sa plnohodnotne a za pol hod som hladná. Pribrala som už 6kg ☹️ som zúfalá. Cukrovka mi bola skontrolovaná aj v 1. trimestri. Tak neviem kde je problém, už som zúfalá a cítim sa veľmi zle a škaredo. Nehovoriac o tom ze mam zápchu, nedokážem ísť na WC aj 3-4 dní a keď už tak ledva ledva a aj to nemám pocit vyprazdnenia. Viete poradiť?

gejb
Autor odpoveď zmazal
katkamac
8. nov 2023

Sušené slivky a vlazna voda mi pomohli.

mamamasama
8. nov 2023

Vzdy som najviac pribrala prave v prvom trimestri. Neries to. Jedz, ked si hladna. Po porodoch som schudla, ako nikdy predtym. Deti daju zabrat.

veklipo
8. nov 2023

Prvé dieťa + 20kg, druhé + 25kg. Jedla som zdravo, neprejedala sa, ale ani nehladovala.
Po prvom som bola bez cvičenia naspäť na pôvodnej váhe do roka, to som mala 35r. Pri druhej mi zostali 4kg aj po 2. rokoch. Ale to už som mala 40r.
Natreba sa veľmi báť. Ak si zdravá, kľudne priberaj.

deti95060810
8. nov 2023

6 kg za cca 4 mesiace nie je tak hrozné....aj keď najväčšie priberanie je pred tebou...takže aj keď priberieš ešte nejakých 10 kg aj tak to bude len 14 kg - úplne Ok
skús viacej ovocia, zeleniny a obmedz sladkosti a colové nápoje...

nin12345
8. nov 2023

Ahoj ja som pribrala 13 kg pocas tehotenstva a do tyzdna a pol po porode boli fuc pokial nepriberas 20kg a viac tak sa nestrachuj dopredu

martinka13
9. nov 2023

To vôbec nie je veľa. Ja som pri prvom pribrala 14 a druhom 30 kg (!). A teda som vôbec nemala pocit, že sa prejedam. Zrejme bolo dosť aj zadrziavanej vody. O 1,5 roka myslím som bola na pôvodnej váhe +/-.

kiki68
9. nov 2023

Ja som tiez pribrala do 10kg cca do 15tt, u mna to bola vacsinou voda v tele a nie tuk. Vsetko islo dole aj 10kg k tomu z povodnej vahy. Skor davat pozor na opuchy a tieto veci. Diabetes som nemala, iba zial vysoky tlak a ten bol rieseny. Inak som chuda, atleticka postava.