Aký je rozdiel medzi pôrodnou váhou a váhou na sone?
Ahojte, zaujimalo by ma, aky rozdiel mali vase deticky medzi porodnou vahou a poslednou vahou na sone? Mne dnes povedali, ze dietatko ma 3740 g. Termin mam o 4 dni, zda sa mi to vela
no mne to tiez moc nevyslo podla sona mal mat maly ku koncu do 3500g..no narodil s a poriadny valibuk s vahou 4100 g a 54cm takze ja tomu moc neverim aj ked je to priblizne
pri staršom týžden pred porodom mal vahu na sone 2200 a narodil sa 3200- rodila som presne v den terminu a pri mladšom v den porodu na sone 3380g a narodil sa 3400g..rodila som dva týždne pred terminom... takže neviem 😀
mne ani moja doktorka nepovedala,že koľko bude malý vážiť, len potom primár keď ma zatvorili povedal,že okolo 4- 4,5kg........no, ani som nespávala,lebo každý dr mi potom už vravel,že malý bude vačší 😅 ....... a narodil sa 4 250g a 56cm 😉
podla ultrazvuku dva dni pred porodom 3200g, mala sa narodila a mala 3200g 🙂 cize u nas to sedelo.
my tak isto, 3dni pred porodom podla sona 3200g a maly sa narodil 3200g 😉 ja som bola s odhadom spokojna
V deň pôrodu podľa usg 2,16kg - označená ako hypotrofický plod, nakoniec 3,19kg a zbytočné stresy...pôrod v 38tt
ahoj no u mna sa pri poslednej dcerke uplne trafil tyzden pred porodom vravel 2700g a ona o tyzden mala presne 2700 g ale u druhych deti to uz take presne nebolo tak na to moc nespoliehaj
mne robili ráno na prijme sono a tam vravel lekár ,že 3600g a narodila sa večer okolo 22:00 a mala váhu 3840g
čo ja viem, tak rozdiel je: plus, mínus 400g
Mne dve hodiny pred pôrodom povedala doktorka, že to odhaduje tak na 33OO g a čuduj sa svete, dcérka mala 3350 🙂
Teraz mi v 30 tt. povedali, že krpatý má 1850 g, čo je strašne veľa, o 2-3 týždne viac ako by malo byť, tak som veľmi zvedavá, koľko nakoniec bude mať, či bude naozaj taký valibuk ako všetci tvrdia.
Vaha na sone bola 3400g a porodna vaha bola 3450g 🙂 Tak nam to celkom aj vyslo 😉

Mne v 38. týždni podľa sona vyšla hmotnosť dieťaťa 2300 gramov, celé tehotenstvo to vyzeralo tak, že plod je hypotrofický, navštevovala som aj rizikovú poradňu... Dcéra sa mi narodila v 41. týždni, mala 3720 gramov a 54 cm! Lekár na vizite po pôrode skonštatoval, že aj "lekári sú len ľudia a môžu sa mýliť..."