Aký malo priečny priemer bruško vášho dieťatka v 30. týždni?
Dakujem za odpovede
ani ja som neodmerala ani raz heh...
a to je k niecomu aj potrebne?? Myslim k nejakemu vysetreniu. Mam dve deti, ale ani raz mi nikto nemeral brusko..
A to ako meras priemer brucha prosim ta? Ci ratas obvod a nahodis matematicky vzorec na to 😀 😀 😀 Kazdopadne je ti to ako informacia na nic, zena 180cm bude mat obvod kludne aj 130cm, zena 150cm bude rada, ak bude mat pred porodom obvod 100... porovnavas neporovnatelne a je to v podstate uplne jedno, co zakazes bruchu rast ci co ?
Pokial viem, tak sa meria pozdlzne brusko.
Je to zamerana studia, aby sa predoslo narodeniu mrtvych deticiek. Odporucam pozriet na youtube od bbc panoramu, tusim sa to volalo born asleep
Veľkosť dieťatka sa môže zistiť zmeraním TAD – priečneho priemeru bruška
ženy, ale ona sa pýta na bábätko... nie na vaše brucho. Bábätku v brušku sa meria hlavička, stehenná kosť a presne aj tento priemer. Je to skratka TAD v tehotenskej knižke.
@1dorotka1 mne to merali iba v 20.tt, a veru to číslo, čo tam mám uvedené, je nejaké neidentifikovatelne, ale zdá sa mi, že je to 55mm
Ahoj, v 30+3 namerali malemu 275 mm.
Údaj už presne neviem, ale maly mal vždy bruško o 2 týždne pozadu ako ostatne hodnoty ( hlava, stehenna kosť, ramena kosť...) a aj sa narodil dlhy a chudý :D

mám 4 deti, ale to ma ani raz nenapadlo merať si tehu brucho.