Amniocentéza verzus trisomy test
Ahojte, máte prosím s týmto testom niekto skúsenosť? Vraj je rýchlejší (výsledok do 5 dní) a oveľa lacnejší než podobné testy. Kamoška sa nevie rozhodnúť, lebo jej vyšli nie moc dobré výsledky biochemického skríningu.
http://www.trisomytest.com/preco-trisomy-test
Drzim palceky... Uvidis bude to dobre. Ak by Grochal videl nieco co sa mu nezda tak by povedal. A co sa tyka tych zrychlenych tak to sa opytaj na genetike. Mne to hradila poistovna vzhladom na moju diagnozu, inak sa to doplaca... Ale ako som pisala vyssie, tie zrychlene su iba na tie tri trizomie, ostatny rozbor je tri tyzdne a to hlavne kvoli tomu ze ziskane bunky treba kultivovat.
@mystery1006
Ahoj.Teraz v stredu som bola na amniocenteze, a vysledky z troch najvaznejsich syndromov som mala za dva dni, cize dnes a zvysnych 40 syndromov sa dozviem o dva tyzdne.Neodporucam ten trisomy test, su to zbytocne vyhodene peniaze, co mi potvrdili gynekologovia aj geneticka,neukaze to na 100%
A tie ktoré ste mali robené trisomy test a dali ste si zistiť aj pohlavie. Sedelo vam?
ahojte, čítala som, že amnio je ale presnejšia ako Trisomy test? máte niekto o tom nejaké info? že test je len test a amnio je diagnostický nástroj.. viem, že ani amnio nie je ale 100%..
@darja12 ja som sa tu raz docitala, ako jedna baba mala z amnio vysledok DOWN, nedala si to zobrat aj tak, a narodilo sa jej zdrave dievcatko !!!!! takze..
ja som bola na Trisomy a som spokojna.. aj si to spatne overovalo, ze ci test vysiel, asi 3 mes po porode mi volali, ze ci je vsetko OK , pohlavie, zdravie atd.... 🙂
@katrin21 ja som nakoniec nebola ani na trisomy ani na nifty. po 11 tt ako som bola u dr na posudzovanie nt atd, tak mi došlo, kedže som mala dobré výsledky, že asi by som si nedala zobrať, kedže tam vyzerá, že nie je vážne poškodenie.. .. keby mi vyšiel down, tak neviem naozaj, či by som bola schopná ísť .. lebo tie deti tiež vedia byť šťastné.. no keby malo bábo vážne defekty, pokryvené a neviem aké tak len asi vtedy by som šla.. takže trisomy a nifty mi užpripadali zbytočné, ked mi v tom 11 tt vyšli dobré parametre.. aj tripple a pappa testy.. tak dúfam, že bude ok...
inak aj kamarátke na amnio vyšiel down a rozhodla si ho nevziať a narodilo sa uplne zdravé!!!!! asi pred 7 rokmi
@darja12 si si ista ze to bola amnio, este som nepočula, výsledky boli iné ako výsledok.....

@maca2017 Presne, pri RealTime PCR (QPCR) moze nastat chyba v merani, preto sa okrem toho stale robi aj identifikacia karyotypov. Nikto by si nezobral na triko falosne pozitivny vysledok. Ale ked nam prisli vysledky, padol mi kamen zo srdca.
Tie trisomy testy som prehnala, spolahlivost je cca 96%, ale stale mi nepride dostacujuca.